OKC-Clippers rangadó, Durant sem játszik a Golden State-nél

B csapattal áll ki hajnalban a Warriors - továbbra is Irving nélkül küzd a Boston - otthon meccsel a Toronto. 

 

Orlando Magic - Boston Celtics 00:00

Nehéz szériát kezd meg a Boston, a következő tíz meccséből nyolcat idegenben vív meg, ráadásul most több alapembere nélkül kell pályára lépnie - Irving és Brown biztosan hiányozni fog, igaz, Horford legalább a tervek szerint játszani fog. Érdekes helyzetben vannak a vendégek, mert a Toronto már úgy meglépett, hogy reális esélyük ennyi sérülttel, ilyen sorsolással nincs arra, hogy utolérjék, így kérdés, hogy mennyire akarnak esetleg megfeszülni - Orlandóban alapvetően kötelező lenne a győzelem, de jelen állapotukban azért nem lesz ez olyan könnyű. A Magic ráadásul képes bravúrokra, ha hagyják neki, legutóbb egy back-to-back második felén dobott 126 pontot a Bucksnak, sőt, Bostonban nyerni tudott a társaság, úgyhogy nem lefutott ez a mérkőzés. 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 00:00

Alapvetően kötelező a győzelem a Sixersnek, hiszen egy egészen más célokkal rendelkező csapatot fogad saját közönsége előtt, önbizalomtól duzzadva, de a back-to-back okozhat problémákat a társaságnak, ez lehet a két pihenőnapból érkező Nets esélye. Egyébként az erőviszonyok azért egyértelműek, ráadásul a Phillynél sérültek sincsenek, és arról sincs hír, hogy bárki kihagyná a meccset a back-to-back miatt, a playmakerek és a támadófegyverek megvannak Embiidéknél, ráadásul a motivációval sem lehet hiány: ők harcolnak a minél jobb playoff-helyért, nem a Nets...

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 00:30

Itt is egyértelműek az erőviszonyok, a bombaformában lévő keleti listavezető toronymagas esélyese a találkozónak annak ellenére is, hogy Norman Powell sérüléssel bajlódik, a liga egyik legjobb állapotban lévő társasága a bajnokság legerősebb hazai pályájával nem tűnik túl bonyolult képletnek. A Mavs nyilván egész más faktor, Wesley Matthews nincs, és bár az utóbbi négy mérkőzésből hármat behúztak Nowitzkiék, nem lehet őket egy lapon említeni mostani ellenfelükkel - hatalmas meglepetés lenne, ha megszorítaná a Torontót a vendégcsapat. 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 01:00

Ez lesz a nap nyugati rangadója, ahol a back-to-backet játszó Clippers utazik a remek formában lévő OKC-hez. A hazaiak nem brillíroznak, de sorban szállítják a győzelmeket, és a nyugati negyedik hely tekintélyt parancsoló, míg a LAC éppen ezt a pozíciót szeretné elérni - előző este Houstonban kaptak ki, de az azért kalkulálható meccs volt. A nagy kérdés az, hogy a back-to-back mennyit vett ki DeAndre Jordanékből, illetve az, hogy a Thundernél bevethető lesz-e George és Adams - egyikük sem 100%-os, és mindkettejük játéka kérdéses. A két csapat eddigi párharcát 2-0-ra Westbrookék vezetik, de nagyon sok minden dönthet, az említett faktorokon felül érdekes lesz látni, hogy egy komolyabb ellenfél ellen most képes lesz-e jól játszani az OKC, illetve hogy a védekezést össze tudják-e rántani Lou Williamsék.  

Golden State Warriors - Sacramento Kings 03:30

Itt is egyértelmű lehetne a helyzet, a GSW számára kötelező lenne a győzelem, ha ott akar maradni a Rockets nyakán - viszont a sérülések ezúttal is eléggé leegyszerűsíthetik a hazaiak játékát, mert Curry, Thompson és Green sem lesz ott a parketten. A nagy bajt az jelenti viszont, hogy Kevin Durant is sérült, így gyakorlatilag az összes olyan játékos hiányozni fog a hazaiaknál, aki miatt bajnokcsapat ez a GSW, érdekes lesz látni, hogy így mire megy a társaság. A Kings képes meglepetést okozni, legutóbb legyőzte a Miamit, úgyhogy egy ennyire "elfogyott" Warriors ellen lehet keresnivalója... 

Los Angeles Lakers - Miami Heat 03:30

A két csapat közül a Lakers van jobb formában, és a hazai pálya is Ballékat segíti, sőt, a Heat a sérülésekkel is bajlódik: Whiteside, Wade és Richardson most sem fog játszani, így pedig eléggé beszűkülnek a lehetőségek. A Lakersnél is vannak hiányzók, Ingram biztosan nem léphet pályára, és Kuzma játéka is kérdéses, de Randle, Thomas, Ball és Caldwell-Pope révén így is működik azért a játék, és jelenleg magasabb szintet képvisel Luke Walton alakulata, mint az erősen foghíjas Miami. 

A mérkőzésekhezhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus