Oladipo átvette Westy szerepét, Towns megelőzte Love-ot

Oladipo kosarával verte a Minnesotát a tartalékos OKC, Towns franchise-rekordot döntött - befejezte a szezont a Suns és a Hornets.

Victor Oladipo kosarával verte a Minnesotát a tartalékos Thunder az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, miközben az Atlanta közel harmincpontos sikerrel biztosította be keleti ötödik helyét. A Denver elrontotta a „Romo-napot” Dallasban, a Lakers sorozatban ötödször is nyert, a Kings pedig remek játékkal búcsúzott el közönségétől erre a szezonra – nézzük, hogy mi történt!

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 103-76

Megvan az ötödik hely. Ezzel a magabiztos győzelemmel bebiztosította keleti ötödik helyét a Hawks, így a Washington ellen kezdi majd a rájátszást, méghozzá remek formában – zsinórban négy sikernél tart az együttes, most ráadásul pihenésre is jutott idő. Az első félidőben ugyanis 71%-kal (!) tüzelt mezőnyből a hazai alakulat és húsz pont körüli előnyt épített fel, így a fordulás után már nem sokat láthattuk a kezdőket – 13 játékos lépett pályára és mindannyian szereztek is pontot náluk. A végig nagyon sima, egyoldalú találkozó után ma este az Indiana ellen zárja az alapszakaszt a gárda, de ez számukra már tét nélküli összecsapás lesz.

Vége. Lezárult az alapszakasz a Hornets számára, a tavalyi 48-34-es, playoffal végződő idény után mindenképpen csalódás ez a 36-46, amely a keleti tizenegyedik helyre volt elég – igaz, zsinórban öt vereséggel zártak, ahogy eldőlt a sorsuk, feladták a hátralévő találkozókat. Kemba Walker (23,2 pontos átlaga karriercsúcs) és Marco Belinelli most is hiányzott, de a kezdők közül például Batum tíz, Williams tizenhárom percet töltött parketten, egyáltalán nem érdekelte a csapatot ez a mérkőzés – nagyon simán ki is kaptak, most pedig már hivatalosan is megkezdődik számukra a nyári szünet.

A Hawks legjobb dobói: Howard 19, Millsap 10, Ilyasova 10/3
A Hornets legjobb dobói: Lamb 21/3, Graham 10, Weber 10/3, Kidd-Gilchrist 10

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 98-100

Tartalékosan is nyert a Thunder. Idén először kapott pihenőt a vendégeknél Russell Westbrook, de mellette Gibson, Roberson, valamint a sérüléssel bajlódó McDermott sem lépett pályára, ennek ellenére sikerült behúzniuk a találkozót. Ennek legfőbb indoka a tökéletesen uralt lepattanózás volt, az Adams-Sabonis-Kanter-Grant sor dominált négyes-ötös poszton és a Westbrookot helyettesítő (20 pont, 9 pattanó, 6 gólpassz) Oladipo is kitett magáért – ő aztán meg is nyerte az összecsapást, hat másodperccel a vége előtt ő süllyesztette el a győztes tempót. Ez neki és csapatának is adott egy újabb önbizalom-löketet, így magabiztosan készülhetnek a ma esti, Denver elleni hazai szezonzáróra, majd a Houston elleni playoff-párharcra.

Towns már Love előtt. A Minnesota magasembere az első negyedben megelőzte Kevin Love-ot és új franchise-rekordot állított fel az egy szezon alatt szerzett pontokat tekintve – a Cavs jelenlegi erőcsatára 2010 egységig jutott utolsó minnesotai szezonjában, Kevin Garnett csúcsa pedig 1987 volt korábban. Towns azonban hiába hozta magát megint (26 pont, 12 lepattanó), mellette csak Dieng dicsérhető, Wiggins és Rubio is nagyon gyengén dobott ezúttal – igaz, az első negyedben beszedett 17 pontos hátrányból a harmadik játékrészben még felálltak és egy dobásra (vagy védekezésre) voltak a sikertől. Ez azonban elmaradt, a végén képtelenek voltak megfogni a Thundert, Oladipo megbüntette őket, elöl pedig Towns és Wiggins is hibázott, így zsinórban ötödször is vereséget szenvedtek.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 26/6, Dieng 19, Wiggins 18/3
A Thunder legjobb dobói: Oladipo 20/3, Sabonis 19/3, Cole 12/3

Dallas Mavericks – Denver Nuggets 91-109

Romo napja. A Dallas Cowboys nemrég visszavonult legendája, Tony Romo ott volt a találkozón, bemutatták a kezdőkkel, elvégezte a bemelegítést a többiekkel, a közönség felállva ünnepelte, de pályára végül nem léphetett – nem volt kerettag, hiszen teljes volt a Mavs kerete, miután a waiverről behúzták a Cavs által kitett DeAndre Ligginst. Romo játékostársai és edzői közül is többen ott voltak a csarnokban, de végül be kellett érniük azzal, hogy ünnepelhetik az exirányítót, játszani nem láthatták – ráadásul a Barnest és Matthewst nélkülöző texasi alakulat végül vereséget is szenvedett. Ez persze már nem számított, a ma esti összecsapáson valószínűleg a többi kezdő is pihenőt kap, viszont Carlisle szerint Liggins bemutatkozhat az utolsó mérkőzésen.

Még egy triplaeső belefért. Gallinari, Barton, Faried, Hibbert, Mudiay és Nelson is hiányzott a Denvernél, ők valószínűleg az utolsó meccset is kihagyják majd, mindenesetre még egyszer megszórta magát a gárda nélkülük is – 18/42 triplával zárták az összecsapást a vendégek, ráadásul ebből tíz a cseresorból érkezett. Az alapemberek közül Jokics és Chandler sem szakadt meg (20 ill. 15 perc), érdemes viszont kiemelni Gary Harrist, aki közelített (20 pont, 6/10 mezőnyből, 8-8 pattanó és gólpassz) egy tripla-duplához – az együttes az OKC ellen vívja meg utolsó alapszakasz-meccsét, miután elrontotta a szezon végét és lemaradt a rájátszásról.

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 21/3, Barea 13/9, D. Harris 11/6
A Nuggets legjobb dobói: G. Harris 20/12, Plumlee 16, Beasley 16/6

Los Angeles Lakers – New Orleans Pelicans 108-96

Idén World Peace-t ünnepelte a Lakers közönsége. Tavaly Kobe Bryant búcsúzásáról szólt minden a gárdánál és bár idén nem a hajdani Ron Artest került előtérbe, de az utolsó hazai találkozón mégis felállva ünnepelte őt a publikum. A ligában 17 szezont lehúzó 37 éves veterán 18 ponttal, közte négy triplával jelentkezett és bár a visszavonulását nem jelentette be (sőt…), úgy tűnt, hogy a szurkolók elbúcsúznak tőle – vezérletével a Lakers zsinórban ötödik győzelmét jegyezte és folytatta kissé érthetetlen szezonvégi rohamát. MWP egyébként 840. alkalommal volt kezdő NBA-pályafutása során és megszerezte 1717. labdáját, amivel megelőzte Ron Harpert és fellépett a liga 22. helyére.

Nincs Davis és Cousins, van Diallo. Teljesen lényegtelen találkozót szenvedett végig a New Orleans, Anthony Davis, DeMarcus Cousins és E’Twaun Moore sem lépett pályára, ott volt viszont az idén mindössze 15 meccsen nem egészen 150 percet játszó Cheick Diallo, aki 9/10-es mezőnymutatóval, 11 pattanóval és 2 blokkal jelentkezett. Nagyjából ennyit lehet elmondani a sorozatban ötödik vereségét jegyző vendégcsapatról, amely Portlandben zárja le az alapszakaszt.

A Lakers legjobb dobói: World Peace 18/12, Ingram 15, Clarkson 15/9
A Pelicans legjobb dobói: Diallo 19, Ajinca 14, Holiday 14

Sacramento Kings – Phoenix Suns 129-104

Könnyed Kings-siker. A Sacramento rögtön egy 9-0-s rohammal kezdte a mérkőzést, egy pillanatra sem adta ki a kezéből a vezetést, félidőben 19 ponttal járt előrébb és a teljes második félidő során kétszámjegyű volt a különbség – nem volt kérdés a győztes kiléte. Két egyéni teljesítményt is kiemelhetünk a hazaiaknál, egyrészt Ty Lawson karrierje első tripla-dupláját jegyezte (22 pont, 11 lepattanó, 12 gólpassz), míg Buddy Hield karriercsúcsot jelentő harminc pontot rámolt be – szépen búcsúztak közönségüktől erre a szezonra McLemore-ék, ma este a Clippers otthonában zárják le az alapszakaszt.

24 győzelem jutott. 24-58-as mérleggel, Nyugat utolsó és a liga utolsó előtti helyén fejezte be a szezont a Suns – igaz, már hosszú hetek óta nem érdekelte őket az eredmény, csak a fiataloknak akartak minél nagyobb szerepet adni. Ezúttal is ez volt a helyzet, bár most már Devin Booker sem lépett pályára, kiemelhető Ulis (27 pont, 6 gólpassz), Chriss (22 pont, 7 pattanó, 2 blokk) és Alan Williams (14 pont, 11 pattanó) játéka is, igaz, a mérkőzéshez sok közük nem volt – sima vereséggel búcsúztatták ezt az idényt, reménykednek a sokkal jobb folytatásban…

A Kings legjobb dobói: Hield 30/12, Lawson 22/3, Cauley-Stein 13, McLemore 13, Papagiannis 13
A Suns legjobb dobói: Ulis 27/9, Chriss 22/6, Warren 14/3, A. Williams 14

Az aktuális tabella itt elérhető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus