Összeszedi magát az OKC vagy fordítani tud a Dallas?

Lesz válaszuk Kevin Durantéknek a Mavs ellen? - Houstonban is Curry nélkül nyerne a GSW (Sport TV) - visszaveszi a pályaelőnyt a Toronto?

 

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 01:00

A második meccsen jelezte a Dallas, hogy ez a párharc közel sem lefutott, és elvette a nagyon gyengén játszó OKC pályaelőnyét – kérdés, hogy ennek milyen hatása lesz a harmadik összecsapásra. A Mavs elsősorban védekezésben váltott és meglepte a Thundert, de egyrészt nem lehet arra alapozni, hogy Kevin Durant még egyszer így fog dobni (NBA-karrierje leggyengébb estéje volt), másrészt ennyi idő alatt Donovan is találhatott megoldást arra, ha Pachuliáék így megszállják a festéket. A hazaiak továbbra sem lettek egészségesebbek, nem lettek pihentebbek, a védekezésük ennél nem lehet jobb, támadásban pedig kevés fegyverrel kell nagyon jól gazdálkodni – az OKC továbbra is kategóriákkal jobb csapat, de ezt nyugodtabb, pontosabb, érettebb játékkal bizonyítaniuk is kell Westbrookéknak. Dirk Nowitzki egyébként a hírek szerint különösebb gond nélkül fog pályára lépni ezen az estén azok után, hogy kisebb térdsérüléssel bajlódik.

A párharc állása: 1-1.

Indiana Pacers – Toronto Raptors 01:30

Az első meccs blamája után a másodikon már összeszedettebben játszott a Raptors, és ha ezt tudják hozni Lowry-ék, akár azonnal vissza is vehetik a pályaelőnyt. Kulcskérdés lehet Jonas Valanciunas játéka, aki mindkét találkozón villogott eddig, ellene a hátfájással küzdő Ian Mahinmi nem biztos, hogy opció, kérdés, hogy mit talált ki Frank Vogel. Szintén fontos lehet, hogy DeMar DeRozan elkapja-e a ritmust, mert eddig kritikán aluli produkciót mutatott be, márpedig az ő pontereje, agresszivitása, büntetői nagyon kellenének csapatának. A Pacersnél elsősorban az a kérdés támadásban, hogy fel tud-e valaki nőni Paul George mellé, akár Monta Ellis, akár George Hill, vagy valaki más, mert egy személyben valószínűleg kevés lesz a Torontóval szemben – főleg akkor, ha Valanciunast nem tudják limitálni Myles Turnerék. Érdekes és szoros meccs lehet, bár valószínűleg sok pontot nem fogunk látni.

A párharc állása: 1-1.

Houston Rockets – Golden State Warriors 03:30 (TV: Sport 1)

Az első meccsen simán, a másodikon Steph Curry nélkül már nehezebben, de végül győzött a Golden State, így nehéz helyzetben van a Houston – ezt a találkozót muszáj hozniuk Hardenéknek, különben gyakorlatilag lezárul a párharc. Ehhez elsősorban védekezésben kell javulniuk, mert Curry nélkül is szétszedte őket a Warriors, igaz, abban bízhatnak, hogy idegenben gyengébben fognak dobni Klay Thompsonék. Támadásban James Harden már elkapta a ritmust, de a texasiaknak kelleni fog Howard és főleg a kinti dobógépek, ha tartani akarják a vendégek tempóját még akkor is, ha javulni tudnak védekezésben. Kulcskérdés persze, hogy Steph Curry pályára lép-e, a hírek szerint komolyabb baja nincs, de kockáztatni nem akarnak és 2-0-nál valószínűleg nem is fognak ezen az estén.

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus