Óriási meccs LA-ben, újabb sérült a Pacersnél

Bryantéket túlórában verték a Suns hátvédei, Hill is megsérült a Pacersnél. Holiday most a Clippers ellen bizonyított, újra nyert a Heat.

 

A nap legszebb jeleneteit videókkal bemutató cikkünket itt találjátok!

Minnesota Timberwolves – Indiana Pacers 107-89

Már Hill is megsérült. Paul George után legutóbb David West bokájával adódtak gondok és az erőcsatár otthon is maradt – majd az egyetlen igazán jól teljesítő kezdőjátékos, George Hill is idő előtt hagyta el a pályát. Rubióval ütközött egy betörés közben (a térdük találkozott), majd lent maradt. Felkelt, kihagyta a két büntetőt, az időkérésnél pedig bement az öltözőbe és nem tért vissza.

Sloan és Copeland lesznek a Pacers vezérei? Alighanem elég szomorú ebbe belegondolni Indianában, de az egyébként sem túl mély csapatot annyi sérülés sújtja, hogy gyakorlatilag nem maradt épkézláb játékos a kezdőben. Copeland bekerült és azóta remekül játszik, Sloan pedig a padról érkezve szórt ma 19 pontot – ketten együtt hat triplát értékesítettek és hatékonyan játszottak.

Bennett lassan érik? Tavaly óriási bust volt az 1/1-es, szezon végén már voltak biztató meccsei, az előszezonban pedig már nem először játszik remekül. Ma 17 pontjával a legeredményesebb hazai játékos volt, megtalálta a helyét a gyűrű közelében (7/9 mezőnyből), Rubio és Mo Williams labdái pedig kimondottan jót tesznek neki.

A Timberwolves legjobb dobói: Bennett 17, Rubio 16/3, Williams 13/3
A Pacers legjobb dobói: Sloan 19/9, Copeland 17/9, Hill 14/3, Hibbert 14

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 91-105

Semmi nem látszott a Thunderből. Westbrook 14 pontja mellett 11 gólpasszt is kiosztott, ebből a két triplát is értékesítő Ibaka és a padról húsz egységgel beszálló Perry Jones húzott leginkább hasznot – de védekezésben továbbra is komoly gondok voltak. Scott Brooks is ezt emelte ki a meccs után és bár Lamb, Jackson és Perkins sem játszott, kicsit sem áll készen a szezonrajtra csapata.

Kanter nagy meccse. A center ihletett formában kosarazott ma, 27 pontot rámolt be úgy, hogy 17 dobásából 12-t értékesített, ráadásul két hárompontost is értékesítet – eddigi karrierje során összesen egy alkalommal talált be a vonalon túlról. Mellette Favors is hozta magát, 12 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát szállított, miközben Ibakát és főleg Adamst remekül megfogták.

A periméterről is jó a Jazz. Burke és Burks pazar párost alkotnak, ma előbbi inkább kintről (3/4 tripla), utóbbi pedig a vonalról (11/13 büntető) volt eredményes, ketten együtt 38 ponttal terhelték a Thunder kosarát – ez főleg úgy számít nagy dolognak, hogy közben Kanter is kapta a labdákat és szerezte a kosarakat belül. Mindenesetre az OKC védekezését ez is jól jellemzi…

A Thunder legjobb dobói: Jones 20/6, Westbrook 14, Ibaka 14/6
A Jazz legjobb dobói: Kanter 27/6, Burke 23/9, Burks 15

Miami Heat – Houston Rockets 90-85

Wade is megérkezett. A Heat ikonja eddig nem törte magát a preseasonben, most 11/17-es mezőnymutatóval 26 pontig jutott – az első félidőben nem hibázott, a negyedik negyedben ő szerezte vagy készítette elő az utolsó öt Miami-kosarat. Mellette Bosh 22 pontja is jól mutat és Chalmers is hasznosan szállt be a padról.

Jobb volt a Rockets a kezdőkkel. Az első félidőben csak Wade-nek ment a játék, egyébként az idén először komoly perceket játszó Howard vezérletével a Houston dominált. A harmadik negyedben zárkózott a Heat, majd a második sor ellen megnyerték a meccset – Spoelstra csak kilenc embernek adott valós lehetőséget.

Gyengén dobott a Houston. Howardot és Hardent leszámítva nem volt túl meggyőző a Rockets, Ariza 2/10-zel, Jones 2/9-cel, Beverley 2/8-cal, Papanikolaou 3/11-gyel zárt mezőnyből, így összességében a 40%-ot sem érték el – viszont amíg D12 fent volt, a védekezés remekül működött, rá pedig nem volt ellenszere a floridaiaknak.

A Heat legjobb dobói: Wade 26/3, Bosh 22/6, Chalmers 13/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 19/12, Howard 19, Papanikolaou 8/3

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 75-93

Rendkívül simán, minden megerőltetés nélkül nyert a Blazers. Mondhatni, rajt-cél győzelmet aratott a Portland, hiszen az első negyed második percében magukhoz ragadták a vezetést és azt a mérkőzés végéig meg is tartották. A Blazersnél az alapemberek játszották a főszerepet, míg a cserék közül senki sem töltött 14 percnél többet a parketten, a Denvernél viszont tipikus előszezon meccshez méltóan szinte mindenki lehetőséget kapott. Talán ennek is köszönhető, hogy a játék szinte minden szegmensében felülmúlta a Blazers a Nuggetset.

Pocsék denveri dobóforma. A teljes coloradoi kezdőcsapat nagyon rossz százalékkal vállalta a dobásokat, Gallinari ¼-et, Faried 3/10-et, Mozgov 3/9-et, Afflalo 2/5-öt, Robinson 2/7-el célzott a mezőnyből, így valóban nem meglepő a mindössze 75 dobott pont. Ráadásul, ha hozzávesszük, hogy a cseréknél Nurkic 0/4-et, Foye 2/12-t, McGee 0/3-at, Erick Green 0/4-et tett a közösbe, akkor kirajzolódik, hogyan érte el a Nuggets csapatszinten a borzasztó 32,6%-ot mezőnyből. 

Az Aldridge, Lillard, Matthews trió vitt mindent. Aldridge szép dupla-duplát hozott össze 20 ponttal, 11 lepattanóval és a csapdázásokból is szépen látta meg társait. Lillard 18 pontja mellé összegyűjtött 8 lepattanót, valamint kiosztott négy gólpasszt is, Matthews pedig 17 pontot termelt, közte négy triplával. Ha ilyen formában fognak játszani az alapszakaszban is, akkor senkit sem fog már meglepni, ha olyan repülőrajtot vesznek, mint tavaly.

A Nuggets legjobb dobói: Chandler 13/9, Arthur 10, Gee 7
A Trail-Blazers legjobb dobói: Aldridge 20, Lillard 18/6, Matthews 17/12

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 108-114 – hosszabbítás után

Thomas és Green intézték el. A remeklő Kobe Bryant vezérletével hajszálra volt a győzelemtől a Lakers, de a rendes játékidő végén dudaszóra mentett hosszabbításra Isaiah Thomas, majd a ráadásban Gerald Green egymaga tíz egységet termelt, így végül az arizonaiak örülhettek a végén.

Elöl most ment a Lakersnek. Kobe 27 pontját 10/20-as mezőnymutatóval dobálta össze, most hatékony vezére volt csapatának – de mellett Boozer, Hill és Wesley Johnson is jól játszott, sőt, a padról érkező Jeremy Lin is 15 ponttal, 5 gólpasszal zárt. Összességében 50%-kal dobtak mezőnyből és 31 gólpasszt osztottak szét egymás között – ebből tízet Ronnie Price vállalt magára.

Végtelen hátvédsor. A Sunsnál négy embert lehet rotálni ezen a poszton és ma mind a négyen átlépték a tíz pontot. Bledsoe ráadásul hét pattanóval, hat gólpasszal és három blokkal is jelentkezett, de rajta kívül Dragic is pazarul kosarazott a kezdőben. A padról érkező Thomas meccset mentett és 26 pontot szórt, kívül-belül tarthatatlannak bizonyult, míg az egyetlen gyengébben dobó játékos, Green tíz egységet rámolt be a hosszabbításban és 21-gyel zárt.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 27, Johnson 15/9, Lin 15/3
A Suns legjobb dobói:  Thomas 26/6, Green 21/12, Dragic 15

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 125-107

Ihletett dobóformában játszott a Warriors.  Az oaklandi csapat 59%-al dobott a mezőnyből, valamint a triplavonalon túlról is. Steph Curry ezúttal is kiemelkedően jól játszott, 27 pont 4/5 a tripla mögül, 6 gólpassz és 3 labdalopás került a neve mellé. Valamelyest árnyalja a képet 6 eladott labdája, amely már tavaly is nagy problémája volt a klasszis irányítónak. A Golden State csapatként is borzalmasan őrizte a labdát, mivel 28 alkalommal követtek el labdavesztést. Ha a játék e szegmensében nem javulnak, akkor bajba kerülhetnek a későbbiekben.

Griffint és Pault is pihentette Doc Rivers. A Los Angeles-i csapat foghíjasan állt az összecsapás elé, hiszen az előbb említett két szupersztár mellett Farmar és Glen Davis is pihent kisebb sérülése miatt. A kezdők közül négyen is 10 pont fölé jutottak, az atletikus Jared Cunningham és J.J. Redick pedig a 20 pontot is elérte.

Tizenhét hónapos kihagyás után visszatért Festus Ezeli. A Golden State cserecentere most játszott először a 2013-as playoff Spurs elleni 6. meccs óta. Az Oracle közönsége természetesen állva tapsolta a térdsérüléséből visszatérő Ezelit, aki látványos blokkot is kiosztott és még alley-oop befejezést is vállalt. 11 perc alatt 10 pont került a neve mellé.

Holiday kevesebb játékperchez jutott, de így is eredményes tudott lenni. Justin Holiday alig kevesebb, mint 17 percet kapott, de így is 12 pontot (köztük két triplát) 2 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett. Az mindenképp pozitívum, hogy Kerr szűkítette a rotációt, Holiday pedig ebbe is befért, nem úgy, mint öt másik Warrior, akiknek nem szavazott bizalmat az edző az este folyamán.

A Warriors legjobb dobói: Curry 27/12, Holiday 12/6, Lee 12
A Clippers legjobb dobói: Cunningham 23/6, Redick 21/9, Hawes 14/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus