Összeméri erejét a Boston és a Cavs, rangadó Torontóban

Szembenéz a keleti másodikkal a bajnok - lemeccseli a harmadik helyet a Raptors és a Wizards - a Houstont fogadja a Clippers.

 

Orlando Magic - New York Knicks 01:00

A Magic nyert legutóbb, Terrence Ross érezhetően jó hatással volt a spacingre, de Aaron Gordon kisebb sérüléssel bajlódik, kérdéses a játéka. A Knicks szoros meccset bukott el, pedig magas posztokon egyre kevesebb bevethető játékosuk van, Hernangomez sem 100%-os, Jennings pedig már ugye a keretben sincs. Kérdés, hogy Gordon nélkül ki fogja Anthony-t (kivéve persze ha előbbi játszik), illetve hogy ki lassítja le Vucsevicset, de egyik csapat sem meggyőző, ráadásul nem is kiegyensúlyozott - a hazai pálya miatt a Magic talán esélyesebb, de itt teljesen random dolgok történhetnek majd.

Toronto Raptors - Washington Wizards 01:30

Kiemelt jelentőségű keleti rangadó, komoly téttel és presztízzsel, hiszen jelenleg tulajdonképpen azonos mérleggel állnak a felek (36-24 és 35-23), nagy harcban vannak a harmadik helyért. A Toronto Kyle Lowry nélkül meccsel, de nélküle is hozzák a győzelmeket, a gárda Ibakával és Tuckerrel visszatalált ahhoz a védekezéshez, amelyre a sikereiket alapozhatják, támadásban pedig DeRozan produkál fantasztikus dolgokat, így zsinórban négy győzelemnél járnak. A Wizards két bukta után előző este megverte a Warriorst, így önbizalommal telve, de fáradtabban érkeznek az összecsapásra, kérdés, hogy mennyire lesz erejük-türelmük feltörni a Toronto védelmét. Nagyon sok fog múlni azon, hogy a hármas-négyes poszton mi történik, Carroll, Tucker és Ibaka mennyire veszi ki Morrist, Portert, Oubre-t és Bogdanovic-ot, valamint hogy a túloldalon Beal képes-e lassítani DeRozant - izgalmas párharc, érdekes matchupok és mindkét oldalon sokféle verzióval lehet próbálkozni.

Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 01:30

Több borzasztó meccs után legutóbb nagyon harapott az Atlanta, simán nyert is a társaság Bostonban, kérdés, hogy most is hasonló intenzitással lépnek-e pályára Schröderék - ha igen, otthon mindenképpen esélyesnek számítanak. A Dallasnál Seth Curry és Nerlens Noel is sokat segít az utóbbi időben, Nowitzkin egyre kevesebb a teher, a csapat pedig pazar védekezéssel nyerte meg az előző két meccsét, nekik most is erre kell koncentrálniuk. Sok pontra azért nem számíthatunk, mindkét fél remek dolgokra képes hátul, jónak ígérkezik a Noel-Howard csata a palánk alatt, de az is fontos lehet, hogy Millsappel mire mennek Barnesék. A vendégeknél Barea mellett Matthews is sérüléssel bajlódik, ha nem tud pályára lépni, azt azért erősen megérezhetik, ráadásul érdekesség, hogy az Atlanta ellen zsinórban hét vereségnél tartanak.

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:30

A Heatnek hoznia kell most ezt a meccset, az Embiidet továbbra is nélkülöző Sixers játsszon bármilyen jól, ha playoffba akarnak kerülni a floridaiak, hazai pályán nyerniük kell. A vendégeknél Saric kerül egyre inkább előtérbe, míg centerposzton csak Okafor és Holmes bevethető, kérdés, hogy ők mihez kezdenek Whiteside-dal - lehet, hogy itt komoly fölénybe kerülhet a Miami. A játék alapvetően megvan Rodriguezéknél, védekezésben vannak inkább problémáik, amiket Dragic-nak és Waitersnek, valamint a két Johnsonnak meg kell büntetnie - a dallasi vereség és a Detroit jó formája miatt muszáj kapaszkodniuk.

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 02:00

A Nuggets back-to-backet játszik, Chicagóban nyert a gárda előző este és ha ez nem vett ki túl sokat Gallinariékból, akkor most is esélyesnek számítanak. A palánk alatt gondban vannak a hazaiak, bár a játékuk abszolút ide koncentrálódik, de nincs jó centerük és egy Monroe-Jokics harcból aligha ők jönnének ki jobban - márpedig a szerb cseréje, Plumlee is hasznos Denverben, vele sem nyugodhat meg a Milwaukee. A hazaiaknál ráadásul ugyan ott lesz a parketten Middleton, de Michael Beasley nem, aki így Jabari Parker után szintén kidőlt és ezen a poszton megint csak problémáik lehetnek - ráadásul ha csak Middleton nem szedi össze magát, Antetokounmpo mellett nincs olyan emberük, aki stabilan hozhatná a pontokat. A Nuggets ellen pedig kell a scoring, mert még fáradtabban is képesek megszórni bárkit, annyi fegyverük és olyan jól működő rendszerük van.

New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 02:00

Még mindig várni kell az új Pelicans első sikerére, bár legutóbb már fejlődést mutattak, a Cousins-Davis páros egészen elképesztő dominanciával játszott. Cousins azonban egy újabb techikaival eltiltatta magát erről a meccsről, így most, amikor bőven lenne esélyük (hosszabbításos back-to-backből érkező ellenfél), gyakorlatilag nincs más fegyverük mint Anthony Davis, esetleg Jrue Holiday. A fáradt Detroit alapvetően jó formában van és a palánk alatt nem is gyenge, Drummond megnehezítheti AD életét és ha csak nem hoz valami brutális extrát a hazaiak klasszisa, akkor ezt a meccset is behúzhatják a vendégek. A játékuk sokkal előrébb tart, a periméterről is van négy-öt veszélyes emberük, míg a New Orleansnál nem igazán látni, hogy mit tudnának tenni azon felül, hogy Davist tömik labdával.

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 02:00

Jön a keleti csúcsderib is, nem csak a Raptors-Wizards rangadó emelendő ki ezen a játéknapon a konferenciában. A Boston nincs jó formában, az előző négy meccsből hármat is elbukott a társaság, Isaiah Thomas varázsa kissé megtört és nem igazán működik a gépezet - pedig a Cavs ellen mindenképpen bizonyítani szeretnének. A bajnoknál valószínűleg debütálhat Deron Williams és bár nem tőle kell várni a megváltást, ez mindenképpen érdekesség lesz és még Love, valamint Smith nélkül is ők az esélyesebbek. A Celticsnek meg kell mutatnia, hogy mit szeretne kezdeni LeBron Jamesszel, illetve a legutóbb visszatért Bradley, valamint Smart alighanem alaposan meg fogja dolgozni Irvinget. Mindenképpen érdekes és komoly presztízzsel bíró meccs lesz, a Bostonnak nagyon kellene Thomas extrája, valamint egy legalább átlagos Horford, mert a magasember az előző négy meccsén összesen 11/36-ot dobott mezőnyből 25 pontért, ráadásul lepattanózásban is értékelhetetlent hozott.

San Antonio Spurs - Indiana Pacers 02:30

Ez is rangadó lesz, hiszen a zsinórban négy győzelemből érkező, a Durant sérülése miatt talán "vérszagot érző" Spurs fogadja a Memphist és a Houstont is legyőző, de elég ingadozó Indianát. A vendégek a két siker között kikaptak a Heattől és elég nehéz belőni, hogy mit várhatunk tőlünk, mindenesetre az biztos, hogy csak akkor van esélyük, ha védekeznek - amikor figyelnek hátul, bármire képesek, amikor nem, akkor bárkitől kapnak száztíz pontot. Jobb napjaikon leveszik Westbrookot és Hardent is, most Leonardra kell figyelniük elsősorban, ő jó csatát vívhat Paul George-dzsal, igaz, utóbbi nagyon gyengén dob mostanában. A hazaiaknál Tony Parker bajlódik sérüléssel, de borzasztóan mély kispadjukkal tükörsimán menetelnek, a palánk alatt pedig fölényben is lehetnek - náluk Pau Gasol is a cserékkel érkezik, míg a vendégeknél nincs is bevethető cserecenter. Sokkal jobb formában van a San Antonio, de ha a szebbik arcát mutatja az Indiana, akkor nem lefutott a meccs, Jeff Teague-re például ki kell valamit találnia Popovich-nak.

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 03:00

A Jazz back-to-backet játszik, előző este az OKC elleni rangadót vesztették el Haywardék, most viszont otthon mindenképpen javítaniuk kell - csakhogy a Wolves jó formában van és nagyon kell is neki a győzelem. A kulcs mindenképpen a Gobert-Towns és a Hayward-Wiggins csata lesz, a hazaiak centere az Év Védője díj esélyese, a vendégek ötöse viszont egészen elképesztő meccseket hoz, szinte értelmezhetetlen statiszitkákat gyárt - mindketten alapvetően határozzák meg csapatuk eredményességét. Hayward és Wiggins si nagy formában van, kérdés, hogy melyikük jön ki győztesen ebből a párharcból, de egyes poszton Hill és Rubio is jól elviaskodhat egymással. Csapatként természetesen sokkal előrébb tart a Utah, de ha a Minnesota javulóban lévő védekezése most is működni fog, akkor szoros összecsapásra számíthatunk.

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 04:30

Nyugaton is rendeznek egy kiemelt rangadót, az ötödik Clippers fogadja a harmadik Houstont. A vendégeknél továbbra is elsősorban a dobóformán múlik a dolog, ha ülnek a triplák, akkor bárkinek szórnak 130 pontot, ha nem, akkor viszont szenvednek, kérdés, hogy most melyik verzió következik - alapvetően azért többször látjuk az előbbit, de legutóbb éppen a "mindent mellé" formájukat hozták. A Clippers kiegészült Paullal, minden rendben van és harcban állnak a Jazz-zel a negyedk helyért, legutóbb ha nehezen is, de nyertek a Charlotte ellen, most egy behúzott rangadóval jelezhetnék, hogy ismét számolni kell velük. Paul és Harden csatája mindenképpen kiemelendő, de érdekes lesz, hogy a Griffin-Jordan páros hogyan működik a vendégek alacsony szerkezet és triplaesője ellen. Idén egyszer találkoztak a felek, akkor 140-et dobott a Rockets...

Sacramento Kings - Brooklyn Nets 04:30

A Kingsnek még papíron van esélye a rájátszásra, ha a keret valódi erejét tekintve ez valószínűleg nincs is így - mindenesetre a Nets ellen otthon mindenkinek kötelező a győzelem, így nekik is. Afflalo sérüléssel küzd, de a Brooklyn 16 meccses vereségszériája és a tovább gyengült kerete miatt nehéz győztesként látni a vendégcsapatot, Brook Lopez megizzadhat Cauley-Stein ellen, LeVert pedig nem 100%-os, lehet, hogy nem is tud játszani. Nagy színvonal itt nem várható...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus