Nincs kiút? Sorozatban negyedszer bukott a Cleveland

A Pacerstől is kikaptak LeBron Jamesék - zsinórban hatodszor nyert a Boston - meglepte a Washingtont a Suns - túlórában győzött a Jazz.

Egyre mélyebbre süllyed a Cleveland Cavaliers az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, LeBron Jamesék ismét otthon kaptak ki, ezúttal az Indianától, így zsinórban negyedik vereségüket könyvelhették el. Sorozatban hatodszor nyert viszont a Boston, Memphisben is győzött az Orlando, remek játékkal múlta felül a Milwaukee-t a Charlotte, míg Nyugaton hosszabbításban verte a Portlandet a Jazz, újra győzött a Rockets, a Wolves és a Clippers, a Phoenix pedig újabb meglepetést okozott, ezúttal Washingtonban.

Visszajátszás c. videós rovatunk a játéknap legnagyobb egyéni teljesítményeivel és összefoglalóival ezen a linken elérhető!

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 126-121

Tovább robog a Charlotte. Sorozatban harmadik győzelmét aratta a hazai alakulat, méghozzá ismét szenzációs támadójátékot bemutatva. Az első félidőben Kemba Walker vert be húsz pontot 6/7-es mezőnymutatóval, a harmadik negyed elején bekövetkezett kisebb hullámvölgy után pedig a két újonc, Dwayne Bacon és Malik Monk lépett elő - utóbbi a záró etapban egymaga 18 pontot szórt, villámgyorsan beemelt négy triplát és az ő vezérletével lépett meg a Hornets. A gárda összességében bőven 50% felett dobott mezőnyből és kintről is, a negyedik negyedben pedig már végig masszív előnyben volt, így végül pontzáporos meccsen verte a Milwaukee-t - remek formában vannak Howardék, szombat hajnalban így utaznak el San Antonióba.

Felborult a szereposztás. Ezúttal nem Giannis Antetokounmpo, hanem Khris Middleton "őrült meg" a Bucksnál és ő tartotta meccsben csapatát - elképesztő estéjét 43 ponttal (15/28 mezőnyből), öt lepattanóval és hét gólpasszal zárta, ráadásul egyetlen labdát sem adott el. Antetokounmpo eközben egyrészt faultgondokkal küzdött, másrészt elrontotta a dobásait, de főleg előbbi volt nagy hatással a meccsre: az első játékrészben még beszórt kilenc pontot, vezetett is a Milwaukee, utána viszont összesen öt egységet tudott szerezni, ki is kapott csapata. A harmadik negyedben volt egy időszak, amikor jobban ment neki, majd 86-85-ös vezetésüknél kellett leülnie és mire visszatért, már tíz pont feletti hátrányban voltak - a csapatvédekezés a mérkőzés nagy részében romokban hevert, így Middleton extrája mehetett a kukába. 

A Hornets legjobb dobói: Walker 26/9, Monk 25/15, Howard 17 
A Bucks legjobb dobói: Middleton 43/15, Brogdon 20/6, Snell 17/15

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 107-124

Nincs kiút. Hiába tartott értekezletet a Cavs a keddi edzés előtt, ebből nem sok minden látszott meg a pályán, ugyanazokkal a problémákkal küzdöttek, mint eddig, csak most tovább tudtak meccsben maradni. Támadásban hiába LeBron James 33 pontos, 11 gólpasszos dupla-duplája, eladott mellé nyolc labdát, a dobógépek nagyon gyengén (csapatszinten 22,6%-kal) tüzeltek kintről, eközben védekezésben rendszeresen lemaradtak a Pacers kinti dobóiról, rosszul váltottak, nem kommunikáltak megfelelően. Ezzel a harmadik negyed első részéig tudtak közel maradni, kétszer is visszajöttek kilencpontos hátrányból, de hiába vezettek 69-68-ra, a következő négy támadásból négy triplát dobott az Indiana, innentől pedig már nem rontották el a vendégek - fokozatosan nyílt az olló, végül 17-nél állt meg a különbség. Sorozatban negyedszer, az utóbbi hat meccsből ötödször kapott ki a Cleveland, amely szombat hajnalban Washingtonba utazik. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy Iman Shumpert már a második meccsét hagyta ki és ezúttal Tristan Thompson is kidőlt...

A back-to-back sem számított. Nem érződött a fáradtság a vendégeken, akik felszabadultan, könnyedén játszottak, bátran vállalkoztak és valósággal szétlőtték a Clevelandet: kiosztottak 35 gólpasszt, bevertek 16/26 (61,5%) triplát és 16-6-ra nyertek a leindításból szerzett pontokat tekintve. A kinti tűzerő hatalmas különbséget hozott az erőlködő hazaiakkal szemben, a kezdő hátvédpár, Oladipo és Collison (48 pont, 15 gólpassz) 8/10-et süllyesztett el távolról, de Bogdanovic és Young is hozzátette a magáét - melléjük csattlakozott az ismét sokoldalú (15 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz) Sabonis, szenzációsan működött a vendégek kezdőötöse. Nate McMillan legénysége sorozatban harmadik győzelmét könyvelhette el és 5-3-as mérleggel utazhat el egy rangadóra Philadelphiába.

A Cavaliers legjobb dobói: James 33/3, Rose 19, Green 15/3 
A Pacers legjobb dobói: Young 26/6, Collison 25/9, Oladipo 23/15

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 119-109

Ismét oktattak a fiatalok. Ben Simmons (19 pont, 13 lepattanó, 9 gólpassz) és Joel Embiid (21 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz, 3-3 labdaszerzés és blokk) is egy újabb domináns estén van túl, ez a két játékos gyönyürű játékokat bemutatva szedte szét az Atlanta védekezését - így az is belefért, hogy hátul a Sixers sem villogott igazán. A 25-8-as rajt után azért hullámvölgybe kerültek a hazaiak, de a negyedik negyedben ismét felszívta magát a két fiatal, vezérletükkel pedig a maguk javára fordították a derbit - 93-93 után jött egy 12-4-es Philly-futás, két perccel a vége előtt pedig el is dőlt az összecsapás. Mellettük a 6/11 triplát beverő Covington is említést érdemel, illetve az is, hogy Simmons most kérdés nélkül egyesként kezdett, hiszen mellette Redick, Covington, Saric és Embiid szerepelt az első ötösben. Sorozatban harmadik győzelmével egyébként 4-4-re áll a társaság és négy év után először nem negatív a mérlege, ezzel a lendülettel fogadja az Indianát.

Hiába küzdött a Hawks. A gyenge rajt már hagyománnyá vált az Atlantánál, ezúttal is pocsékul kezdték a mérkőzést, de Dennis Schröder (25 pont, 10/17 mezőnyből, 6 gólpassz) vezetésével vissza tudtak kapaszkodni 17 pontos hátrányból és kiegyenlíteni, egállá tenni a találkozót. Az utolsó negyedet azonban szörnyen kezdték és itt el is rontották mindazt, amit addig csináltak: az első tizenegy (!) mezőnykísérletüket elhibázták, közben eladtak négy labdát is, ez pedig pont elég volt a Simmons-Embiid párosnak ahhoz, hogy eldöntse a találkozót. Nem játszottak rosszul, de nyerni ezúttal sem sikerült, zsinórban hetedszer kaptak ki, amivel természetesen a liga legrosszabb formában lévő csapatának számítanak. 

A 76ers legjobb dobói: Covington 22/18, Embiid 21/3, Simmons 19 
A Hawks legjobb dobói: Schröder 25/6, Prince 17/3, Babbitt 16/6

Washington Wizards - Phoenix Suns 116-122

Szenzációs Warren, szenzációs Phoenix. Az első negyedben úgy tűnt, hogy esélytelenül szenved vereséget a vendégcsapat, 17 ponttal vezetett a Washington tizenkét perc után, de a különbség volt 22 egység is, semmi nem utalt arra, hogy átveszi az irányítást a Suns. Pedig ez történt, a nagyszünetig már tíz pont alá zárkóztak, majd a fordulás után az élete meccsét játszó TJ Warren (40 pontos karriercsúcs, 16/22 mezőnyből, 10 lepattanó) vezetésével fordítani is tudtak - ellenállhatatlan támadójátékot mutatott be a gárda, Warren bolondot csinált a Wizards védőiből, a többiek pedig remekül játszottak alá. A második félidőt 70-52-re nyerte meg a társaság és a szoros utolsó négy percben is ők kerekedtek felül, 108-106-os Wizards-vezetés után futottak egy 12-2-t Bookerék, így nagy meglepetésre arattak győzelmet. Jay Triano kinevezése óta 4-1-re állnak és a 0-3-as rajt ellenére 50%-ra javították a mérlegüket, abszolút beleillenek az idény eleji meglepetések sorába, Warren ráadásul élete formájában vezeti az együttest - most a Knickshez látogatnak, hogy tovább kapaszkodjanak felfele.

Beal 40-ese mehetett a levesbe. Kiváló napot fogott ki a Wizards dobógépe, aki kereken negyven pontig jutott 12/25-ös mezőnymutatóval, mellette jól játszott még John Wall is, mégis összesett a társaság és az első negyed után egyértelműen a Suns diktált. Védekezésben képtelenek voltak lelassítani a lendületes, gyors vendég együttest, támadásban pedig a két hátvéden felül nem nagyon jutott labda másnak, így hiába az ő szép számaik, nem tudták tartani a lépést. A nagy előny fokozatosan eltűnt, ráadásul hiába voltak rutinosabbak és hiába játszottak otthon, a szoros végjátékot sem tudták megnyerni, így meglepő vereséget szenvedtek és először kaptak ki hazai pályán. 

A Wizards legjobb dobói: Beal 40/18, Wall 21/3, Scott 12/3 
A Suns legjobb dobói: Warren 40/3, Booker 22/9, James 10/3

Boston Celtics - Sacramento Kings 113-86

Könnyen jött a hatodik. Sorozatban hatodszor is győzött a Celtics, méghozzá ezúttal úgy, hogy meg sem kellett izzadni érte - az első negyed után állva hagyták ellenfelüket a hazaiak, a harmadik játékrész végén már a harminc pontot súrolta a különbség. Kyrie Irving ismét könnyedén büntette meg az ellenfél védekezését, a megnyíló helyet kiválóan használta ki Jaylen Brown (22 pont, 7/8 mezőnyből, 5/6 tripla), a magabiztos előny birtokában pedig a záró etapban már pihenőt kaptak a kezdők, senki nem játszott 27 percnél többet. A könnyed siker után hárommeccses idegenbeli túrára utazik a keleti listavezető, kezdésnek az OKC otthonába látogatnak Horfordék.

Csak edzőpartnernek jó a Kings. Jelen pillanatban ennél nagyobb erőbedobásra nem tudja késztetni ellenfeleit a Sacramento, ezúttal egy jó negyed volt a vendégekben, a félidőig még látótávolságon belül maradtak, aztán a harmadik játékrészben már közük sem volt a találkozóhoz, így a Boston "előszezon-rotációt" alkalmazhatott. Az, hogy védekezésben mennyire nem tudtak ellenállást kifejteni, az egy dolog, az, hogy támadásban mennyire reménytelenek voltak, az egy másik, az 52-26-ra elveszített lepattanózás viszont mind közül a legcsúnyább és legbeszédesebb - nagyjából ennyire játszottak alárendelt szerepet Hieldék. A sorozatban elszenvedett hatodik vereség után Detroitba utaznak, de egyelőre nem igazán látni, hogy mivel fogják megtörni ezt a negatív szériát. 

A Celtics legjobb dobói: Irving 22/12, Brown 22/15, Tatum 12/3, Rozier 12/6 
A Kings legjobb dobói: Hield 17/6, Randolph 16/3, Hill 10/6

Miami Heat - Chicago Bulls 97-91

Boldog születésnapot, mester! Sorozatban negyedik éve játszik és nyer meccset Erik Spoelstra születésnapján a Miami, ezúttal is ideális alkalom volt ez megtörni a három találkozó óta tartó vereségsorozatot. Nem jött ez azért egyszerűen, hatalmas hullámvasút volt ez az összecsapás, hiszen bár vezetett tizenöt ponttal is a Heat az első félidőben, később hatpontos hátrányba került, majd egy 32-12-es etappal csikarta ki a győzelmet. Újra a csapatban köszönthették a visszatérő Hassan Whiteside-ot is, aki az első szűk öt percben már nyolc lepattanót szerzett, majd végül dupla-duplával (13 pont, 14 lepattanó, 26 perc) zárt és bár a társaság összességében nem játszott jól, mégis jó szájízzel fejezte be hatmeccses hazai sorozatát - a nehéz kezdés után elindulhatnak felfelé Whiteside-dal, bár novemberben összesen három (!) hazai meccsük lesz és a következő 24-ből 17-szer idegenben lépnek pályára...

Nem tört meg a jég. Fred Hoiberg variált a kezdőben és a Grant-Holiday kettős közé betette Nwabát is, a támadások befejezéséért elsősorban a két magasember, Lopez és az újonc Markkanen felelt, de így sem tudták megszerezni első idegenbeli sikerüket és továbbra is a tabella alsó részében kapnak helyet 1-5-ös mérlegükkel. Ugyan Markkanen (25 pont, 8 lepattanó, 2 labdaszerzés) jó játékának és Nwaba harcosságának (11 lepattanó, 2 blokk hátvédként) örülhetnek, de túl sok másnak nem, apró egyéni részsikerek mellett a győzelem továbbra is elkerüli őket, szombat hajnalban Orlandóban próbálnak majd meglepetést okozni. 

A Heat legjobb dobói: Dragic 20/6, T. Johnson 19/9, Whiteside 13/3, Waiters 13/3 
A Bulls legjobb dobói: Markkanen 25/6, Lopez 22, Dunn 11

New York Knicks - Houston Rockets 97-119

Felpörgött a Rockets. A Madison Square Gardenben hagyományosan jól játszik a Houston és ezúttal is itt ült vissza a lóra a társaság azok után, hogy gyenge játékkal sorozatban két vereséget szenvedett el. James Harden (31 pont, 9 gólpassz) vezetésével ismét veszélyesek voltak a tripláik (19/52, de 17/42 addig, amíg számított), megvolt a lendület és az agresszivitás, így a második negyedtől kezdve uralták a találkozót - a két középső játékrészt összesen 29 ponttal nyerték meg és végül magabiztos győzelmet arattak Chris Paul nélkül is. A texasiak egyébként az utóbbi 25 alkalomból 23-szor megverték a New Yorkot és az elmúlt 12 évből tízszer is söpréssel tudták le az egymás elleni alapszakasz-párharcot.

Porzingis-extra nélkül nem megy. A lett magasember az első hat meccsből ötször is harminc pont fölé jutott, közte egy 38 pontos karriercsúccsal, most viszont meglepő módon limitálni tudták őt Ryan Andersonék: 19 egységéhez kellett 18 mezőnykísérlet, megállt öt lepattanónál és nem volt túl nagy hatása a meccsre. Ezt értelemszerűen nem bírta el a még gyenge lábakon álló Knicks, a három ponttal megnyert első negyed után elvesztették a fonalat a hazaiak, lendületbe jött a Houston, innentől pedig nem volt esélyük Kanteréknek - sorozatban három győzelem után kaptak ki újra, most a Sunst fogadják. 

A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 23/15, Porzingis 19, Kanter 12 
A Rockets legjobb dobói: Harden 31/18, Anderson 21/6, Gordon 17/12

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 99-101

Gordon bedobta, Brooks nem. Lesarkítva nagyjából ezen múlt a mérkőzés, mert a végig szoros találkozó utolsó percének még kétpontos Grizzlies-vezetéssel mentek neki a csapatok Marc Gasol duplája után - jött azonban egy védekezési hiba a hazaiaktól, Aaron Gordon üresen maradt a triplavonalon és kegyetlenül be is dobta a clutch hármast. Ezt követően elég kaotikusan alakult a meccs, négy eladott labdát láttunk még a végső dudaszóig, de az egyik után öt másodperccel az órán a hazaiak újonca, Dillon Brooks maradt szintén üresen a triplavonalon - ő viszont nem tudta bedobni, így nagy idegenbeli győzelmet aratott a Magic. Az említett Gordon mellett a pontfelelős elsősorban Fournier volt, irányítóként ezúttal nem DJ Augustin, hanem Shelvin Mack jelentett megoldást, a csapatvédekezés jól működött és úgy tűnik, hogy egyelőre nem pukkad ki a lufi: 6-2-es mérleggel térhetnek haza a hárommeccses idegenbeli túrájukról.

Fizdale szerint megérdemelték. Ugyan Mike Conley hiányzott Achilles-sérülése miatt, a Memphis trénere mégsem erre fogta a vereséget, szerinte ugyanis csak ők tehetnek arról, hogy nem tudtak nyerni. "A megbeszéléseink, a kommunikációnk nevetséges volt" - mondta Dave Fizdale csapata teljesítményéről és valóban rengeteg hibát elkövettek Ennisék. Hiába szórt 32 pontot a padról Tyreke Evans, hiába kerültek először előnybe a negyedik negyedben egy perccel a vége előtt, mégsem tudták megnyerni a derbit, pedig minden esélyük megvolt rá - egymás után másodszor kaptak ki, ráadásul most ötmeccses idegenbeli túrára indulnak. 

A Grizzlies legjobb dobói: Evans 32/12, Gasol 22/6, Ennis 14/3 
A Magic legjobb dobói: Fournier 22/12, Gordon 19/6, Ross 15/6 

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 98-104

Erőt mutatott a Wolves. A vendégek úgy tudtak nyerni, hogy Karl-Anthony Towns faultgondok miatt mindössze 2 pontig jutott, így igazából senki nem tudta limitálni az 59 pontot beszóró Cousins-Davis duót, és Jeff Teague sem élete meccsét játszotta (5 pont, 9 gólpassz). Voltak viszont más fegyvereik, Butler 23 pontot termelt, Wiggins 18-at, a kiegészítők közül pedig négyen is 10 pont fölé jutottak: Gibson (11 pont, 12 pattanó), Dieng (12 pont, 8 pattanó), Bjelica (12 pont, 5/6 mezőnyből) és Crawford (11 pont, 3 szerzett labda) ráadásul extrákkal is jelentkezett. Nem feledkezhetünk meg az 5 gólpasszt kiosztó Tyus Jonesról sem, a végén viszont a sztárok hozták a győzelmet: az utolsó percben Butler 2+1-gyel és jó büntetőzéssel, Wiggins labdaszerzéssel, Towns pedig egy Cousinson bemutatott blokkal mutatott utat. A Wolves 5-3-mal áll, ott van a nyugati élmezőnyben, úgy tűnik, hogy kezdenek összeállni. 

Ahol Tony Allennek kell pontot dobnia, ott van gond. A Pelicans nem tudta kihasználni Towns limitált perceit, hiába pörgött ismét Cousins (35 pont, 5 tripla, 9 pattanó, 6 gólpassz, 6 szerzett labda, 3 blokk!) és Anthony Davis (24 pont, 10 pattanó, 6 gólpassz, 3 szerzett labda), a kiszolgáló személyzet megint nem állt a helyzet magaslatán. Jrue Holiday még szódával elment (14 pont, 5 pattanó, 6 gólpassz), de kintről ő is 0/5-tel tüzelt, a többiekre meg szinte kár is szót vesztegetni. A negyedik negyed elején 12 pontos hátrányban volt a Pelicans, ekkor lépett elő a veterán Allen, aki ráérzett Cousins passzaira, ekkor indult meg a hazai csapat – a végjátékban viszont több jó kinti dobóra lett volna szükség, mert nagyon kiismerhetővé vált a játékuk. 

A Pelicans legjobb dobói: Cousins 35/15, Davis 24, Holiday 14.
A Timberwolves legjobb dobói: Butler 23, Wiggins 18, Bjelica 12/6, Dieng 12/3.

Denver Nuggets - Toronto Raptors 129-111

Simázott a Nuggets. A Knicks ellen vereséggel zárta túráját a Denver, viszont a keleti kiránduláson szépen összeállt a csapat játéka – most otthon játszanak hatszor egymás után, elsőre ízekre szedték a Raptorst. Hiába tért vissza az ellenfélnél Jonas Valanciunas, még csak 14 percre vetették be, így Nikola Jokics (8 pont, 16 lepattanó, 10 gólpassz, 2 blokk) azt csinált, amit akart – ha ehhez párosul egy jó dobóforma Millsaptől (26 perc alatt 20 pont), valamint Jamal Murray-től (21 perc alatt 24 pont) és Gary Harristől (15), az sok jót nem jelent az ellenfeleknek. Az első negyed után 15 volt közte, a harmadik játékrészt 43-25-re nyerte a hazai gárda, így a végén mindenki játéklehetőséget kapott. 

Kifulladt a Toronto. Zsinórban ötödik idegenbeli meccsét játszotta a magasembereket sújtó sérüléshullámmal küzdő kanadai csapat és most hamar feladták a küzdelmet, egyszerűen nem volt egy sebességen gondolkodásban a két csapat. Nem is erőltették a húzóemberek játékát, arra figyeltek, hogy elkezdjék visszaépíteni Valanciunast – 4-3-mal állnak, de annyira sűrű Kelet, hogy így is egy vereségnyire vannak az első helytől. 

A Nuggets legjobb dobói: Murray 24/9, Millsap 20/9, Mudiay 16/3.
A Raptors legjobb dobói: Powell 14/3, Wright 12/6, Ibaka 11/3.

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 112-103 - hosszabbítás után

A sírból hozta vissza a Jazz. A hazaiak komoly problémával találták szembe magukat, mivel első számú kinti dobójuk, Rodney Hood egy 0/11-et hozott össze mezőnyből és a megbízható kinti dobónak számító Joe Ingles se nagyon találta a gyűrűt – ennek megfelelően Ricky Rubio extrájára (30 pont, 11/11 büntető, 8/17 mezőnyből) és Donovan Mitchell remeklésére (28 pont, 6 lepattanó) volt szükségük, hogy meccsben maradjanak. A negyedik negyed végére szépen felzárkóztak egálra Rubio és Sefolosha tripláival, a szintén borzasztó meccset játszó Favors helyén bevetett Jonas Jerebko védekezésével, a végén pedig labdájuk lett volna a győzelemhez – ha Rubio nem követ el lépéshibát… Ekkor lépett elő Rudy Gobert, aki leblokkolta Lillard utolsó kísérletét, a ráadásban pedig összerántotta a csapatvédekezést, a többit intézte az öt perc alatt 17-et vágó Rubio-Mitchell duó. 

Tovább kell dolgoznia a Portlandnek. A vendégek szépen vették ki a játékból a kezdőben szereplő Hood-Ingles-Favors triót, ugyanakkor a kispaddal nem tudtak mit kezdeni, pontokban 54-20-ra bukott a második sor a Jazzével szemben. Ezt is majdnem elbírták, mert Lillard nagyon igyekezett (33 pont, 10 pattanó, 8 gólpassz), Nurkic jó meccset hozott Gobert ellenében (19 pont, 11 pattanó, 3 blokk), CJ McCollum gyengébb estéje (6/20 mezőnyből) viszont már nem fért bele. A végén gyakorlatilag csak Lillardhoz fordulhattak, aki azonban láthatóan elfáradt – az előfordul, hogy egy húzóembernek rossz napja van, de ekkor készen kell állnia a kiegészítőknek, ez pedig most csak a Utahnál történt meg. 

A Jazz legjobb dobói: Rubio 30/9, Mitchell 28/12, Gobert 16.
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 33/12, Nurkic 19, McCollum 16/6.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 119-98

Tovább a tankoló úton. Nem sokáig tartott a mérkőzés érdemi része, a második negyedben beindult a Clippers, nagyszünetre 18 volt közte – a harmadik játékrészben még egy darabig próbálkozott a kezdőkkel Rick Carlisle, támadásban nem is volt gond, védekezésben viszont akkora lyukak tátongtak, amit képtelenség volt betömni, így a vendégek fel is adták. Annak örülhetnek, hogy Dennis Smith Jr. újabb értékes tapasztalatokkal gyarapodott és láthatta, miben kell javulnia (6/15 mezőnyből, 2 gólpasszra 6 eladott labda), a kiegészítők is kicsit formába kerülhettek, összességében viszont a Dallas jelenleg ott van, ahol a táblázat mutatja: az utolsó helyen. 

Ujjgyakorlat. A LAC-nál tanultak a GSW elleni verésből, most ők mentek rá a sebességbeli különbségre és szétfutották az ellenfelüket. Blake Griffinnel nem tudtak mit kezdeni a dallasiak (sem), a remek szezont futó erőcsatár 20 pontig, 6 pattanóig és 7 gólpasszig jutott, erre és a kisemberek sebességére építve végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést a Clippers, a cseresor is értékes perceket tölthetett parketten, ráadásul úgy tűnik, hogy Danilo Gallinari kezdi megtalálni a dobásait. A LAC jelenleg 5-2-vel vezeti Nyugatot, az igazi teszt viszont most jön, a következő 11 meccsből nyolcat idegenben játszanak. 

A Clippers legjobb dobói: Griffin 20/6, Rivers 19/6, Williams 17/6.
A Mavericks legjobb dobói: Smith Jr. 18/6, Barnes 14/3, Nowitzki 13/3.

A tabella ide kattintva elérhető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus