Óriási bostoni bravúr: oda a Cavs veretlensége

21 pontos hátrányból állt fel és fordított a Celtics Clevelandben - Bradley győztes triplát dobott - James most eltűnt. 

Az előző két találkozó és az első félidei clevelandi triplaeső után nem sok minden utalt arra, hogy lesz még keresnivalója a Bostonnak az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjének harmadik meccsén, ám a fordulás után 21 pontos hátrányt ledolgozva, egy utolsó pillanatban elsüllyesztett hármassal mégis komoly bravúrgyőzelmet aratott a gárda - ezzel elvette a címvédő idei veretlenségét a rájátszásban és elkerülte a söprést. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 108-111

Azért a bab nem hús. Az előző két találkozó és Isaiah Thomas kidőlése után olyan szintű favorittá lépett elő erre az összecsapásra a Cleveland, hogy talán kicsit maguk is elhitték a hazaiak, hogy már zsebben van a széria. Így is tűnt egyébként egy bő félidőn keresztül, mert elképesztő ágyúzást folytatott a gárda, Kevin Love már a nagyszünetben hét, a csapat összesen tizennégy bedobott hármasnál járt és a címvédő húsz pont körüli előnyt épített fel, nem sok minden utalt arra, hogy felállhat még a Celtics. A fordulás után azonban eltűntek a clevelandi triplák, Love-nak helyzete sem igazán adódott, a védekezésre kicsit sem fektetett nagyobb hangsúlyt a bajnok, LeBron James (11 pont, 13 mezőnykísérlet, hat eladott labda) továbbra is meglehetősen passzív volt, a Boston pedig elkapta a ritmust - a hajrában  már hiába jöttek a fontos dobások Smith-től és Irvingtől, az utolsó szó a Celticsé maradt. Elrontotta tehát a félig már megnyert meccset a Cleveland, ezzel elveszítette veretlenségét az idei rájátszásban - így az is eldőlt, hogy a felek mindenképpen visszatérnek még Bostonba.

Nagyot harcolt a Celtics. Nem adta fel a vendégcsapat akkor sem, amikor a Cleveland már elkönyvelte a győzelmet és a támadásban pályafutása egyik legjobb meccsét hozó (27 pont, 7/10 tripla, 7 gólpassz) Marcus Smart vezérletével hatalmas bravúrt mutatott be - 21 pontos hátrányból verte meg idegenben az eddig veretlen címvédőt, méghozzá Isaiah Thomas nélkül. Védekezésben nagyot javult az együttes a fordulás után, a Cavs tripláit sokkal jobban védekezték le Crowderék, a padról nagyszerűen szállt be az Olynyk-Jerebko páros és a Stevens-legénység is szétdobta ellenfelét kintről: végül 18 hármasnál állt meg a társaság. A döntő szó is kintről érkezett, ugyan tíz másodperccel a vége előtt Kyrie Irving egy betöréből egyenlített, de az utolsó támadásnál üres hármast vállalhatott Avery Bradley, dobását pedig egy tizedmásodperccel az órán besegítette a clevelandi gyűrű. Ezzel visszatérhet a Celtics hite és önbizalma, a következő találkozón már az egyenlítésért és a pályaelőny visszavételéért futhatnak ki a parkettre Smarték és mindenképpen játszhatnak még saját közönségük előtt is. 

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 29/12, Love 28/21, Thompson 18
A Celtics legjobb dobói: Smart 27/21, Bradley 20/9, Horford 16/6

A párharc állása: 2-1 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus