Összeszedi-e magát a Portland, javít-e a Celtics?

Hat mérkőzést rendeznek hajnalban, a keleti és a nyugati rájátszás szempontjából is komoly a tét - nézzük, hogy mit várhatunk!

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 01:00

Ez a meccs a Bulls számára rendkívül fontos, és egyértelműen esélyes is a vendégcsapat – jelenleg a holtversenyes hetedik-kilencedik a csapat, míg a Philly éppen zsinórban négy vereségből érkezik. A hazaiak egyértelműen leolvadtak mostanában, legutóbb 141 pontot kaptak a Brooklyntól, míg a Chicago remek formában volt a meglepő, Knicks elleni vereség előtt – kérdés, hogy agresszivitásban, pontosságban vissza tudnak-e térni az azt megelőző szintre. Rajon Rondo játéka kérdéses, ő azért hiányozhat, de ha Jimmy Butler és Nikola Mirotic nem lassul, akkor még így is feléjük  billenhet a mérleg nyelve.

Orlando Magic – Brooklyn Nets 01:00

Tét nélküli, de érdekes meccs, hiszen a Nets a szezon legjobb játékát hozza most már hetek óta, zsinórban három meccset nyert, és 50% feletti csapatként dolgozik az elmúlt időszakban – ezzel szemben a Magic sorozatban ötször kikapott, igaz, az ellenfelek is komolyak voltak. Egyet kivéve, de az éppen a Nets volt, öt napja idegenben kaptak ki Vucsevicsék 121-111-re, kérdés, hogy most mi változik ahhoz képest. A Brooklynnál Kilpatrick, Whitehead és Harris, az Orlandónál Jeff Green bajlódik sérüléssel, mindenesetre valószínűleg sok pontot látunk majd így is – mindkét oldalnál potyognak a kosarak, a Magic kezdője is nagyon erős ebből a szempontból.

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 01:00

Ez fontos találkozó lesz, a Bucks jelenleg ötödik, fél meccsel a Hawks előtt, míg a Pacers hetedik-kilencedik, de a tiebreaker nem nekik kedvez – otthon nagyon kellene nekik ez a győzelem. Paul George óriási formában játszott az előző két találkozón, a Raptors ellen már a csapatvédekezés is egyben volt, és valami hasonlóra lesz szükségük most is, ha nyerni akarnak – a Bucks a Thunder elleni sima vereségből érkezik, ott nagyon lejátszották őket Westbrookék. Brogdon sérülése nem jött jókor Jason Kiddéknek, de ha Middleton és Antetokounmpo hozza magát, így is bőven lehet keresnivalójuk – kérdés, hogy ők mihez kezdenek George-dzsal. Az előző két meccsükön egyébként nagyon gyengén védekeztek Dellavedováék, ezen mindenképpen javítaniuk kell a nem kiegyensúlyozott, de otthon bárkire veszélyes Pacersszel szemben – érdekesség, hogy idei három találkozójuk mindegyikét megnyerte eddig a Milwaukee.

New York Knicks – Washington Wizards 01:30

A Knicks kiegészítő játékosai szépen előléptek így a szezon végére, az elmúlt öt meccsből hármat meg is nyert a gárda, és hiába nincs Rose, hiába sérült Porzingis, hiába nem 100%-os Anthony, legutóbb a Bullst is elkapták. A kérdés náluk a fegyelmezett, agresszív védekezés, és ez lehet a kulcs most is, mert száz pont fölé azért ezzel a kerettel nem nagyon tudnak menni, nincs meg a kellő tűzerő, a lelkesedés viszont igen – ez pedig a lepattanózásban, védekezésben, az 50-50-es labdákban nagyon látszott az elmúlt időszakban. Kérdés, hogy mennyire fog pörögni a keleti harmadik helyért hajtó Washington, amely zsinórban három vereség után nyomta le legutóbb a Charlotte-ot, de védekezésben azért akadtak gondjai mostanában. Papíron erősebb a Wizards, a motivációval sem lehet gond, és idegenben is veszélyesek Wallék, akiknél jóval több komoly támadóopció van, de csak akkor hozhatják a kötelezőt, ha fejben és akaratban sem maradnak el a New Yorktól.

Atlanta Hawks – Boston Celtics 02:00

A Cavs elleni, keleti első helyről döntő presztízsrangadón esélye sem volt a Bostonnak, és kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a gárdára, főleg hogy rögtön back-to-backet játszanak Atlantában. A Hawks nem igazán komolyan vehető mostanában, főleg ami a támadójátékot illeti, és legutóbb a Brooklyntól is kikaptak, pedig már visszatért Paul Millsap is. Az erőcsatár, Bazemore, Sefolosha, valamint Delaney sem teljesen egészséges, de előbbi kettő azért jó eséllyel játszani fog, kérdés, hogy ez mire lesz elég – a Celtics jelenleg kategóriákkal jobb csapat, támadásban pedig össze sem lehet hasonlítani a feleket. Érdekes lehet Al Horford Atlantába való visszatérése, előző itt jártakor csak tíz pontig jutott, és Thomas clutch kosarára volt szükségük a sikerhez – ahhoz képest most jóval nagyobb a különbség a csapatok között, amit a back-to-back vagy egy hirtelen hatalmas hazai formajavulás árnyalhat csak.

Portland Trail Blazers – Minnesota Timberwolves 04:30

Nagyon meg kell keményítenie magát a Portlandnek, mert Nurkic kiesése óta kikaptak kétszer, mindkétszer nagy hátrányban voltak a palánk alatt, és az egyik ellenfél éppen a Minnesota volt – márpedig ha ezen nem tudnak javítani, akkor még kicsúszhatnak a playoffból. Más lesz azért otthon játszani, a Timberwolves idegenben jóval szerényebb dolgokra képes általában, illetve a három nappal ezelőtti találkozó is csak egy ponttal dőlt el – mindenesetre valahogy limitálniuk kell Aminuéknak Townst, elöl pedig 100%-on kell pörögniük. Győzelem esetén másfél sikerrel előznék a Denvert úgy, hogy már csak három meccset játszanak (míg a Nuggets négyet), az már nagyon-nagyon közel lenne – ha viszont kikapnak, akkor csak fél meccsre lesznek riválisuktól.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus