Orlando SL, 1. nap: Payne triplájával nyert a Thunder

Elkezdődött tegnap az orlandói nyári liga - az első napon egy szoros meccs mellett négy elég sima találkozót rendeztek, a tavalyi draftoltak közül többen kiemelkedtek, Cameron Payne például győztes triplát szerzett.

Orlando Summer League, 1. nap

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 85-86

Hullámzó meccsen 3.6 másodperccel a vége előtt dobta Cameron Payne (16 pont, 7 pattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda) a győztes hármast - az irányító mellett a szintén igazolt Thunder-játékos Mitch McGary (13 pont, 3 pattanó, 2 szerzett labda) volt a legponterősebb az OKC oldaláról. A Dallasnál Brandon Ashley (10 pont, 11 pattanó) dupla-duplázott, és Andre Dawkins (16 pont) volt a legeredményesebb.

Orlando White - Charlotte Hornets 79-74

Elég csalóka a végeredmény, az utolsó negyed előtt ugyanis 16 ponttal állt jobban a "hazai" gárda - a negyedik felvonásban kiengedtek, de igazán szorossá nem tudta tenni a mérkőzést a Hornets. Orlandói oldalon Arinze Onuaku (16 pont, 8 pattanó) vitte a prímet, a másik oldalon pedig DeShaun Thomas (19 pont, 5 pattanó, 3 szerzett labda) és Brandon Paul (16 pont) voltak a legjobbak, de főleg a "White"-nál volt elég sok kiegyenlsúlyozott teljesítmény, hatan is elértek legalább 10 pontot. A nagycsapatoknál érdekeltek közül Aaron Harrison a Charlotte-nál elég gyengén muzsikált (12 pont, 2/13 mezőny, 7/10 büntető, 4 eladott labda).

Indiana Pacers - Orlando Blue 93-66

A másik orlandói gárda tükörsimán kapott ki a Pacerstől, akik már az első félidőben eldöntötték a lényegi kérdéseket. A győztesnél a tavaly draftolt Joe Young (22 pont, 4 gólpassz, 5 eladott labda) és az idei játékosbörze második körében kiválasztott Georges Niang (17 pont, 12 pattanó, 5 gólpassz, 4 eladott labda) is jók voltak, főleg utóbbi tett kifejezetten jó benyomást az érdeklődőkre, de az eladott labdákat leszámítva Glenn Robinson III (16 pont, 8 pattanó) és Rakeem Christmas (10 pont, 7 pattanó, 2 blokk) is hasznos volt - ők mind érdekeltek az Indiana "normál" csapatában is. A másik oldalon Devyn Marble (12 pont, 3 eladott labda) volt egyedül értékelhető.

Detroit Pistons - New York Knicks 81-49

A Pistons aratta az első nap legsimább sikerét, a 2-3-4. negyedekben jócskán ellenfelük fölé kerekedtek. A Knicksnél DaJuan Summerst (12 pont, 3 eladott labda) és Marvelle Harrist (10 pont, 3 eladott labda) leszámítva nem is nagyon lehet kiemelni senkit, egészen pocsékul játszottak. A Detroitnál a tavaly húzott Stanley Johnson (15 pont, 8 pattanó, 3 gólpassz, 3 szerzett labda, de 5/13 mezőny, 1/6 tripla, 4 eladott labda), és az idei drafton kiválasztott Henry Ellenson (12 pont, 4/13 mezőny, 8 pattanó), Michael Gbinije (10 pont, 3/12 mezőny, 2/10 tripla, 7 pattanó, 5 gólpassz) duó sem dobott jól, de mindhárman hasznosan kosaraztak a játék többi elemét is nézve.

Los Angeles Clippers - Miami Heat 71-91

A két középső negyedet nyerte meg nagyon a Heat, ezekkel hozták végül 20 ponttal az összecsapást. Justise Winslow (21 pont, 4 pattanó, 4 gólpassz, 4 eladott labda) és Josh Richardson (17 pont, 4 gólpassz) is jelezték, hogy nekik már nem ez a szintjük, mellettük az idén a Hawaii egyetemen végző Stefan Jankovic (17 pont, 3 pattanó) volt még kiemelkedő. A Clippersnél a két új fiatal magasember, Brice Johnson (6 pont, 6 pattanó, 3 eladott labda) és Diamond Stone (8 pont, 5 pattanó, 2 szerzett labda) is felejthető teljesítménnyel kezdtek, de van még idejük bőven összeszedni magukat. A legjobb a nagycsapatnál is szerződéssel rendelkező Brendan Dawson volt (14 pont, 7 pattanó).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus