Nyolc technikai, parázs hangulat a Dallas-Houstonon

Nyolc technikai, két flagrant, egy kiállítás Dallasban - Westbrook a Miamit is szétszedte - ismét legyőzte a Memphist a Boston.

Puskaporos hangulatú, rendkívül feszült találkozót hozott a két texasi csapat összecsapása az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában - a játékot tekintve könnyedén nyert a Rockets. A Boston kiegyensúlyozott támadójátékkal ismét megverte a tartalékos Memphist, a Thunder Russell Westbrook újabb tripla-duplájával simán győzött Miamiban, a játéknap egyetlen szoros meccsét a Lakers és a Jazz vívta Los Angelesben.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva elérhetőek!

Boston Celtics - Memphis Grizzlies 113-103

Kiegyensúlyozott Boston. Ezúttal nem volt szükség extra teljesítményre Isaiah Thomastól a Celtics győzelméhez. de így is hátvédposztról szedték szét ellenfelüket a hazaiak: Thomas mellett remekelt Bradley, Gerald Green pedig 19 pontos szezoncsúcsot szórt a padról beszállva. Szintén hozzátette a magáét Marcus Smart és a periméterről Jae Crowder is berámolt 17 egységet, a Boston gépezete tökéletesen működött - végül harminc gólpasszal zártak, remekül járt a labda és jó helyzeteket alakítottak ki. Az utóbbi meccseken megállíthatatlan Thomasék támadójátéka, ezúttal is végig kézben tartották a meccset, mert a Memphis minden rohamára tudtak válaszolni és folyamatosan szerezték a pontokat - péntek hajnalban jó formában lépnek pályára a Cavaliers otthonában.

Most hátul vannak gondok. Támadásban összekapta magát a Grizzlies, de a liga egyik legjobb védekezése az utóbbi öt meccsből negyedszer kapott száz pont felett, ezúttal egyáltalán nem tudták megnehezíteni a Celtics dolgát. Hozzá kell tenni, hogy Wright mellett megint hiányzott Parsons és Mike Conley is, utóbbi kiesése pedig elég érzékenyen érinti a gárdát, ezzel együtt a második negyedet követően már csak közelíteni tudtak néha, egyenlíteni vagy fordítani nem. Marc Gasol (26 pont, 3/6 tripla, 9 gólpassz) és Tony Allen mindent megtett, de ez most kevésnek bizonyult, így az elmúlt hét találkozójukból az ötödiket veszítették el.

A Celtics legjobb dobói: Bradley 23/3, Thomas 21/3, Green 19/9
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 26/9, Allen 17, Randolph 16

Miami Heat - Oklahoma City Thunder 94-106

Kontrollálta a meccset az OKC. Nem nagyon volt kérdés ezen az estén, a vendégcsapat az első negyed hajrájában tíz pont feletti előnyre tett szert, amelyet a második játékrészben megduplázott és innentől kézben tartotta a találkozót. A félidei 61 pont után kicsit visszavett a társaság, de a győzelem így sem forgott veszélyben, végig kétszámjegyű maradt a különbség - péntek hajnalban Memphisben folytatják. A kezdők közül mindenesetre csak egy valaki, Russell Westbrook játszott 26 percnél többet, de már megszokhattuk, hogy tripla-duplát gyárt (29 pont, 11/22 mezőnyből, 17 lepattanó, 11 gólpassz) és azt is, hogy iszonyatos energiával dolgozik - 37 percet töltött parketten és még az utolsó pillanatban is repült a lepattanóért. Az OKC öt bedobott triplával is simán nyert és tovább közelít a süllyedő Clippershez.

Reménytelen Heat. Goran Dragic hátfájdalmak miatt nem lépett pályára, nélküle pedig elég erőtlennek tűnt a hazai csapat - hiába szórt be 22 pontot Josh Richardson, semmi átütőerő nem volt a játékukban. Hassan Whiteside-ot is elnyomták Adamsék a palánk alatt és a festékben 58-32-re maradt alul a Miami, ezt pedig nyilvánvalóan nem lehetett ellensúlyozni - főleg úgy, hogy kintről is pocsékul dobott a társaság. A mindössze 14 kiosztott gólpassz is jól jelzi a gondokat, jelenleg más szintet képvisel a két csapat, így ezúttal csak a kiütéses vereség elkerülése lehetett Winslow-ék célja.

A Heat legjobb dobói: Richardson 22/6, J. Johnson 16/3, T. Johnson 15/6
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 29, Kanter 19, Adams 15

Dallas Mavericks - Houston Rockets 107-123

Technikai parádé. Az első perctől kezdve feszült volt a találkozó, a Dallashoz visszatérő Andrew Bogut nagyon hamar összeakaszkodott Hardennel és egy kőkemény zárás után rá is fújtak egy flagrant faultot - ez azonban csak a kezdet volt. A vendégek ezen felül kaptak még egy flagrantet és a két csapat összesen nyolc technikait gyűjtött be, Trevor Arizát pedig ki is állították a játékvezetők - folyamatosan egymásnak feszültek a játékosok és szünet nélkül szövegeltek. Pedig a második félidőben már semmi sem indokolta ezt, a Rockets magabiztos előnyben volt és kézben tartotta a találkozót, mégis a harmadik negyedben született az említett szankciók döntő többsége. Ariza egyébként a meccs után megvárta Salah Mejrit az öltöző előtt, a lefújással nem ért véget a történet...

Egy futás elég volt. 37-37-ig tartotta a lépést a Dallas, ám ekkor James Harden vezérletével egy 16-0-s etapot produkált a Rockets, amellyel tulajdonképpen is el dőlt a meccs a második negyedben. Harden 24 pontot szórt félidőig, majd a harmadik negyed végén 34 egységgel és 11 gólpasszal ült le, a záró etapban már nem lépett pályára - iszonyatos munkát végez, nem csoda, hogy amikor lehet, kiülteti őt a negyedik negyedre D'Antoni. A vendégek 50% felett tüzeltek mezőnyből és a triplavonalon túlról is, ezzel pedig nem vehette fel a versenyt a Mavs, főleg úgy, hogy a fordulás után már sem Bogut, sem Nowitzki nem tért vissza - előbbi rögtön éreztette hatását, vele a pályán sokkal stabilabb volt a Dallas.

A Mavericks legjobb dobói: Barnes 21/3, Matthews 19/9, Powell 13/3, Anderson 13/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 34/12, Anderson 22/12, Gordon 13/6

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 100-102

Ingles triplája döntött. Gordon Hayward parádésan játszott és vállára vette a Hillt, valamint Burkst továbbra is nélkülöző vendégcsapatot, de ez még kevés lett volna az üdvösséghez - félidőben 18 pontnál járt, mégis vezetett az aktívan védekező, jól lepattanózó Lakers. A fordulás után aztán pontosabbá vált a Jazz játéka, a végül 31-ig jutó Hayward mellé fellépett Joe Ingles, aki aztán el is döntötte a derbit: 21 másodperccel a vége előtt, 99-99-nél rámolt be egy triplát, amire már nem tudott válaszolni a Los Angeles. Mindkét fél rontott még el büntetőket, de D'Angelo Russell válasza a gyűrűt sem érte el az utolsó pillanatokban, így a negyedik negyedben végig egylabdás meccset Quin Snyder gárdája tudta behúzni.

Két betli nem fért bele. D'Angelo Russell és Nick Young együtt nyolc ponttal, 4/19-es mezőny-, illetve 0/7-es triplamutatóval zárt, a kezdő hátvédsor borzalmas estéjét pedig végül nem bírta el a hazai alakulat. Hiába villogott (25 pont, 9/12 mezőnyből, 12 lepattanó) Julius Randle, illetve hiába szállt be jól Lou Williams (22 pont, 9 a negyedik negyedben), csapatszinten négy triplát tudtak elsüllyeszteni és nagyon hiányzott a megszokott tűzerő - így is ott volt Russell kezében a győzelem, de egy méretes homállyal tett pontot mai teljesítményére. Azt szokás mondani, hogy a nagy csapatok gyenge játékkal is képesek nyerni, nos, akkor a Lakers kis híján nagy csapat lett...

A Lakers legjobb dobói: Randle 25/3, Williams 22/6, Clarkson 12
A Jazz legjobb dobói: Hayward 31/9, Ingles 13/9, Gobert 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus