Oda a Pacers veretlensége, Irving kezd belejönni

Mára virradóra 11 mérkőzést vívtak meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, így nem kevés izgalmat élhetett át a nagyérdemű a tengerentúlon. A Cleveland hosszabbításban verte a Washingtont idegenben, köszönhetően a végre igazán extrát nyújtó Kyrie Irving remeklésének, az Indiana viszont alulmaradt a Chicago otthonában, így már nem veretlenül vezeti a ligát. A Brooklyn Nets négy kezdőembere és Kirilenko nélkül is meccset csinált a Clippers otthonában, de végül begyűjtötte hatodik idei kudarcát is. Jöjjenek a részletek!

Charlotte Bobcats – Miami Heat 81 – 97

Ezúttal sem. A Bobcats zsinórban 13. alkalommal kapott ki a Heattől, ezzel a floridaiak „legkedvesebb” ellenfelévé váltak. Úgy sem volt esélyük, hogy a Miamiból eltiltás miatt hiányzott Chalmers, sérülés miatt Haslem, influenza miatt pedig Ray Allen.

Csak James és más senki. A hiányzók mellett nem sokat tett hozzá Wade és Bosh sem, előbbi négy (1/7 mezőnyből), utóbbi hét pontot volt képes szerezni. Wade az utolsó negyedben nem lépett pályára térfájdalmai miatt, Bosh pedig 15 perc játék után ült ki 5 faultja miatt. Az MVP viszont ezúttal is eljutott 30-ig, egyetlen nem várt segítője Beasley volt, aki 15 pontot szerzett csereként.

Rossz dobószázalék=vereség. A Charlotte 34,9%-kal dolgozott mezőnyből, de tripla- és büntetőszázalékban is bőven elmaradtak a bajnoktól. A hazaiak vezére, Kemba Walker sem tudott hatékonyan dobni, de ő legalább eljutott húsz pont fölé.

A Bobcats legjobb dobói: Walker 22/9, Taylor 14/6, Henderson 13/3
A Heat legjobb dobói: James 30, Beasley 15/3, Andersen 10

 

Orlando Magic - Dallas Mavericks 100 - 108

A Dallasnak nagyon megy Orlandóban. Zsinórban nyolcadszor vette be a Magic mostanság elég ingatag várát a Mavs, ebben kulcsszereplő volt a padról beállva DeJuan Blair (18 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda) és a megszokott főhős, Dirk Nowitzki (18 pont) is.

Az új hátvédsor nagyon osztja. Jose Calderon (11 pont, 9 gólpassz) és Monta Ellis (19 pont, 8 gólpassz) a nyáron érkeztek Dallasba, de elég gyorsan beilleszkedtek - ez leginkább azon látszik, hogy az egész liga egyik legtöbb gólpasszt kiosztó hátvédpárját tisztelhetjük bennük, ma is összehoztak 17 kihagyhatatlan helyzetet a társaknak.

Triplák nélkül nem megy. A Magic győzelmeinek kulcsa eddig elég sokszor a jó triplázás volt, ám ezen az estén 15-ből csak négyszer találtak be távolról a floridaiak, még a 25 egységig jutó Afflalo sem szórt egyetlen hármast sem a Dallasnak.

A Magic legjobb dobói: Afflalo 25, Vucsevics 16, Nelson 15/9

A Mavericks legjobb dobói: Ellis 19, Nowitzki 18/12, Blair 18

 

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 96 - 103 - hosszabbítás után

Nené, a "majdnem hős". A 24 pontot és 7 lepattanót összehozó Nené nagy meccsen van túl, ám a hajrában ő állt a vonalon egy egységnyi hátrányban, s hiába egalizált, a második kísérletét kihagyta, így mehettek a felek a hosszabbításra, s bizony ki is kapott a Wizards.

Kyrie Irving: Hullámzó kezdésre karriercsúcs-beállítás. A Cavs korábbi 1/1-ese gyenge dobószázalékkal, kevés extra egyéni teljesítménnyel kezdte a szezon, csapata pedig sok kellemetlen vereséget gyűjtött már be, de most robbantott az all-star irányító és 41 pontos teljesítményéből 9 egységnyit a ráadásra tartogatott, ő nyerte meg a meccset a vendégeknek, ez nem is vitás.

Valami hiányzik Washingtonban. Az Ariza, Porter duó nélkül is elég erős kerettel felálló Wizards 28 pontot kapott Bradley Bealtől, 12 gólpasszt John Walltól, dupla duplát Marcin Gortattól (12 pont, 11 lepattanó) és 24 egységnyit Nenétől, mégis kikapott. A válasz minden bizonnyal a kispad halovány produkciójában (9 pont), valamint a szakvezetői stábban keresendő...

A Wizards legjobb dobói: Beal 28/12, Nené 24, Webster 14/6
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 41/12, T. Thompson 15, Jack 13/3

 

New York Knicks – Atlanta Hawks 90 - 110

Otthon nem megy. A New York zsinórban ötödször veszített a Madison Square Gardenben, idén mindössze egyetlen találkozót tudtak nyerni hazai pályán, még a szezonnyitót a Bucks ellen.

Csapatjáték. Nyolc atlantai játékos került 10 pont fölé, a hazaiaknál csak Anthony, Bargnani és Shumpert mondhatta ezt el magáról. A Sólymok kispadja 43-26-ra nyerte meg a különcsatát Prigioniék ellen.

Célozz pontosabban! A Knicks csupán 37,6%-kal dolgozott mezőnyből, míg a Hawks 56,4-gyel, JR Smith 18 kísérletéből csupán 3-at értékesített. Így hiába nyerte meg a lepattanócsatát a hazai együttes.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 23/3, Bargnani 16/3, Shumpert 11/9.
A Hawks legjobb dobói: Teague 16, Korver 15/9, Millsap 14

 

Chicago Bulls - Indiana Pacers 110 - 94

Így is az évtized legjobb kezdése volt. A Pacers ugyan kikapott riválisa, a Bulls otthonában, méghozzá igen simán, hiszen 25 is volt már közte az első félidőben, ám így is bőven vezeti a ligát Frank Vogel legénysége, mely a Dallas Mavericks extra startja óta a legjobb rajtot produkálta az NBA-ben.

Derrick Rose - erre mindenképp jó volt a rehabilitáció. A Bulls irányítója nagyon döcögős idénykezdésen van túl, de fokozatosan javul az utóbbi meccseken. Ezt ma 20 dobott ponttal, s közte 11-ből 6-os triplázással bizonyította. Volt egy szakasza, amikor villámgyorsan négyszer is betalált távolról, ezzel gyakorlatilag le is zárta a derbit a második félidő derekán. Úgy látszik, a rengeteg gyakorlásnak meglett az eredménye.

Éled a chiacgói kispad. Ma már 40 pont érkezett a Bulls cseréitől, amihez hasonlót még nem nagyon láthatott a United Center közönsége ebben az évadban. Mivel a vendégeknél minden vezér átlagon aluli produkciót hozott támadásban, ez bizony döntő faktornak bizonyult.

A Bulls legjobb dobói: Deng 23/3, Rose 20/18, T. Gibson 15
A Pacers legjobb dobói: Hibbert 14, Copeland 13/9, Da. West 13

 

Houston Rockets - Denver Nuggets 122 - 111

Most nem jött be a Hack-A-Howard. A Rockets centerét ütötték-vágták ezen az estén (is), de a borzasztó büntetőzésével már sok meccset elvesztő nyári szerzemény 24 kísérletéből 17-et értékesített a vonalról, ezzel gyakorlatilag meg is nyerte a meccset az Ömer Asikot már teljesen jegelő texasiaknak.

Lawson egyedül nem fog meccseket nyerni. A Nuggets ugyan kezd magára találni az utóbbi pár mérkőzésén, ám továbbra is probléma, hogy egyedül irányítója, Ty Lawson (28 pont, 17 gólpassz) képes extrára, valamint stabilan produkálni. Gallinari nagyon hiányzik a denverieknél, ahogy a ma 14 egységig jutó Wilson Chandlernek is fel kell majd nőnie a játékmester mellé.

Megvan az egyensúly Houstonban?! Howard 25 ponttal és 7 lepattanóval zárt, Harden 17 egysége mellé 9 gólpasszt osztott ki, Lin a padról beállva 16 pontot és 7 asszisztott tette be a közösbe, Parsons pedig a liga egyik legjobb kiegészítőembereként kinőve magát megint elérte a 20-as határt pontszerzésben. Rajtuk kívül Motiejunas, Jones és Beverley is elérte a kétszámjegyű dobóteljesítményt.

A kérdés evindens: kit kell kérni Ömer Asikért?

A Rockets legjobb dobói: D. Howard 25, Parsons 20/3, Harden 17/6

A Nuggets legjobb dobói: Lawson 28/6, W. Chandler 14/6, Hickson 14

 

Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 106 - 88

Nem ért semmit Bradley extrája. A Celtics fiatal hátvédje sokáig szenvedett egyes poszton, ám mióta visszamehetett kettesbe, igencsak jól játszik, ma 27 ponttal jelentkezett, de Jeff Green 2 pontos produkciójával (6-ból 0 mezőnyből) és Jared Sullinger (3 pont, 6-ból 1 mezőnyből, 4 lepattanó) gyengélkedésével nem tudott mit kezdeni a vendég együttes.

A Love - Pekovics - Martin tengely megint termelt. Összesen 63 pont érkezett a három leginkább kosárra veszélyes minnesotai ásztól, nem is volt kérdés, hogy a Timberwolves ezt a derbit is behúzza, pláne, hogy a labdára is vigyázott az Adelman-legénység (13 eladott a bostoni 21-gyel szemben).

A Timberwolves legjobb dobói: Love 23/6, Kev. Martin 20/3, Pekovics 20
A Celtics legjobb dobói: Bradley 27/3, Bass 15, Jo. Crawford 10/6

 

New Orleans Pelicans – Philadelphia Sixers 135 – 98

Így kell bosszút állni. A tavaly Philedalphiában All-Star szezont játszó Jrue Holiday új csapatával egy megsemmisítő győzelemmel köszönt be régi társainak.. Az irányító 14 pontot, 6 lepattanót és 12 gólpasszt tett be a közösbe. A hazaiaknál ugyanakkor most játszotta idei első meccsét Ryan Anderson, ő rögtön 26 ponttal és 6 triplával tért vissza a pályára.

Mindig a legjobb opció. A Pelicans 60,5!%-kal dobott mezőnyből, nyolc játékosuk is tíz pont fölé jutott, minden negyedben legalább harminc pontot szereztek. Külön ki kell emelni Anthony Davist, aki 13 pontja és 9 lepattanója mellé 8(!) blokkot is kiosztott, ebből ötöt az első negyedben.

Carter-Williams nélkül nem megy? Az újonc zsinórban harmadik mérkőzését hagyta ki sérülés miatt, csapata pedig 19 labdát adott el, 26 fastbreak-ponthoz segítve a hazaiakat. A 135 pont egyébként szezoncsúcs, mint ahogy a Pelicans-pad 71 pontja is.

A Pelicans legjobb dobói: Anderson 26/18, Gordon 19/9, Evans 15

A 76ers legjobb dobói: Morris 20/6, Wroten 19/6, Hawes 14/3

 

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 79 - 92

Kiütés: elkerülve! Kisebb csoda, hogy a Thunder "csak" ennyire verte az egész kezdőötösét(!) nélkülöző, egyébként is elég harmatos kerettel rendelkező Milwaukee-t, ráadásul egész sokáig meccsben is volt a 22-őt szóró Mayo húzta wisconsini alakulat, de csodát azért nem tudott tenni.

Ibaka idén inkább pattanózik. Az utóbbi években a liga egyik legjobb blokkolójaként ismert kongói-spanyol nagyember most messze áll az élbolytól ebben a kategóriában, bár ma négy sapkát osztott ki, ám egyik gyengeségét, a lepattanózását nagyon összeszedte erre az évadra. Ezt most egy 20 pattanós karriercsúcs-beállítással nyomatékosította is mindenki számára.

Westbrook és Durant elintézte a többit. Az OKC játéka továbbra is elég egyszerű, de hatékony. A vendégek két all-starja összesen 50 pontot tett a közösbe, ezt Ibaka megfejelte 15 egységgel, nem is volt kérdés, hogy nyer a Thunder.

A Bucks legjobb dobói: Mayo 22/15, Middleton 14/6, Udoh 11

A Thunder legjobb dobói: Weestbrook 26/3, Durant 24/9, Ibaka 15

 

Golden State Warriors - Utah Jazz 102 - 88

Nem volt kérdés. A 25 pontos, öt triplát beverő Klay Thomson vezette GSW már az első negyedben 14 egységnyi fórt harcolt ki magának, az igazi irányító nélkül küzdő Jazz pedig nem tudott érdemben feljavulni az egész találkozó alatt, így abszolút papírforma-vereséget szenvedett idegenben az otthon veretlen Golden State csarnokában.

Járt a labda. 24 gólpasszt osztott ki csapatszinten Mark Jackson legénysége, ebből Steph Curry egymaga 11-et vállalt. A nyáron egymás közt játékoscserét is lebonyolító felek közt elég barátságos találkozó zajlott le, ami minden szempontból edzőmeccs-hangulatúnak tűnt még a fanatikus oaklandi szurkolók előtt is.

A Warriors legjobb dobói: K. Thomspon 25/15, Iguodala 16/9, Curry 15

A Jazz legjobb dobói: Favors 17, Ma. Williams 14/9, Hayward 14/6

 

Los Angeles Clippers – Brooklyn Nets 110-103

Várható volt. A Nets visszafogott csapattal állt ki, Garnett, Lopez, Williams, Kirilenko és Pierce is hiányzott sérülés miatt, így a kezdők közül csak Joe Johnson lépett pályára. Emellett a Clippers még veretlen otthon ebben a szezonban, a Nets pedig LA-ben nem győzte le őket 2010 novembere óta.

Lepattanózás, leindítások. Mindkét mutatóban bőven felülmúlta ellenfelét a Clippers, ráadásul (vagy éppen ennek köszönhetően) tíz százalékkal pontosabban is dobtak, mint a Brooklyn. Griffin nagy napja. A Los Angeles-i alakulat erőcsatára 30 pontot és 12 lepattanót jegyzett, Jordannel párban teljesen uralták a festéket a Blatche-Evans duóval szemben.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 30, Reddick 26/15, Crawford 13/3

A Nets legjobb dobói: Ma. Plumlee 19, Blatche 19/3, Anderson 15/12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus