Nuggets – Thunder derbi a Sport TV-n!

Ma éjjel öt csatát rendeznek az NBA-ben, közte egy (itthon is) TV-s meccsel, melyen két nyugati élgárda, a Denver Nuggets és az Oklahoma City Thunder küzd meg egymással. A Cavs és a Blazers összecsapása sem fullad majd unalomba, ha a két fél formáját vesszük alapul, továbbá a Golden State és a New Orleans rangadója is csemege a javából, pláne mivel közvetlen riválisok meccselnek egymással. Nézzük, mit érdemes tudnuk az egyes párosítások előtt!

Charlotte Bobcats - Sacramento Kings (01:00)

A Kings legutóbb elég tetszetős és eredményes játékkal bizonyította, hogy van fantázia az újonnan összerakott Thomas, Gay, Williams, Cousins négyes fogatban, de a hullámvölgyben lévő Bobcats csarnokában extra kell a sacramentóiaktól a diadalhoz, egyértelmű ugyanis, hogy a tavalyi ligautolsó most az utolsó leheletéig küzdeni fog saját közönsége kiengeszteléséért, s egyúttal a győzelemért.

Cleveland Cavaliers – Portland Trail Blazers (01:00)

A Cavs előtt újabb komolyabb erőpróba áll, nem is kérdés, hogy az idegenben is remeklő, a ligaelsőséghez is közel kerülő Blazers a favorit Clevelandben is, de az egyre inkább eredményesen szereplő Brown-legénység otthon jó játékkal meg is törheti Aldridge-ék lendületét, de ehhez szükség lesz Andrew Bynum szebbik arcára, Kyrie Irving precizitására és a Waiters, Jack, Miles trió kinti kosaraira Anderson Varejao stabil benti játéka mellett.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers (02:00)

Kobe Bryant egyelőre még messze korábbi formájától, ráadásul a Lakers vele a fedélzeten nem is teljesít úgy, mint sérülése alatt, amikor pozitív mérlegre volt képes, ám a teljesen padlón lévő Grizzlies csarnokában lehet keresnivalója a Los Angeles-i hadnak, mely lassan visszakaphatja legalább egyik irányítóját Jordan Farmar személyében. A padok harca döntő lehet, s ebben sokkal jobb esélyekkel indul a D’Antoni-alakulat.

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder (03:00, TV: Sport 1, ÉLŐ)

A Nuggets otthon igen erősnek számít, de idén Gallinari és McGee nélkül azért be-be csúznak vereségek a coloradói magaslaton is a denverieknél, ráadásul a nyugati éllovasok közt ott lévő OKC elég magabiztosan  szerepel mostanság, tehát az esélyek nagyjából egyenlőnek tekinthetőek. A kispad itt is a mérleg nyelve lehet, bár ebben a szegmensben is egyre jobb a Lamb, Jackson duó fémjelezte Thunder-cseresor, de Nate Robinsonék azért ebben a kategóriában más szintet képviselnek, ám természetesen azt nem szabad elfelednünk, hogy igazi szupersztárok viszont csak a vendégeknél vannak.

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans (04:30)

A GSW-re ráfér a javítás, amire otthon a Davis, Evans páros nélkül érkező, igaz ezzel együtt is felszálló ágban lévő NOP ellen meg is kehet a sansza a tavalyi szezon egyik abszolút meglepetéscsapatának. A Curry - Thompson páros dobóformáján talán túl sok is múlik, de most van annyi gondja a két fontos emberét kényszerből jegelő Pelicansnek, hogy ne csak ezen múljon a játéknap egyik legérdekesebb párosítása.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus