Oklahoma City-ben folytatja a Cavaliers (Sport1)

Az OKC otthonában vív back-to-backet a Cavs, a Sport1 közvetíti - Charlotte-ban is nyerne a Houston - Portlandben javíthat a Boston.

 

Charlotte Hornets - Houston Rockets 01:00

Mindkét együttesnek fontos lenne ez a győzelem, a Hornets legutóbb nagy nehezen megverte a Brooklynt hét vereség után, de akkor sem játszott jól, míg a Rockets a hetek óta tartó hullámvölgyből igyekszik kilábalni - az előző két meccsüket megnyerték, és a játékuk is javulóban. Kérdés, hogy fenn tudja-e tartani ezt a folyamatot a vendégcsapat, mert ha igen, akkor egyértelműen esélyes, a Charlotte-nál olyan komoly problémák vannak minden téren, védekezésben, dobásban, hogy ha nem betlizik a Houston, akkor hoznia kell a találkozót. Ehhez a dobógépeknek legalább egy átlagos estét produkálniuk kell, hátul pedig a legutóbb látottat hozni, nem igazán látni, hogy hirtelen mitől javulna kategóriákat a Walker-Batum páros és úgy összességében a teljes Hornets - holott a siker kellene, mert harcban vannak a playoffért.

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 01:00

Alsóházi derbi, mindkét együttes gyenge formában van és messze van a rájátszást érő helyektől, így aki nyer, talán még kaphat egy lökést, hogy feljebb zárkózzon. A Philly a fáradtabb, hiszen back-to-backet játszik, zsinórban öt vereségből érkezik, ráadásul most sem léphet pályára Joel Embiid, így nem ők az esélyesek - a Magic sincs viszont sokkal jobb állapotban, náluk Green és Gordon hiányozhat. Ezen a poszton így fölényben lehetnek a vendégek Covingtonnal, Ilyasovával és Sariccsal, kérdés persze, hogy mi történik majd a palánk alatt, ahol az Okafor-Noel duó csap össze az Ibaka-Vucsevics-Biyombo sorral - hátvéd poszton egyik fél sem túl erős, bár Fournier tűzereje sokat érhet az Orlando számára.

Oklahoma Cit Thunder - Cleveland Cavaliers 02:00 (ÉLŐ - Sport1)

Back-to-back rangadózik a Cavs, és elég nehéz túrán van a gárda, hiszen a bombaformában lévő Washington után a szintén zsinórban hét győzelmet számláló Pacerst is megverte, ebben viszont eléggé elfáradhatott - a fővárosban drámai hosszabbítást vívott, Indianában pedig szintén nagy teljesítményre volt szükség előző este. Nem lepődnénk meg, ha Tyronn Lue pihentetne egy-két játékost, rangadó ide vagy oda, hiszen aggódniuk nem kell, mert a hullámvölgyet egyértelműen lezárták, Keletet pedig 3,5 meccsel vezetik. A Thunder két győzelem után éppen a Pacers ellen kapott ki, és elég hullámzó a játék, amikor működik a védekezés, akkor tudnak nyerni, amikor nem, akkor nem, sok pontra mindenesetre nem számíthatunk tőlük, az most nincs igazán benne ebben a keretben. Kérdés persze, hogy Westbrookal mihez kezdenek a vendégek, James, Liggins és Shumpert is jó opció lehet rá, de nem tudni, hogy közülük ki lép végül pályára - egy tartalékos, főleg James nélküli Cavs ellen azért bőven lehet keresnivalójuk a hazaiaknak.

Dallas Mavericks - Utah Jazz 02:30

Nagy formában van a Jazz, a gárda sorozatban négy győzelemnél tart, az előző kettőnél pedig szenzációs támadójátékot produkált - ugyan back-to-backet játszanak Haywardék, így is ők az esélyesek. A Mavs szintén nincs rossz állapotban, de az elmúlt két meccset elbukta a két közvetlen rivális ellen, a palánk alatt nem biztos, hogy sok keresnivalójuk lesz Nowitzkiéknek Gobert-ékkel szemben, és az is kérdés, hogy ezt tudják-e ellensúlyozni a periméterről - a Ferrell-Curry-Matthews-Barnes-Nowitzki sor bárkit szétdobhat, de azért a Jazz nem véletlenül ligaelit hátul. A fáradtság szólhat a Mavs mellett, de előző este sem hajtottát szét magukat George Hillék, ráadásul ha kicsit tompábbak lesznek (idegenbeli túrán vannak, ezt se felejtsük el), még akkor is ott van az, hogy nagyon régen kaptak utoljára száz pontot, sőt, kilencven felett sem mindig.

Portland Trail Blazers - Boston Celtics 04:30

A Blazers a Mavs elleni győzelemmel és a Nuggets tegnapi vereségével most ismét utolérheti a Denvert, amennyiben meg tudja a back-to-backből, ráadásul meglepő pofonból érkező Bostont. A Celtics előző este a Cousins nélküli Kingstől kapott ki, kérdés, hogy ez hogyan hat rájuk, mindenesetre biztosan ők a fáradtabbak - a Portland összekapta magát az utóbbi időben, McCollum lassan átveszi a vezérszerepet Lillardtól, és védekezésben sem elveszettek már. Kérdés, hogy a periméteren mi történik a dobógépek között, Isaiah Thomas mennyire tudja hátára venni a Celticset, és hogy ki tud mellé fellépni - a palánk alatt egyik oldal sem túl erős, bár Horfordban vannak pontok, a lepattanózása sokszor problémát jelent.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus