OKC - Clippers, 19:00-tól élőben!

Ma este újra – magyar idő szerint is – kora este láthatunk NBA-mérkőzést a Sport TV jóvoltából, ráadásul nem is akármilyet, hiszen a Thunder és a Clippers rangadója kerül adásba, magyar kommentárral. Az est további programja is érdekesnek tűnik, hiszen a Heat és a Bulls is ”emberi időben” kezd egymás ellen, majd a Cavaliers – Wizards, valamint a Suns – Rockets és a Blazers – Timberwolves párosítások is csemegének számítanak. Lássuk, melyik fronton mit várhatunk!

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers (19:00, TV: Sport 2, ÉLŐ)

A Thunder a már visszatért Russell Westbrookkal futott bele nagy verésbe a Heat ellen, de a Clippers egy sérült Chris Paullal, illetve JJ Redick, további érdemi csere magasemberek hiányában utazik Oklahoma Citybe, tehát nem lesz könnyű dolga a Rivers-legénységnek a feltüzelt és érthető módon bizonyítani akaró OKC-vel szemben. Ibaka és Griffin párharca, valamint Westbrook és Paul külön csatája igen sok figyelmet vonz majd, de Kevin Durant védésével komoly match-up gondjai lehetnek a vendég alakulatnak, amin el is mehet a meccs a Los Angeles-iek számára.

Miami Heat - Chicago Bulls (21:30)

A Heat rangadót nyert a Thunder ellen, ráadásul most a chicagói születésű Wade is bevethető, így hiába a jó forma Noah-éknál, a legutóbb kidőlő Jimmy Butler (valamint Rose) nélkül kisebb csoda lenne, ha idegenben verné a bajnokot a mindig szívós Thibodeau-alakulat, s ez még akkor is áll, ha tudjuk jól, mennyi borsot tört már hasonlóan lehetetlen helyzetben nagyobb csapatok orra alá a Chicago.

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards (00:00)

A Cavs hatos diadalmenete megszakadt legutóbb, de (a viszonylag nagy mérleg-különbség ellenére is) közvetlen riválist fogadhat ma Mike Brown (Spencer Hawes-szal kiegészült) legénysége, mely ráadásul back-to-back érkezik Clevelandbe. Irving és Wall csatája lehet az est fénypontja, de a legtöbb talán a cserék produktivitásán és a palánk alatti keménységen múlik majd két, nem a remek meccseléséről híres szakvezető párharcában.

Toronto Raptors - Orlando Magic (00:00)

A Raptors is viszonylag stabilan megy előre a keleti harmadik kiemelésért, s ezen az úton nem is lehet kérdés, hogy otthon toronymagas esélyesként behúzza ezt a csatát a Glen Davist kivásárló, Arron Afflalót pedig sérülés miatt elvesztő Magic ellen. Látványos játékot nem, de hajtós kosárlabdát és fiatal európai centerek bemutatóját (Valanciunas vs Vucsevics) annál inkább ígérhetünk.

Denver Nuggets - Sacramento Kings (02:00)

A Nuggets már Aaron Brooksszal és Jan Vesely-vel a fedélzeten, de lehet, hogy továbbra is Ty Lawson (valamint biztosan McGee és Gallinari) nélkül indulhat csatába a némiképp lendületbe jövő Kingsszel szemben. Kis túlzással ki-ki meccs lesz ez, az egyre kiegyensúlyozottabb Sacramentónak nincs veszítenivalója, s már a Denver is inkább a jövőre tekintettel építkezik, ám a támadó kosárlabda itt is előtérben lesz, úgyhogy jó szórakozásra van kilátás.

Phoenix Suns - Houston Rockets (03:00)

A Suns még nem kaphatja vissza Eric Bledsoe-t, de emberemlékezet óta nem volt ilyen egységes csapat Phoenixben, ahol nagyon szépen le vannak tisztázva a szerepek és Jeff Hornacek mester bátrabb meccseléssel és pár váratlan húzással akár Kevin McHale kolléga tanítványait is megviccelheti ezen az estén. A palánk alatt lehetnek gondjai az arizonai alakulatnak Dwight Howardékkal szemben, ám a feldobás előtt még kérdésesnek számít, melyik fél tudja majd ráerőltetni saját stílusát a riválisra.

Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets (03:00)

A Lakers Blake elpasszolása után még hígabb felhozatallal rendelkezik a periméteren, ami a tapasztalatot és a védekezésbeli kvalitásokat illeti, ám a back-to-back érkező és tegnap Oaklandben kapituláló Nets nem mehet biztosra LA-ben sem, ugyanis még nem annyira megbízható Jason Kidd kicsit mostanában visszavevő gárdája, hogy tudjon mit kezdeni Pau Gasolékkal, ha a kicsiknek minden beesik távolról ma (is).

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves (03:00)

A Blazers még LaMarcus Aldridge és Joel Freeland, valamint a fiatal Leonard távollétében kell, hogy legyűrje otthon a Minnesotát, mely ugyan 24 órával korábban is idegenben lépett fel, ám könnyen lehet, hogy ma már Kevin Martin és Nikola Pekovics is ott lesz az Adelman-legénységnél. Pláne utóbbi szerepeltetése lehetne kulcs a palánk alatt jelenleg extrán vékony oregoniak ellen. Igen kiszámíthatatlan párosítás ez, de könnyen kerekedhet belőle egy óriási derbi is, ha a sztárok hozzák magukat.

Élőképes streamet ezen a linken találtok a meccsekhez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus