Oladipo 34 ponttal jelentkezett be Durant helyére

Bemutatkozott Wade és Rondo a Bullsnál - elsőre jól nézett ki a Portland - Curry villogott a Dallasnál, Barnes nem.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

Real Madrid – Oklahoma City Thunder 142-137 – hosszabbítás után

Oladipo bejelentkezett Durant helyére. A hátvéd rögtön bekerült a kezdőbe, de ezt követően inkább külön játszatta őket Donovan Westbrookkal és Oladipo pályán is tölthetett 33 percet – ezt rendkívül agresszív játékkal próbálta kihasználni. A triplái (1/7) nem ültek, de a betöréseivel nem tudott mit kezdeni a Real, végül 34 ponttal (14/24 mezőnyből) és öt gólpasszal zárt – ezzel együtt pontosan látszottak most is, hogy mik a kérdőjelek vele kapcsolatban. Mellette egyébként Kanter (29 pont, 10 pattanó) és Abrines (4/5 tripla) csipkedte magát leginkább a második félidőben, míg a szintén újonc Sabonis azonnal kezdőként kapott lehetőséget – ő is biztatóan mozgott.

Adams megsérült. Az OKC számára ijesztő jelenet volt, amikor a védekezés alapját jelentő center lesántikált az első félidőben bokasérülés miatt, de egyelőre nem tudni többet az állapotáról. Az érződött, hogy a két csapat nincs egy szinten fizikálisan, az első negyedben megfojtotta ellenfelét a Thunder védekezése és volt már húsz pont körül is a különbség, ám fokozatosan felülkerekedett a Madrid és végül, ha hosszabbításban is, de megnyerte a találkozót.

A Real legjobb dobói: Carroll 24/9, Llull 22/15, Hunter 19/3
A Thunder legjobb dobói: Oladipo 34/3, Kanter 29, Westbrook 18/6

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 91-93

Együtt kezdett a trió. Butler, Rondo és Wade is ott volt a Chicago első ötösében, igaz, sokat nem játszottak együtt – Wade mindössze 12 percet töltött a pályán. A veterán hátvéd egyébként igyekezett megoldani a spacing-gondokat, hiszen nem dobott duplát, ellenben elsüllyesztett 2/2 triplát, de a gárda játékát már most is jól mutatja, hogy a kezdőcsapat (Gibsonnal és Lopezzel) összesen 3/3 hármast értékesített – nem is próbálkoztak kintről. Rondo nem mozgott rosszul, de elsőre azért voltak gondok a Chicagóval, amíg az első-második sorok voltak fent, végig vezetett a Middletont nélkülöző Milwaukee.

Erős ez a Bucks-pad. A Milwaukee második sorában kapott helyet Monroe (15 pont, 9 pattanó, 3 blokk), Carter-Williams (10 pont, 11 pattanó, 6 gólpassz), Dellavedova (11 pont, 6 gólpassz, 3/4 tripla), Teletovics és Beasley is, mindegyikük kifejezetten hasznosan játszott és elérte a tízpontos határt. Hozzá kell tenni, hogy a kezdőcsapat egyáltalán nem funkcionált jól (Antetokounmpo irányított), Vaughn és Brogdon a többiek mellett semmilyen spacinget nem generált, ehhez kellettek Teletovicsék később. A végjáték izgalmasra sikerült, de az idegek harcát most a Bucks tartalékjai bírták jobban.

A Bulls legjobb dobói: McDermott 13, Butler 13/3, Gibson 11
A Bucks legjobb dobói: Monroe 15, Parker 13/3, Antetokounmpo 12

Memphis Grizzlies – Orlando Magic 102-97

Triplák nélkül is száz pont felett a Memphis. Ahogy azt megszokhattuk, ezúttal sem kintről büntetett a Grizzlies (5/24), visszatért Marc Gasol és rögtön tömték is labdával – emellett a jó védekezésre és a leindításokra alapozták a játékot. A kezdőcsapat mindenesetre nem igazán működött, az első negyedben az Orlando akarata érvényesült, a Memphis a folytatásban tudott fordítani és végül egy gyenge színvonalú, de sok pontot hozó meccsen nyerni.

Fournier és Biyombo ott folytatta, ahol abbahagyta. A Magicnél többen is hiányoztak, többek között Elfrid Payton és Serge Ibaka sem lépett pályára, de DJ Augustin irányításával is jól működött a kezdőötös, ők kezdték jobban a meccset. Bismack Biyombo megmutatta, hogy mire lehet tőle számítani (5 pont, 10 lepattanó), Vucsevics nagyon aktív volt, de az egyetlen játékost, aki igazán termelte a pontokat, Evan Fournier-nek hívták: a francia dobógép 18 pontot, közte 3/5 triplát rámolt be. A padról CJ Watson is hasznosan szállt be, de elég sok játékos pályára került tizenöt-húsz percekre is a Magicnél, így végül vereség lett a vége.

A Grizzlies legjobb dobói: Baldwin 15/3, Harrison 11/3, Wright 10, Conley 10, Gasol 10
A Magic legjobb dobói: Fournier 18/9, Vucsevics 11/3, Watson 10/3

Dallas Mavericks – Charlotte Hornets 95-88

Seth Curry igen, Harrison Barnes sem. A vezérnek szánt kiscsatár második előszezon-meccsén sem villogott, 1/10-es mezőnymutatóval zárt, igaz, Rick Carlisle szerint játékosa jó helyzeteket vállalt el és később be fogja ezeket dobni. A Mavsnél ezúttal is hiányzott Nowitzki, Bogut, Williams és Harris, de a kezdőcsapat így is felülmúlta a Charlotte-ét, Wesley Matthews kifejezetten jól játszott és a védekezés ezúttal rendben volt. Ki kell még emelnünk Seth Curry-t, aki a padról beszállva húsz ponttal, közte 5/6 triplával jelezte, hogy az aktív rotáció része szeretne lenni az alapszakaszban.

Kemba Walker nélkül nem az igazi. Az irányító nem tudott pályára lépni, ahogy Zeller és Roberts sem, a 0/8-at dobó Sessionsszel felálló kezdőötös pedig nem állt a helyzet magaslatán – holott bő húsz percet kaptak a parketten. Roy Hibbert közelített a dupla-duplához, a padról pedig Frank Kaminsky volt nagyon agresszív, de az együttes csak a negyedik negyedben tudott közelebb zárkózni, addig biztosan vezetett a Mavs – igaz, két perccel a vége előtt csak egy pont volt a különbség…

A Mavericks legjobb dobói: Curry 20/15, Barea 11/3, Matthews 9/3, Anderson 9
A Hornets legjobb dobói: Kaminsky 13, Hibbert 10, Andrews 10/3

Toronto Raptors – Denver Nuggets 106-108

Faried a padon. A Gallinari-Nurkic-Jokics trió kezdett a Denvernél és jól is működtek együtt, hiszen mindhárman tíz pont fölé jutottak, igaz, védekezésben nem voltak feltétlenül meggyőzőek – Kenneth Faried a padról beszállva húsz percet játszott, de túl sokat nem tudott hozzátenni. Hátvédposzton viszont elsőre voltak gondok a Nuggetsnél, Mudiay nagyon gyengén játszott, de Harris és Barton sem váltotta meg a világot, nem jöttek a pontok és főleg nem jöttek a triplák innen – Barton hat másodperccel a vége előtt még két büntetőt is elhibázott…

Valanciunas labdát kér. A centert már jó ideje alulhasználja a Raptors támadásban, de néha, amikor kicsit megszórják labdával, általában bizonyít – ezúttal is berámolt húsz pontot (6/12 mezőnyből, 8/8 büntető) kilenc lepattanó mellett, mindössze 19 perc alatt. Ezen a poszton egyébként most az újonc Jakob Poeltl is remekelt (13 perc alatt 10 pont, 6 pattanó) és már a periméteren is egy fokkal jobban nézett ki a gárda támadásban, mint legutóbb – Lowry most sem csinált sok hasznosat, de DeRozan, Joseph és Ross is emelt a fordulatszámon.

A Raptors legjobb dobói: Ross 23/12, Valanciunas 20, DeRozan 15
A Nuggets legjobb dobói: Nurkic 15, Gallinari 14/3, Jokics 12/3, Barton 12

Phoenix Suns – San Antonio Spurs 91-86

Leonard is elég volt. Parker, Green, Aldridge, Gasol, Ginobili és Mills nélkül érkezett a San Antonio, a kezdőben Kawhi Leonard mellett Dedmon, Laprovittola, Simmons és David Lee kapott helyet. Ez az ötös (amely valószínűleg sokat nem fog majd együtt játszani) is elég volt azonban ahhoz, hogy lenyomja a Phoenix első sorát, a védekezés így is rendben volt, Leonard pedig hamar eljutott 17 pontig. A második félidőben aztán fokozatosan átvette az irányítást a Suns és végül megnyerte a meccset, a San Antonio cseréi (akik közül jó eséllyel nem sokan kerülnek majd be az alapszakasz-keretbe) nem tudták tartani a lépést Brandon Knight-ékkal.

Small-ballozott a Suns. A sokat vállaló (19 pont, 5/13 mezőnyből, 8/8 büntető) Devin Booker és a visszafogott Eric Bledsoe mellett Dudley, Warren és Tyson Chandler alkotta a Phoenix kezdőötösét, de így egyrészt nem működött a védekezés, másrészt támadásban sem igazán találták a ritmust. A kispad azért hozta, amit kellett, a Knight-Barbosa-Goodwin trió mellett Alan Williams és a 19 éves Marquese Chriss is csipkedte magát, ez pedig elég volt ahhoz, hogy megfordítsák a találkozót.

A Suns legjobb dobói: Booker 19/3, Chandler 10, Chriss 10, Goodwin 10/3
A Spurs legjobb dobói: Leonard 17/9, Simmons 10, Murray 9/3, Forbes 9/6

Portland Trail Blazers – Utah Jazz 98-89

Portlandben a helyzet változatlan. Semmi újat nem csinált a Blazers, a Lillard-McCollum páros (hol jobb, hol rosszabb hatásfokkal) intézte a támadójáték nagyját (27 pont, 10 gólpassz), miközben Plumlee igyekezett passzolni, valamint a védekezést összeszedni (3 labdaszerzés, 2 blokk). Elöl nem is nézett ki rosszul egyébként a Portland, de a fő hangsúly most a kispadon volt, ahonnan Evan Turner (7 pont, 3 pattanó, 3 gólpassz), Shabazz Napier (11 pont, 4/6 mezőnyből) és Allen Crabbe (15 pont, 4 gólpassz, 6/9) is hozzátette a magáét, de a többiek sem okoztak csalódást – elégedett lehet Terry Stotts.

Utah-ban a helyzet változatlan. Ahogy megszoktuk, ezúttal is Gordon Hayward (17 pont, 4/9 mezőnyből) és Derrick Favors (14 pont, 9 pattanó) állt a Jazz támadójátékának élére – Burks hiányzott, George Hill pedig egyelőre nem vállalt nagy szerepet. Az első-második ötösökkel igazából fej-fej mellett haladtak a Portlanddel, a különbség a harmadik negyedben alakult ki, amikor már egyre inkább előtérbe kerültek a cserék – a Utah-nál érthetően sem Joe Johnson, sem Boris Diaw nem törte magát. Örülhetnek annak, hogy Exum visszatért és játszott 22 percet, összességében pedig kicsit lendületesebb támadójátékot láthattunk tőlük, mint az előző szezonban.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 16/3, Crabbe 15/6, Napier 11/6, McCollum 11/3
A Jazz legjobb dobói: Hayward 17/6, Favors 14, Gobert 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus