Nowitzki vs Aldridge, Howard vs Hibbert és Pierce Bostonban!

Ma éjjel 11 meccsel folytatódik az NBA alapszakasza, s több rangadó mellett leginkább a palánk alatti ászok párharcai emelkednek ki a programból, ugyanis a Dallas - Portland derbi Dirk Nowitzki és LaMarcus Aldridge csatájáról szólhat leginkább, a Houston és az Indiana találkája pedig Dwight Howard és Roy Hibbert parolájáról. Ezen felül a Chicago és a Memphis védekező-bemutatója is csemege a stílus kedvelői számára, a Charlotte - Cleveland összecsapáson pedig Kemba Walker és Kyrie Irving "üldözőversenyét" csodálhatjuk meg. Mindezek mellett ha Kevin Garnett nem is, de Paul Pierce másodszor is vendégként tér vissza Bostonba. Lássuk, mit várhatunk az egyes párosításoktól!

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies (01:00)

A Bulls és a Grizzlies is hasonló utat járt be eddig idén, azzal a különbséggel, hogy a chicagóiak már nem is számíthatnak vezérükre, Derrick Rose-ra, míg a Grizzlies sérültjei (a kiegésztőember, Pondexter kivételével), betegjei hamarosan újra csatasorba állhatnak. A palánk alatt Joakim Noah és Marc Gasol csatája fémjelzi a párharcot, de a különbsége a padok produktivitása és az edzők meccselése adhatja majd.

Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers (01:00)

A Bobcats egy rossz és nehéz sorozatot zárt le a Pacers két vállra fektetésével, de a Cavs elleni csata sem lesz sétagalopp a Hendersont kényszerből jegelő hazaiak számára, mivel a clevelandiek sebzett vadként küzdenek az utolsó PO-helyekért - melyek egyikét a Charlotte foglalja el. Azért saját közönsége előtt be kell húznia az ilyen csatákat a Clifford-legénységnek, ha komolyan gondolják a rájátszást a klubnál, de pont ettől lesz érdekes a match-up, hogy a Cavsnek pedig pont ilyen bravúrokra lenne szüksége a felkapaszkodáshoz.

Toronto Raptors - Sacramento Kings (01:00)

A Raptors azzal a Kingsszel találkozik ma, mellyel cserélt a deadline előtt, tehát Rudy Gay vendégként térhet vissza Torontóba, a korábbi sacramentói kosarasok pedig volt klubjuk ellen mutathatják meg, hogy mennyire kár volt lemondani róluk ilyen könnyedén. Sok izgalmat azért ne várjunk ezen a fronton, sokkal jobb csapat jelenleg a Casey-alakulat.

Boston Celtics - Brooklyn Nets (01:30)

A Celtics mintha már nem is nagyon akarna meccset nyerni idén, Vitor Faveranit is egész szezonra "kiírta az orvos", miután meg is műtötték a brazil újoncot, a korábbi bostoni legenda, Paul Pierce így másodszor is győzelemre vezetheti a másik egykori Celticet, Kevin Garnettet nélkülöző Brooklynt. Nem kevés emóció és viszonylag nagy csata várható, de favoritnak tekinthető a már pozitív tartományban lévő Nets.

New York Knicks - Utah Jazz (01:30)

A Knicks ugyan már esélytelennek tűnik a PO-ra, de most aratott egy önbizalom-növelő sikert a New York idegenben, ami után kötelező lenne a Jazz két vállra fektetése, viszont pont azért nem jó csapat az idei Woodson-legénység, mert képtelen stabilan jól teljesíteni. Azért nagy csoda lenne, ha nyerne a Utah a Nagy Almában, de Anthony-ék esetében sosem lehet tudni.

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons (02:00)

A Minnesota a nagy menetelés közepette fontos derbit bukott a New Yorkkal szemben otthon, de a Pistons elkalapálása így csak még inkább kötelező házi feladatnak számít Kevin Love-ék számára. Amennyiben nem fog ki nagyon rossz napot támadásban a védekezésben annyira nem stabil Wolves, úgy sok izgalmat itt sem várhatunk.

New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks (02:00)

A Pelicans sem sok párosításban számít favoritnak Holiday, Smith és Anderson távollétében, de otthon a ligautolsóval szemben elvárás a könnyed diadal Anthony Daviséktől is. Ezt a csatát kizárólag a fiatal titánok miatt érdemes követnünk, viszont ebből a szempontból több "freak" is pályán lesz, elég csak Davist és Antetokounmpót említenünk.

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers (02:30)

A Blazers tegnap józanodott a Lakerstől elszenvedett hazai kudarcot követően, de idegenben verni a PO-ért küzdő Dallast nagy tett lenne még a mai Portlandtől is, de LaMarcus Aldridge "földijei" ellen akár egy extrával megteremtheti ennek a bravúros győzelemnek az esélyét.

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers (03:00)

A Nuggets hirtelen újra elkezdett nyerni Ty Lawson visszatérte után, úgyhogy a története legkínosabb zakója után érkező Lakers ízekre szedése várható a coloradói magaslaton, ahol a helyi szurkolókat vélhetően maximálisan ki akarja majd szolgálni ezen az estén az ex-Los Angeles-i Brian Shaw edzette Denver.

Houston Rockets - Indiana Pacers (03:30)

A Rockets és a Pacers is nyert nagy rangadókat az utóbbi napokban, de felemás a szájíz mindkét oldalon, tehát itt akar újra nagyobb lendületet venni mindkét fél, ez nem is lehet kérdés. Roy Hibbert nagyon leeresztett az utóbbi időben, ám most megmutathatja Dwight Howarddal szemben, mit is tud ebből a játékból, ám azt sem árt észben tartani, hogy DH12-nek idén nagyon megy a klasszikus ötösök ellen. És akkor a James Harden - Paul George paroláról még nem is szóltunk...

Golden State Warriors - Atlanta Hawks (04:30)

A Golden State kezdi megint megtalálni a ritmust újra teljes keretével, s egy következő önbizalom-növelő hazai diadalhoz tökéletes partner lehet a totális lejtmenetben lévő Hawks, mely Anticsot ugyan visszakapta, de egyértelműen a minél jobb draftcetlik felé vette az irányt Al Horford elvesztése óta.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus