New Yorkba látogat a Cleveland, Sacramentóba a GSW

Anthony megnézheti magának, hogy hova akarják cserélni - Cousinsszal gondban lehet a Warriors - otthon játszik a Spurs és a Wizards.

 

Washington Wizards - New Orleans Pelicans 01:00

Egyértelmű favorit a Wizards, a sorozatban megnyert tizenhat hazai meccs és az elképesztő forma alapján is - a gárda már harmadik Keleten, iszonyatos tempóban zárkózik. A Pelicans helyzete közel sem ilyen jó, sorozatban háromszor kaptak ki, múlt héten éppen a Washington ellen otthon, és azóta nem lettek jobbak - a playofftól három és fél meccsre vannak, nagyon kellene nekik a győzelem. Jelenleg nem látni, hogy a fővárosiakat mivel lehet megfogni, a rövid rotáció ellenére stabilan hozzák a meccseiket, amikor szorul a hurok, mindig fellép John Wall, Marcin Gortat pedig 80% körül dob mezőnyből - ha Davisék a festéket uralni tudnák, akkor lehetne némi keresnivalójuk, de az utóbbi időben védekezésben sem túl acélosak.

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:00

A Magic back-to-backet játszik, előző este meglepetésre ismét megverte a Torontót, és most nagyon kiegyensúlyozottan működött a játék - kérdés, hogy mennyit vett ki belőlük a meccs, de arra a második félidőre lehetne alapozni. A Hawks is szép győzelemből érkezik, két napja Houstonban nyert a gárda, de összességében elég ingadozó mostanában Howardék teljesítménye, nehéz jósolni velük kapcsolatban is. A hazai pálya és a frissesség is az Atlanta mellett szól, ők alapvetően képesek jobban védekezni, bár ezt mostanában nem nagyon láttuk - kérdés, hogy Schröder melyik arcát mutatja, és hogy a Millsap-Howard kettős mire megy az Ibaka-Vucsevics-Biyombo sor ellen.

Indiana Pacers - Detroit Pistons 01:00

Két jó formában lévő csapat találkozik, a Detroit back-to-backet játszik, és az előző két találkozóját egyaránt váratlan extra egyéni teljesítményekkel nyerte meg - ezekre most is szükségük lesz, mert egyébként nem túl hatékonyak elöl. Annál hatékonyabb viszont a zsinórban öt sikerből érkező Pacers, amely előző este Brooklynban nyert (nem könnyen), így mindkét gárda back-to-backet játszik - ez a hazai pálya miatt talán az Indianának kedvezhet. Idén már kétszer találkoztak a felek, mindkétszer a Pacers nyert - fontos lehet, hogy mi történik Turner és Drummond között ötös poszton, hogy mit hoz George és hogy hogyan alakul a Jackson-Teague harc. Persze ha megint jön egy váratlan karriercsúcs a vendégeknél, akkor borulhat a képlet...

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:30

A liga három "csoda kiscsapata" közül kettő egymásnak feszül, a harmadik jelen esetben a Dallas. A Sixers viszont most már lassul, Joel Embiid sérülése óta egyre kevésbé meggyőzőek, főleg, mióta többen is kidőltek - Embiid most sem lesz, de Noel és Covington is sérüléssel bajlódik. A Heat ellenben a liga legjobb formában lévő alakulata sorozatban kilenc győzelemmel, és ha most is tudják hozni a megszokott intenzitást Dragic-ék, elöl továbbra is meglesz a ritmusuk, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. Ha Noel sem játszik, akkor center poszton Whiteside dominálhat, ha Covington nem tud pályára lépni, akkor pedig tűzerőben is ellenfele felett áll a Miami - ha nem történik semmi váratlan, jelenleg kötelező ez a győzelem a floridaiak számára.

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 02:30

Egyik csapatnál sincsenek rendben a dolgok, ráadásul Carmelo Anthony-t éppen a Cavshez vízionálják sokan, érdekes lesz ez az összecsapás. Alapvetően persze kategóriákkal jobb a Cleveland, legutóbb nyerni is tudott, és bár Kevin Love továbbra is hiányzik, így is ők az esélyesek - a Knicks védekezése nem partiképes a címvédő támadójátéka ellen, túldobni pedig (jó eséllyel Rose nélkül) szintén nem fogják Jameséket. Kellene egy megnyugtató győzelem a vendégeknek, érdekes lesz látni a James-Anthony csatát, és hogy mire mennek Porzingisszel, de nagy bravúr lenne egy hazai siker - egyébként James 12 pontra van attól, hogy ő legyen az NBA legfiatalabb játékosa, aki eléri a 28000 egységet.

Utah Jazz - Charlotte Hornets 03:00

Kapott most némi extra pihenőt a Jazz, így hazai pályán mindenképpen kötelező a győzelem Haywardék számára a gyengélkedő, sorozatban hat vereségből érkező Charlotte ellen. A vendégek nagyon gyenge formában vannak, elöl-hátul pocsék teljesítményt nyújtanak és idegenben különösen reménytelenek - ezek után nem nagyon látni, hogy mitől javulnának fel. A Jazz védekezésben még mindig ligaelit, Rudy Gobert toronyként áll a betörő játékosok előtt, támadásban pedig a Hill-Hayward duóban bízhatnak elsősorban. Érdekesség, hogy Cody Zeller nem lesz ott a parketten, és nélküle 1-11-re áll idén a Charlotte, ott lehet viszont a Milwaukee-ból érkező Miles Plumlee - így viszont még rövidebb a rotáció ezen a poszton, hiszen Hibbert és Hawes is távozott. A hazaiaknál Favors visszatérhet, Hood viszont továbbra is hiányzik.

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 03:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik, de amíg a Suns Devin Booker buzzerével végre nyerni tudott jó pár vereség után, addig a Bucks ismét kikapott és továbbra is pocsék formában van. Mindenképpen javulniuk kell a vendégeknek, Antetokounmpo és Parker hiába játszik jól, ha csapatvédekezésben rémesek, más pedig támadásban sem tud melléjük fellépni - két dobógép a Sunsnál is van, ők a vereségeik ellenére jobban egyben vannak. Érdekes meccs lesz, az is kérdés, hogy kire hogyan hat az előző este, ad-e pluszt a Phoenixnek a siker, illetve hogy ki mennyire tud friss lenni - a hazai pálya ilyen szempontból segítheti Bledsoe-ékat.

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 03:00

A Spurs két vereség után megnyerte az előző két meccsét, úgy fest, hogy összekapta magát, bár Paul Gasol továbbra is sérült, és LaMarcus Aldridge sem teljesen egészséges - az ő játéka kérdéses ezen az estén. A Nuggets back-to-backet játszik, de végre sikerült nyerniük, visszatért Nikola Jokics, és ő most is komoly fegyverük lehet, főleg ha mindkét kezdő magasember hiányozni fog a Spursnél. Gallinari biztosan hiányzik, őt Chandlernek kell pótolnia, és a fő feladata Leonard limitálása lesz - rajta kívül elég kevés komoly támadófegyvere van a San Antoniónak, szóval ez fontos lehet. Mindenesetre a vendégek védekezése nem említhető egy lapon a texasiakéval, ők a fáradtabbak, ők vannak idegenben, így bravúr lenne, ha nyerni tudnának - még akkor is, ha Aldridge nem lép pályára.

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 03:00

Mindkét csapat kikapott előző este, így van min javítani, a Wolves gyenge játékkal maradt alul, a Grizzlies viszont jól állt az utolsó percekig az OKC ellen. A győzelem nagyon kellene mindkét félnek, a Wolves még mindig próbál közelíteni a playoff-helyekhez, a Memphis pedig a nyugati hatodik-hetedik pozícióért csatázik jelenleg. A hazaiaknál Zach LaVine és Kris Dunn bajlódk sérüléssel, kérdéses a játékuk, a vendégek viszont többé-kevésbé egészségesek. A Towns-Gasol csata jónak ígérkezik a palánk alatt, de jelenleg a játék minden elemében, védekezésben különösen előrébb tart a Memphis, így nagyon extra dobóforma vagy extra védekezés kell a Minny-nek a győzelemhez, főleg LaVine nélkül.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 04:30

A Kings back-to-backet játszik, előző este kikapott a gárda, ez pedig tovább nehezíti a helyzetét, holott a Golden State-et fogadni sosem nagy öröm. A vendégek nagy formában vannak, nyertek sorozatban ötöt, legutóbb ismét kitömték a Clipperst, Steph Curry MVP-önmagát idézi, így azt is elbírják, hogy a sérülések azért elérték őket - West után Pachulia is kidőlt, legutóbb Green nem játszott, de Curry és Livingston is hagyott ki meccseket. West és Pachulia most sem játszik (utóbbi egy hétig még biztos), Livingston játéka is kérdéses, Green viszont valószínűleg visszatér, és jó eséllyel fontos feladata is lesz: Cousinst kell majd limitálnia. A Kings centerének valószínűleg sok lehetősége lesz, mert csak McGee bevethető itt a GSW-nél (Varejaót is kitették), sok small-ballra számíthatunk a vendégektől, amit a palánk alatt kell megbüntetniük a hazaiaknak - Cousins így sokat találhatja magát szembe Greennel vagy Duranttel.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus