Nincs vége: Mexikóban megint összeesett az OKC

Idegenben semmit sem javult a Thunder - szétdobta a Jazzt a Houston - Ingram triplájával nyert a Lakers. 

Sokáig vezetett, de a hajrában megint elbukott az Oklahoma City az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, Russell Westbrookék ezúttal Mexikóban, a Brooklyn ellen maradtak alul. A szoros első félidő után könnyedén húzta be sorozatban nyolcadik sikerét a nyugati első Houston Salt Lake Cityben, Brandon Ingram triplája győzelmet ért a Lakersnek Philadelphiában, a Wizards pedig Phoenixből is nyertesen távozhatott. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

Philadelphia 76ers - Los Angeles Lakers 104-107

Brandon Ingramé volt a győztes kosár. A mérkőzés nagy részében a Lakers irányította a játékot, kisebb-nagyobb előnnyel szinte végig a vendégek vezettek és ők diktálták a tempót - Lonzo Ball most jól játszott (10 pont, 8-8 lepattanó és gólpassz, 0 eladott labda, 3 labdaszerzés, 4 blokk) és bár támadásban senki nem volt folyamatosan stabil opció, így is jöttek a kosarak. Már 16 pont is volt az együttes fórja, amikor elkezdett felkapaszkodni a Philly és kiegyenlítetté tette a végjátékot, az utolsó percben mindkét gárda (Ball és Embiid révén) rontott el clutch dobást, de a végszó a Lakersé lett: Ball tört be, majd lőtte ki a labdát Brandon Ingramnek (21 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz), aki 0,8 másodperccel a vége előtt, 104-104-nél bevágta a győztes hárompontost. Ezúttal az is belefért, hogy tizenkét büntetőt rontson el Luke Walton alakulata, figyelni tudtak viszont az eladott labdáikra és védekezésben is felülmúlták a várakozásokat - nagy győzelmet arattak, így 9-15-tel folytathatják.

Nem tudta átvenni az irányítást a Philly. Nem tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére a Saricot nélkülöző hazai csapat, már az első negyedben tízpontos hátrányt szedett össze a társaság és onnantól végig futott az eredmény után - néha be tudott jönni hat-hét egységre, de mindig válaszolt és meglépett a LAL. A záró etapban sikerült valamennyire az áttörés, kiegyenlítettek Redickék, de kihagyták a meccslabdát, Ingram triplájával pedig újabb hazai kötelezőt buktak el - valami nincs rendben náluk, ennél többre képesek. Szép számokat hozott egyébként Joel Embiid (33 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 5 blokk) és Ben Simmons (12 pont, 13 lepattanó, 15 gólpassz) is, de a két fiatal remeklése most nem ért győzelmet, hétvégén Clevelandben próbálnak szerencsét.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 33/6, Covington 19/12, Redick 15/6
A Lakers legjobb dobói: Ingram 21/6, Randle 16, Clarkson 16/12

Phoenix Suns - Washington Wizards 99-109

Elrontotta az esélyét a Suns. Három negyeden keresztül Devin Booker és Tyson Chandler nélkül is volt tartása a Sunsnak, sőt, eleinte még vezetett is a társaság - hatékonyan dolgozott a Warren-Monroe-Ulis trió és tartani tudták a Wizards tempóját. A záró etapban aztán szintén megvolt az esélyük, bő öt perccel a vége előtt még csak két pont volt a hátrányuk és több labdájuk volt az egyenlítéshez, a Wizards gödörben volt, ám nem élt ezekkel a lehetőségekkel a hazai csapat, a fővárosiak pedig magukra találtak: egy 11-3-as futással zárták le és nyerték meg a meccset. Hiába volt esélye megfogni a nem túl jól játszó Washingtont, végül nem tudott győzni a Phoenix, 98-96 után sorozatban négy labdát adott el, ilyen hibák pedig nem férnek bele - 9-18-ról folytathatják a Spurs ellen.

Újabb fontos győzelem. John Wall nélkül minden sikernek nagy értéke van a Wizards számára, főleg ami idegenben jön, ráadásul egy nem is rosszul játszó ellenféllel szemben. Az első félidőben kapaszkodtak is a vendégek, csak Bradley Beal újabb extrájának (34 pont, ebből 22 a nagyszünetig) köszönhették, hogy át tudták venni a vezetést, de a fordulás után már inkább az ő akaratuk érvényesült - jobban kontrollálni tudták a Suns játékát, Beal mellett pedig többen is hozzá tudtak szólni. A negyedik negyedre aztán a védekezés is kezdett összeállni, nem ők fáradtak el az idegenbeli túrán, hanem a hazaiak pukkadtak ki és az utolsó öt percben eldöntötte a meccset Scott Brooks alakulata - 14-11-gyel utazhatnak tovább Los Angelesbe, a Clippershez.

A Suns legjobb dobói: Warren 23, Monroe 15, Ulis 13/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 34/21, Morris 21/6, Oubre Jr. 12/6

Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 100-95

Ugyanaz a lemez. Paul George nem lépett pályára az OKC-nél, de nélküle is pontosan az a forgatókönyv játszódott le, amit idén annyiszor láttunk már tőlük: lendületes, erős kezdés, majd fokozatos összeesés, a negyedik negyedben pedig jött a görcs és az erőlködés. A 33-20-ra megnyert első játékrész után úgy tűnt, hogy folytatódhat a győzelmi sorozat, még játékban volt Adams, a George helyén kezdő Abrines és Carmelo Anthony, ám ezt követően egyre inkább egyszerűsödött a játék, az első hullámvölgy után pedig még inkább akadozott a gépezet. Anthony végül vállalhatatlan estét zárt (5/20 mezőnyből, 11 pont), a jó kezdés után támadásban eléggé eltűnt Adams és jött a Westbrook-show - az MVP 31 pontig (10/27 mezőnyből), 8 lepattanóig és 6 gólpasszig jutott, de a negyedik negyedes szenvedésből ő is kivette a részét. Ahogy azt már megszokhattuk, teljes volt a tanácstalanság ebben az időszakban és bár a játékrész elején még vezettek öt ponttal, végül 26-16-ra bukták el - úgy fest, hogy a hazai sikerszéria ellenére idegenben nem változott semmi...

Élt a lehetőséggel a Brooklyn. Lin, Russell és az elcserélt Trevor Booker nélkül léptek "semleges" pályára a hazaiak, de végig ott maradtak a Thunder sarkában és amikor megérezték a vérszagot, lecsaptak. Kihasználták, hogy az OKC borzalmasan triplázott és büntetőzött, igyekeztek elvenni a gyorsindításokat és szűkíteni a pályát, támadásban pedig jól járatták a labdát az egyre frusztráltabb vendégek ellen. Ez a negyedik negyedben már abszolút kifizetődött, átvették az irányítást és a padról remekül beszálló Caris LeVert (21 pont, 5 lepattanó, 10 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk) vezetésével kiharcolták a győzelmet - ők sem dobtak jól, de nem is görcsöltek rá erre, ennyivel mindenképpen jobbak voltak most. 

A Nets legjobb dobói: LeVert 21/3, Hollis-Jefferson 17/3, Crabbe 15/12
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 31/6, Adams 12, Anthony 11

Utah Jazz - Houston Rockets 101-112

A fordulás után elrohant a meccsel a Houston. Remekül, 9-2-vel kezdtek a vendégek, de ennél nagyobb különbséget nem is tudtak kialakítani az első félidőben, sőt, a Jazz kétszer még a vezetést is át tudta venni, szorosan alakult a találkozó. A fordulás után azonban pillanatok alatt ellépett a Rockets, két perc alatt tíz pontot szórt be a gárda, közte egy 3+1-es játékkal Hardentől és ő, valamint Ryan Anderson 21-20-ra nyerte ezt a negyedet a Jazz ellen - összességében a Houston 37-20-ra múlta felül ellenfelét és húsz pont fölé növelte a különbséget. A záró etapban ugyan kicsit belealudt a nagy előnybe Mike D'Antoni legénysége, de mielőtt a hazaiak elhihették volna, hogy lehet keresnivalójuk, jött Chris Paul, valamint PJ Tucker és helyretették a dolgokat - CP3 végül épphogy lemaradt a tripla-dupláról (18 pont, 9 lepattanó, 13 gólpassz), Harden és Anderson (utóbbi 23 pont, 9/11 mezőnyből, 5/6 tripla) felelt a befejezésekért, az együttes pedig sorozatban nyolcadik győzelmét is hozta.

A Houston ellen nem megy. Idén négyszer kapott egy negyedben legalább 37 pontot Quin Snyder alakulata, ebből három a Rockets ellen érkezett, nem találnak ellenszert Hardenékre Rubióék - a két egymás elleni meccsen kaptak 41 triplát, Harden pedig az előző öt összecsapásukon 35 pont felett átlagolt. Ezúttal is az alacsony szerkezet jelentett gondot Gobert-éknek, amikor Anderson volt a center és bár az első félidőben még több kisebb futással tartották magukat, a fordulás után bottal üthették a vendégek nyomát. Ezek után egy hatmeccses idegenbeli túrára indulnak, ahol nagyon kell kapaszkodniuk, hogy a playoff-helyeken, vagy azok környékén maradjanak - karácsony előtt térhetnek majd haza.

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 26/6, Burks 17/6, Sefolosha 14/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 29/12, Anderson 23/15, Paul 18/6

A tabella ide kattintva megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus