Összecsap egymással Kevin Durant és Russell Westbrook

Találkozik a Warriors és a még veretlen OKC - Clevelandbe utazik a Boston - öt meccset rendeznek hajnalban.

 

Orlando Magic – Sacramento Kings 00:00

A Kingsnek nagy szüksége van arra, hogy DeMarcus Cousins kordában tartsa az érzelmeit, hiszen a center idén is 26,8 pontot átlagol eddig, vele a pályán 4,6 pontot vernek ellenfeleikre száz támadásra vetítve, de a Heat ellen is látszott, hogy képes egy negyed alatt beszedni hat faultot és kipontozódni – nélküle pedig nagyon más csapat a Sarcamento. A Magic otthonában is ő lesz a kulcs, a Vucsevics-Ibaka-Biyombo triót kell lenyomnia elöl és hátul is – ehhez azonban koncentráltnak és türelmesnek kell lennie. Az Orlando eddig csak a Philly-t tudta megverni némi szerencsével, egyébként csak villanásokra tudott jól játszani a gárda, eddig ők kapták a hatodik legtöbb pontot, ráadásul támadásban is csak 40%-kal dobnak mezőnyből.

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 01:00

A Pacersnél Jeff Teague gyenge formája van előtérben, a nyáron megszerzett irányító 22%-kal dob mezőnyből eddig, és gyakorlatilag több kárt csinál, mint hasznot – kérdés, hogy mikor szakad ki nála a zsák, mert nagy szüksége lenne rá csapatának. Ezzel együtt természetesen előrébb tart az Indiana, Paul George diktálja az iramot, bár a 112,5 kapott pont átlagban nem mutat túl jól – azt viszont egyelőre nem igazán látni, hogy ezt hogyan használja ki a Bucks. Ugyan a hazaiak is 2-2-vel állnak, egyelőre jóval szenvedősebb a játékuk, ők sem védekeznek jól, nem is dobnak jól – az, hogy mire megy egymással Antetokounmpo és George, az döntően befolyásolhatja a játékot.

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 01:00

Sérülésekkel bajlódik a Denver, valószínűleg Barton és Harris sem léphet pályára a Minnesota ellen, az ő hiányukat pedig megérezheti a támadójáték – Barton 18 pontjával eddig a gárda legjobb dobója volt. A Minnesotánál is lesz hiányzó Ricky Rubio személyében, de Kris Dunn legutóbb megoldotta a feladatot, kérdés, hogy a Memphis-B után a Denver ellen mire lesz majd képes. Mindkét gárda elég stabil eddig, a Nuggets a Portlandtől és Torontótól is egylabdás meccsen kapott ki, a Wolvesnál pedig már csak Tom Thibodeau személye is garanciát jelent arra, hogy lesz tartásuk, főleg otthon. Érdekes meccs lehet, fontos lesz majd a Towns-Dieng páros csatája a Denvernél meghatározó Jokics-Nurkic kettőssel, de kérdés, hogy a megnyíló lehetőséggel és játékpercekkel hogyan él majd Jamal Murray, aki eddig eléggé szenvedett a dobásával.

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 01:00

A Celtics back-to-back rangadózik, tegnap a Chicago ellen tudtak nyerni otthon Al Horford nélkül, aki lehet, hogy még mindig nem léphet pályára – ráadásul a Bulls ellen megsérült Jae Crowder, ő biztosan nem lehet ott a pályán. Két kezdőjátékos nélkül nagy bravúr lenne tőlük a győzelem a még veretlen bajnok otthonában még akkor is, ha a Cavs játéka eddig nem éppen lehengerlő – ezzel együtt két napja egészen extra dobóformát mutatva megverték a Houstont is, és eddig 111 pontot átlagolnak. Crowder híján kérdés, hogy mihez kezd majd a Boston LeBron Jamesszel, illetve az is érdekes lehet, hogy hogyan alakul majd az Irving-Thomas csata ez egyes poszton.

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 03:30 (TV - Sport1)

Egy nyugati rangadó is jut erre a játéknapra, a még hibátlan OKC lendületből érkezik meg a Spurs elleni vereség óta a meccseket sorra nyerő Warriors otthonába. A fő esemény természetesen Kevin Durant és Russell Westbrook összecsapása lesz, hiszen a kiscsatár idén nyáron igazolt át az OKC-től a Golden State-hez – emlékezetes pillanatokra számíthatunk. Westbrook eddig iszonyatos tempót diktál a sok hibája és gyengébb dobószázalékai ellenére, a csapatvédekezés pedig nagyon összeállt, tegnap a Clipperst is teljesen megfojtották Robersonék, kérdés, hogy az idegenbeli back-to-backet mennyire tudja ellensúlyozni az az akarat, amit Durant és a Warriors okozhat. A hazaiak nem brillíroznak, de a pontokat azért hozzák, Curry legutóbb megmutatta, hogy miről is szólt arrafelé az előző szezon, és a motivációval náluk sem lehet probléma, főleg otthon – az persze kérdés, hogy ha hozza a legutóbb látott védekezést a Thunder, akkor a még erősen akadozó gépezet mennyire lesz működőképes.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus