Nuggets-Blazers és a többiek: több dolog is eldőlhet hajnalban

Pályán gyakorlatilag az összes kérdéses nyugati csapat, Keleten a Clevelandet és a Torontót nézhetjük. 

 

Detroit Pistons - Toronto Raptors 01:00

Mindkét fél back-to-backet játszik, a Raptors egy hazai győzelem, míg a Pistons egy meglepő memphisi vereség után lép pályára - Drummondéknál a védekezés omlott össze teljesen, míg a Toronto pihentette DeRozant és Valanciunast, most pedig a többiek (Lowry és Ibaka?) is sorra kerülhetnek. Az biztos tehát, hogy a vendégeknél lesznek fontos hiányzók, az viszont nem, hogy ez mennyi esélyt ad a Detroitnak, amennyiben nem javítanak több kategóriát a védekezésükön a hazaiak, akkor most is ki fognak kapni - tét számukra sincs, de aligha akarják eldobni az idei utolsó hazai meccsüket. 

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 01:30

Itt már csak a pickeknek van jelentősége, de a Nets természetesen nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, így hazai pályán most esélyesebbnek számít - felszabadultan, könnyedén játszik a társaság, míg a Chicagónál Fred Hoiberg mindent megtesz azért, hogy szaporítsa a vereségek számát. Itt lehet, hogy nem kell tőle ehhez nagy erőfeszítés, az előző öt meccséből hármat is behúzó Brooklyn még Caris LeVert és DeMarre Carroll nélkül is nyerhet, ha nem fog ki rossz napot támadásban és ülni fognak a kinti dobásai - persze ha ez nem fog működni, akkor gondban lehet, mert túl sok más opciója nincs, mint a small-ball és a triplázás. 

Miami Heat - Oklahoma City Thunder 01:30

Mindkét együttes számára fontos meccs, de azért az OKC-nél nagyobb a tét, hiszen a vendégcsapatnál még a playoffba jutás is kérdéses, míg a Heatnél csak az nem eldöntött, hogy kivel szemben lesz underdog a rájátszás első körében. Alapvetően természetesen jobb csapat a Thunder, de mostanában azért vannak gondjaik George-éknak, kérdés, hogy a Houstonban aratott győzelem milyen hatással lesz a társaságra, megjön-e ettől az áttörés, sikerül-e tartósan összeszedetten kosárlabdázni. Az ott bemutatott védekezéssel alighanem most is nyerni tudnak, mert bár két pihenőnapja volt felfrissülni és gondolkodni a Heatnek, de a Knicks elleni 24 pontos vereség és úgy összességében az elmúlt időszak arra enged következtetni, hogy közel sincs csúcsformában Erik Spoelstra alakulata semmilyen szempontból - pedig hiányzója elvileg nincs, ez most sem lesz faktor. 

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 01:30

A Philly győzelme miatt muszáj lenne nyernie a Cavsnek, ha meg akarja szerezni még a keleti harmadik helyet és természetesen jóval erősebbek is LeBron Jamesék, mint a New York, sőt, összességében jó formában is vannak annak ellenére, hogy a Sixerstől legutóbb kikaptak. George Hill már teljes értékű edzésmunkát végez és valószínűleg visszatérhet, így kiegészül a keret, míg a New York azért ingadozó teljesítményt nyújt, a Magic elleni borzalom után kiütötte a Miamit, majd ismét viszonylag simán kapott ki a Buckstól. Eléggé megjósolhatatlan, hogy mi fog történni, milyen napot fognak ki Burke-ék, vagy hogy hogyan gondolkodnak a Cavsnél a tabelláról, a Brooklyn-pickről, a playoff előtti frissítésről/lendületről, de az erőviszonyok természetesen egyértelműek. 

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 02:00

Ez a Bucks számára kötelező meccs, egy sikerrel megelőzhetik a Miamit, de a Washington elől is megléphetnek, ráadásul ez az Orlando a vállalhatatlan alatti szinten van jelenleg - ezt még tetézi, hogy back-to-backet is játszik, óriási blama lenne, ha nem nyernének Bledsoe-ék. Ehhez különösebb erőfeszítésekre aligha lesz szükségük, Frank Vogel nyíltan a cserék cseréit játszatja, amikor csak van rá lehetősége és még az sem lehet akadály, hogy Giannis Antetokounmpo ezúttal biztosan nem fog játszani, kímélik a bokáját. 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 02:00

Ez is kötelező meccs az aktuális hazai csapat, jelen esetben a Minnesota számára, hiszen Tom Thibodeau alakulata a playoffba jutásért, az életéért harcol. Jimmy Butler visszatérése jó hatással volt a gárdára és magabiztos győzelmet arattak legutóbb, most a liga második leggyengébb, ráadásul back-to-backet játszó csapata ellen, hazai pályán nem lehet kérdéses a győzelmük - figyelmeztető jel viszont a Grizzlies előző esti produkciója és 130 dobott pontja, bár az még ennél is meglepőbb lenne, ha 24 órán belül másodszor is így játszanának Gasolék. Idegenben könnyen lehet, hogy Bickerstaff már kiültet több játékost is és ez a Wolves olyan motivált, olyan közel van a playoffba jutáshoz, hogy nehezen elképzelhető ezúttal egy vendégsiker - de olyan kiélezett a helyzet, hogy helyükön kell lenniük a hazai idegrendszereknek. 

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 02:30

Újabb hazai kötelező, itt most a Spurs az, aki nem hibázhat, mert a negyedik helytől a kiesésig még minden megtörténhet vele - két vereség után legyőzték a Portlandet és mivel otthon 32-8-ra állnak, nem nagyon lehet kérdés ezen az összecsapáson. Egy motivált (és miért ne lenne motivált ilyen helyzetben) San Antonio nyilván kategóriákkal erősebb, mint a Kings, amelynél azért tegyük hozzá, hogy védekezésben általában elég szervezett és pontos játékot játszik és az utóbbi három meccséből kettőt is megnyert, igaz, a Lakers és a Grizzlies volt a két ellenfél. A Spursnél viszont Leonardon kívül mindenki bevethető, kulcsfontosságú számára a győzelem, innentől kezdve hatalmas blama lenne, ha nem hozná a kötelezőt. 

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 03:00

A nap legfontosabb mérkőzését Denverben rendezik, ahol mindkét gárdának nagyon kellene a győzelem - a Nuggets jelenleg holtversenyben áll a nyugati nyolcadik-kilencedik helyen, míg a Portland egyetlen meccsel vezet a Jazz előtt. A két csapat formája viszont nagyon eltérő, a Denver sorozatban öt győzelemből, lendülettel, mentálisan kiváló állapotban, míg a Blazers kissé érthetetlen mélyrepülésben, zsinórban három vereség után, eléggé megtépázva léphet pályára. Nagy kérdés, hogy Lillardék képesek-e összeszedni magukat, főleg hátul, de támadásban sem azt hozzák most, amit korábban, Terry Stotts pedig egyelőre nem igazán talált megoldást arra, hogy ismét felrázza övéit. Pedig ezt a Denvert most csak a korábbi Blazers tudja megállítani és ebben sérülés sem gátolja a vendégeket, egyedül a denveri Gary Harris lesz fontosabb hiányzó a mérkőzésről. 

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 04:30

Ez már csak a Pelicans számára kulcsmeccs, a Clippers érdemi szezonja véget ért, épp ezért kérdés, hogy mennyire fognak ráfeszülni erre a találkozóra - mennyire veszik komolyan, vagy éppen ellenkezőleg, mennyire szabadulnak fel. Az utóbbi időben azért egyértelművé vált, hogy jelen állapotukban egy fokkal gyengébbek, mint a riválisaik és a Gallinari-Teodoszics kettős most sem léphet majd pályára, sőt, a hírek szerint Lou Williams sem lesz majd ott a parketten - így aztán végképp az esélytelenek nyugalmával állhatnak ki a többiek. A New Orleanson ott van a nyomás, mert nyernie kell, ha be akar jutni a rájátszásba, a GSW legyőzése adhatott még egy plusz lökést Anthony Daviséknek és mivel az utóbbi három meccsen megint egyben volt a támadójáték (120 pont felett jártak mindegyiken), sérültjük pedig Ian Clarkon kívül nincs, így nagyon közel kerülhetnek a céljaik eléréséhez. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus