Összeméri erejét a New Orleans és a Houston, kimászna a gödörből a Cavs

Pályán a Spurs és a Raptors is, lesz egy Bulls-Lakers, egy Pelicans-Rockets és egy Cavs-Pacers - mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban.

 

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 01:00

Ugyan alapvetően erősebb csapat a Charlotte, az utóbbi időben elég hasonló formát mutatott a két együttes, jöttek a győzelmek és vereségek felváltva, igaz, a Hornets és a Hawks is leginkább otthon vívta a meccseit. Ezt az előnyt most Batumék élvezhetik, így ők számítanak esélyesebbnek, de sem elöl, sem hátul nem kiegyensúlyozottak, így egyértelmű favoritként nem lehet őket kezelni, bár az is igaz, hogy legutóbb az Atlanta is kikapott, méghozzá viszonylag simán. Érdekes lehet majd a Walker-Schröder csata egyes poszton, valamint az is, hogy Howarddal mihez kezdenek Dedmonék, de ha jó napot fognak ki a vendégek dobógépei, akkor minden esélyük meglesz a sikerre - csak éppen Belinelliék formája abszolút kiszámíthatatlan...

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 01:30

Nagyon kíváncsian várhatjuk ezt a találkozót, hiszen a Cavs óriási gödörben van az eredményességet, a játékot és kívülről nézve a morált tekintve is, ráadásul a Pacers eddig 3-0-ra vezet ebben a párharcban az alapszakasz során. A hazaiaknál a hírek szerint visszakerül a kezdőbe Tristan Thompson, meglátjuk, hogy sikerül-e érdemi védekezést összerakniuk, mert az Indiana viszont ebben remekel mostanában: az utóbbi tíz meccsből összesen háromszor kaptak száz vagy annál több pontot Oladipóék, és ebből a tízből hetet meg is tudtak nyerni. Myles Turner játéka kérdéses, a túloldalon pedig Channing Frye nem 100%-os, illetve lehet, hogy már egy esetleges George Hill-csere miatt jegelik?...

Toronto Raptors - Utah Jazz 01:30

A Raptors az utóbbi négy, a Jazz pedig az elmúlt öt meccséből nyert meg hármat, DeRozanék a back-to-back második felén, Minnesotában elszenvedett vereséget leszámítva hozták a meccseiket, míg a Utah azért ingadozóbb teljesítményt nyújtott, idegenben is nyert fontos találkozót, és otthon is kapott ki váratlanul. Rubióéknak volt egy jobb időszakuk támadásban, de az előző két meccsükön 90, illetve hosszabbítás után 98 pontot szereztek, ennél biztos, hogy többre lesz tőlük szükség Torontóban - bár a kanadaiak legutóbb lesimázták az Atlantát, a fő fegyvereik (Lowry és DeRozan) nincsenek igazán jó formában. Torontóban azért nem kérdés, hogy a Raptors a favorit, ebben a csarnokban 17-3-ra áll eddig a gárda, fontos sérült egyik oldalon sincs, úgyhogy bravúr lenne egy esetleges Jazz-siker.

Chicago Bulls - Los Angeles Lakers 02:00

Hasonló csapatokról beszélünk, hiszen mindkét együttes "alsóházi", de sokkal jobban játszik annál, mint amit a mérlege mutat, valamint mindkettőnél hiányzik a kezdő irányító. A hírek szerint ugyanis sem Kris Dunn, sem Lonzo Ball nem lehet ott a pályán ezúttal sem, a többiek viszont mind bevethetőek, meglátjuk, hogy ki jön ki jobban ebből a helyzetből. A Lakers az utóbbi időben talán a szezon legjobb formáját nyújtja az eredményességet tekintve, mert az elmúlt kilenc meccsből hetet, az utóbbi háromból pedig hármat nyertek Ingramék, míg a Bullsról ez azért nem mondható el, de egy dupla hosszabbításos idegenbeli vereség után éppen ki lehet kapni Philadelphiában, emiatt nem kell szégyenkezniük. Izgalmas és látványos találkozóra számíthatunk!

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 02:00

A nagy széria után az elmúlt egy hétben 0-3-ra áll a Clippers, kicsit elfogyott a lendület, a védekezés Jordan nélkül, és legutóbb vele is átjáróház volt, így pedig nagyon nehéz nyerni, Memphisben is simán kikaphatnak, ha nem javulnak fel hátul. A Grizzlies egyébként kiváló formában van, ugyan legutóbb sima vereséget szenvedtek Tyreke Evans nélkül a Spurstől, de előtte sorra nyerték a meccseket, és kapaszkodtak felfelé. Evans (és McLemore) játéka viszont most is kérdéses a hazaiaknál, a fő playmaker nélkül pedig nem valószínű, hogy tarthatják Lou Williamsék tempóját, főleg, hogy már Marc Gasol fölényében sem bízhatnak, hiszen DeAndre Jordan visszatért..

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 02:00

Jason Kidd kirúgása után pár órával nagy nehezen legyűrte a Sunst a Milwaukee, most pedig Giannis Antetokounmpóval kiegészülve újabb papíron kötelező hazai meccset vívnak. A hangulat biztosan nem ideális az öltözőben, Antetokounmpo és Middleton sem örült Kidd távozásának, de nekik most a saját dolgukkal kell törődniük, mert az ilyen meccseket egész egyszerűen ki kell pipálni a playoffhoz. Írjuk ezt úgy, hogy a Nets egyébként rendkívül veszélyes csapat még idegenben is, két győzelem után legutóbb néhány másodpercre voltak attól Carrollék, hogy nyerjenek Oklahoma Cityben, "pötyögéssel" nem fog majd nyerni a Bucks, fegyelmezetten és koncentráltan kell játszaniuk Bledsoe-éknak, ha nem akarnak hibázni. A hírek szerint egyik oldalon sincs fontos sérült, mindenki bevethető. 

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 02:00

Ez mindenképpen rangadó lesz, mert két remek formában lévő csapatról beszélünk, a Houston jelenleg a liga második legjobb mérlegével áll, a Pelicans pedig a nyugati hatodik hely mellett ligaszinten a 10. legjobb mutatóval rendelkezik. Idén egyszer találkoztak eddig a felek, akkor Houstonban 130-123-ra nyertek Hardenék, és könnyen előfordulhat most is valami hasonlóan látványos összecsapás. A vendégek nyolcból hét, a hazaiak pedig kilencből hét győzelemnél tartanak, abszolút az NBA legjobbjai között vannak jelenleg, egyik oldalon sincs fontos sérült, így minden adott egy kiváló összecsapáshoz. Érdekes kérdés lesz, hogy a Davis-Cousins páros tud majd dominálni Capeláékkal szemben, mert Ryan Anderson (és igazából más sem) nem megoldás egyik ellen sem védekezésben, viszont a túloldalon éppen Andersonék húzhatják ki valamelyik Pelicans-magast a palánk alól, vagy éppen futhatják szét a gyorsabb szerkezettel a New Orleanst. A Paul-Harden kettős persze legalább olyan életveszélyes a periméteren, mint a Pels két centere a festékben, és ha ülni fognak a texasi triplák, akkor bajban lesznek a hazaiak. 

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 02:30

Itt fordított előjellel érkeznek meg a csapatok, a Dallas az utóbbi öt meccséből négyet elveszített, a Portland viszont négyet megnyert, ezek alapján (meg a mérlegekből, játékerőből, stb.) egyértelmű favoritok a vendégek. Azonban a Blazers kezdeti kiváló idegenbeli mérlege erősen behorpadt mostanra, az utóbbi négy meccsüket elbukták vendégként, ezt pedig érdemes beleszámolni, amikor jósolni próbálunk, míg a Mavs éppen otthon veszélyes, itt azért több bravúrt is bemutattak már Nowitzkiék. A felek idén eddig egyszer találkoztak Portlandben, ott 117-108-ra nyert a Blazers, meglátjuk, hogy otthon vissza tud-e vágni a Dallas, fontos hiányzó egyik oldalon sincs, egyedül Devin Harris játéka kérdéses a hazaiaknál. 

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 02:30

Ugyan összességében jobb formában van a Philly, a Spurs azért most már úgy fest, hogy összekapta magát, amint elkezdtek kongani a vészharangok, szigorítottak a texasiak, és megnyerték az előző két meccsüket, így most a hazai 20-3-as mérlegükkel együtt magabiztosan léphetnek pályára otthon. Sérültjeik most is vannak, a "szokásos" Leonard-Gay-Ginobili trióval nem számolhat Gregg Popovich, LaMarcus Aldridge viszont visszatérhet, míg a túloldalon JJ Redick mellett valószínűleg Jerryd Bayless és TJ McConnell sem lesz még ott a pályán. Érdekes lesz látni, hogy Danny Greenék ki tudják-e kapcsolni Ben Simmonst, illetve hogy mire mennek Gasolék a palánk alatt Joel Embiiddel vagy éppen a legutóbb parádésan játszó Dario Sariccsal. Érdekesség, hogy az idei első találkozásukkor 112-106-ra nyerni tudott a Sixers Philadelphiában. 

Phoenix Suns - New York Knicks 03:00

Ugyan a Knicks papíron jobb csapat, de itt most a Suns számára lenne kötelező a győzelem, a New York ugyanis egy hétmeccses, brutális idegenbeli túra végéhez érkezett el, méghozzá úgy, hogy back-to-backet játszik, előző este Denverben hajtott nagyot a társaság. Ezek után rendkívül fáradtak lehetnek már Porzingisék, és a védekezésük egyébként sem okoz túl nagy nehézséget az ellenfeleknek, így a tűzerővel jól álló Suns kedvező helyzetből várhatja az összecsapást. Sérültjeik viszont azért vannak, TJ Warren a térde miatt nem biztos, hogy játszani tud, Alex Len a bokája miatt nem tudott edzeni, igaz, Marquese Chriss már teljes munkát végzett, ő várhatóan ott lesz majd a pályán. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken talátltok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus