Óriási fordítás után a Heat is 20 pontot vert a Houstonra

Hatalmas Rockets-leolvadás Miamiban - ismét gálázott az OKC - Parsons visszatért - Aldridge megvillant - simán nyert a Toronto

Harmadik mérkőzését is kereken húsz ponttal veszítette el a Houston az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, ezúttal 21 pontos előnyből estek össze Hardenék a Miami ellen. Újabb látványos győzelmet aratott a Thunder, a Toronto trénere történelmet írt, LaMarcus Aldridge vezette győzelemre a San Antoniót, a Hawks viszont egy kosárral tudta lenyomni a Charlotte-ot. A Chicago gyengébb játékkal is legyőzte az Orlandót, a Dallashoz pedig a remeklő Nowitzki mellé visszatért Chandler Parsons, a texasiak nyerni tudtak a Lakers otthonában. Jöjjenek a részletek!

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken megtekinthető!

Charlotte Hornets – Atlanta Hawks 92-94

Megúszta az Atlanta. Horford, Bazemore, Millsap és Teague is remekül játszott, vezérletükkel pedig már az első negyedet tíz ponttal nyerte az Atlanta, ám a nagyszünet után kissé összeestek védekezésben és 37 pontot engedélyeztek a hazaiaknak a harmadik játékrészben. Az utolsó tizenkét percre szedték össze magukat ismét, Walkerék ekkor csak 4/24-et dobtak mezőnyből, de az irányító kezében így is ott volt az utolsó dobás – ez lejött a gyűrűről, így a kissé pontatlan (főleg kintről) Hawks végül begyűjtötte a győzelmet.

A triplákban hitt a Charlotte. Rengeteget tüzeltek kintről a hazaiak, már az első félidőben 19 (összesen 37) hármast emeltek rá, de ezek csak a fordulás után kezdtek beesni – Marvin Williams 5/8-cal, Nik Batum pedig 4/9-cel zárt a vonalon túlról. Az utolsó percekben is ez volt a fegyverük, ám előbb Bazemore, majd Millsap tudott rá válaszolni kintről, így egy nagy negyedet leszámítva ez végül nem vezetett eredményre – igaz, hajszálon múlt. Batum és Walker (együtt 14 gólpassz) lövöldözte ki a labdákat, de a palánk alatt Jefferson így sem tudott hatékony lenni, elveszítették a lepattanózást is és még úgy sem tudták levédekezni a Horford-Millsap kettőst, hogy előbbi 0/5-tel zárt a triplavonalon túlról.

A Hornets legjobb dobói: Walker 17/6, Batum 16/12, Williams 15/15
A Hawks legjobb dobói: Bazemore 20/6, Teague 18/6, Horford 16, Millsap 16/6

Boston Celtics – San Antonio Spurs 87-95

Aldridge megmutatta. A nyár legnagyobb igazolása eddig 10,5 pontot átlagolt új csapatában, Bostonban azonban emlékeztetett mindenkit arra, hogy mit is tud: 24 pontos, 14 lepattanós dupla-duplát szállított, kiosztott öt gólpasszt és az utolsó negyedben is lehetett rá számítani. Mellette ismét a Leonard-Ginobili páros emelhető ki, de Duncan is hasznos volt, ugyanakkor most szemmel láthatóan jobban erőltették LMA-t – 18 dobás mellett tíz büntetője is volt, első opcióként funkcionált. Összességében ez sem volt hibátlan forgatókönyv, mert csak öt triplát süllyesztettek el a vendégek és csak 43%-kal dobtak mezőnyből, de a győzelemhez ezúttal elég volt.

Nem tudott átlépni a kapun a Boston. Már az első negyedet tíz ponttal nyerte a Spurs és ezt a különbséget szinte végig tartották is a vendégek – a záró etapnak 14 pontos fórral mehettek neki. Itt azonban Bradley-ék összekapták magukat támadásban, többször is felkapaszkodtak négy egységnyire, de két és fél perccel a vége előtt Leonard és Parker kosaraival lezárta a találkozót a San Antonio. A Boston két rohanást leszámítva nagyon gyengén dobott (Thomas 4/18-cal például), főleg kintről, pedig többet vállaltak, mint a Spurs – így hiába volt viszonylag eredményes a védekezésük, nem tudták átvenni a mérkőzés irányítását.

A Celtics legjobb dobói: Bradley 18/3, Smart 17/3, Thomas 15/3
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 24, Leonard 19/3, Ginobili 13/6

Miami Heat – Houston Rockets 109-89

Már elhitte a Houston. Első két mérkőzését egyaránt húsz ponttal bukta el a Rockets, most azonban úgy tűnt, hogy minden megfordul: alacsony szerkezettel kezdtek (csak Capela volt magas, bekerült a kezdőbe Thornton) és szétdobták a Miamit, a második félidő elején 21 ponttal vezettek. Az igazi fordulat azonban csak ekkor következett, varázsütésre megtalálta kinti dobását a hazai csapat és a Whiteside-Wade párosra építve 41 (!) pontot vert a teljesen összezuhanó vendégekre 23 perc alatt. Ebben nagy szerepet játszott a katasztrofálisan játszó Harden, aki 0/10-et dobott a triplavonalon túlról, Lawsonnak nem jutott labda és az egészen nevetségesen elveszített második félidő után harmadszor is pontosan húsz ponttal maradt alul a texasi alakulat.

Whiteside robbantott. A small-ball ellen villogott a Heat középjátékosa, az első negyedben 5/5 dobást küldött a gyűrűbe és a Wade-del játszott elzárás-leválásból folyamatosan terrorizálta a vendégeket – 25 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát szállított úgy, hogy 12/15 dobást értékesített. A Miami rá építve 60 pontot szerzett a festékből és bár Bosh-nak ma nem ment (nem szerzett pontot az utolsó negyedig, igaz, akkor 10-et is) és Dragic továbbra is nagyon gyenge (Chalmers ma is jobb volt nála), bőven van ok bizakodásra Floridában – Winslow 30 percet töltött parketten, Tyler Johnson is hasznos volt és Gerald Green gyengébb napját is elbírták.

A Heat legjobb dobói: Whiteside 25, Wade 20/6, Deng 14/3
A Rockets legjobb dobói: Thornton 21/15, Harden 16, Capela 10, Brewer 10

Toronto Raptors – Milwaukee Bucks 106-87

Mérföldkőhöz ért Casey. A tréner 157. győzelmét aratta a Raptors kispadján, ami rekord a franchise életében – ez a győzelem pedig idén a 3-0-s mérleget jelenti. Ahogy az előző két mérkőzésen, úgy most is remek támadójátékkal hozta ezt a sikert a gárda, félidőben már 14 ponttal vezettek és bár később tízen belülre ért a Milwaukee, az utolsó percekben komoly triplaesővel zárta le a meccset a Toronto. Valanciunas, DeRozan és Lowry is hozta, amit nekik kell, de Carrollt, valamint a padról hét triplát berámoló Patterson-Ross párost is érdemes megemlíteni – ráadásul úgy nyert majdnem hússzal a Toronto, hogy csak DeRozan játszott 30 perc felett.

Antetokounmpóra lehet számítani. A fiatal görög idei első meccsén is villogott, de most is beszórt húsz pontot 8/12-es mezőnymutatóval és ismét csapata legjobb dobójaként zárt – emellett leszedett kilenc lepattanót is és Carroll sem jelentett neki komoly akadályt. Monroe-hoz viszont kevés labda jutott el, igaz, azzal így is jól dolgozott (14 pont, 5 gólpassz), valamint Carter-Williams is igyekezett szervezni, de rajtuk kívül sok értékelhető teljesítmény nem akadt a vendégeknél – nagyon simán elveszítették a lepattanózást, nem ültek a kinti dobásaik, ugyanakkor védekezésben sem értek oda a Raptors tüzéreire.

A Raptors legjobb dobói: Valanciunas 19, Patterson 16/12, DeRozan 15, Lowry 15/3
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 20/3, Monroe 14, Carter-Williams 12/6

Chicago Bulls – Orlando Magic 92-87

Rose irányított, a többiek dobtak. Derrick Rose összesen hat pontot szerzett ezen a találkozón, de leszedett hét lepattanót és kiosztott nyolc gólpasszt – továbbra is csak egy szemét tudta használni, de így is igyekezett hasznos lenni. Csapata nem dobott igazán jól, de Gasol, Mirotic, Butler és McDermott is tíz pont fölé jutott, ez pedig most elégnek bizonyult – Rose az utolsó pillanatokban két clutch büntetőt azért elsüllyesztett, a Magic nagy rohama így nem ért győzelmet.

Nem tud nyerni az Orlando. Két jó, ám az utolsó pillanatokban elbukott mérkőzést játszott eddig a Magic és bár most végig hátrányban voltak Oladipóék, a negyedik negyedben egy 14-0-s futással egyetlen egységre zárkóztak – viszont fordítani már nem tudtak, így harmadik szoros meccsüket is elveszítették. Végig gyengén dobtak, csak Fournier és Vucsevics játszott igazán jól, de hiába támadtak fel a végén, a Chicago halálbiztosan büntetőzött és megnyerte a találkozót.

A Bulls legjobb dobói: Mirotic 16/9, Gasol 16, Butler 14
A Magic legjobb dobói: Fournier 19/6, Vucsevics 15, Oladipo 13/6

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 117-93

Vissza a csapatjátékhoz. Legutóbb a Westbrook-Durant páros 91 pontot szórt és ezzel vezette győzelemre a Thundert, most azonban ismét elosztották a labdákat és hét játékos is elérte a tíz pontot a hazaiaknál. Westbrook kis híján tripla-duplázott, Durant összesen három rontott dobással jutott el 25 pontig, de egyikük sem játszott még harminc percet sem – az újabb hatékony előadás (52% mezőnyből, ugyanennyi a triplavonal mögül, 32 gólpassz) újabb győzelmet ért, a gálahangulat teljessé vált a 37-20-ra megnyert harmadik negyedben…

Egy félidőt még bírt a Denver. A nagyszünetben még csak nyolc ponttal vezetett az OKC, bár már ekkor is látszott, hogy nem tűr ellentmondást a hazai csapat, a Nuggets támadójátéka is nagyon egyben volt – a fordulás után aztán eléggé leeresztettek a vendégek, végül csak asszisztálni tudtak a Thunder bulijához. Mudiay nagyon szenvedett, a magasemberekhez kevés labda jutott el és bár Nelson próbálta rendbe szedni csapatát (13 pont, 7 gólpassz), az 50-35-re elveszített lepattanózás sem mellettük szólt.

A Thunder legjobb dobói: Durant 25/9, Ibaka 18, Westbrook 15/3
A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 15/6, Barton 15/3, Nelson 13/6

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 93-103

Nowitzki élvezte. A német erőcsatár szemmel láthatóan lubickolt a Lakers védekezése ellen, látványos megoldásokkal és 25 ponttal (10/13 mezőnyből, 3/5 tripla) húzta csapatát – mellette a dupla-duplázó Pachulia és a 11 pontos, 8 gólpasszos Deron Williams emelhető ki. A vendégeknél megkezdte a szezont Chandler Parsons is, kezdőként 11 percet kapott, ez alatt egy kosarat szerzett, de ezúttal nem is volt rá szükség – a Dallas 15-0-val nyitotta a meccset és bár az utolsó percekben tízen belülre zárkózott a Lakers, egy pillanatig sem forgott veszélyben a texasiak győzelme.

Randle igen, Kobe nem. Ugyan védekezésben valamennyit lépett előre a korábbiakhoz képest az arany-lila alakulat, támadásban komoly problémák adódtak, főleg a periméteren – a Clarkson-Russell páros szörnyű estét produkált és ehhez csatlakozott a 3/15-tel dobó Kobe Bryant is. Az egyetlen fénylő pont Julius Randle volt, aki 22 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát szállított, emellé kiosztott négy gólpasszt és ellopott négy labdát is, rá lehet építeni a jövő csapatát – egyedül azonban nem tudott mit kezdeni a jó dobó Dallasszal.

A Lakers legjobb dobói: Randle 22, Bryant 15/6, L. Williams 13/9
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 25/9, Pachulia 16, D. Williams 11/3, Felton 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus