Otthon állítaná el a vérzést a Warriors és a Cavs is

Sikerült megnyomni a reset gombot Curry-éknek és LeBronéknak? - kötelező előtt az OKC - élet-halál meccs New Orleansban.

 

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 00:00

A címvédő komoly gödörben van, játékosok beépítése ide vagy oda, az utóbbi öt meccsből négyszer kikaptak LeBron Jamesék, és csökken az előnyük Kelet élén - ráadásul a Detroit is megverte őket öt napja, van miért visszavágniuk. Akkor főleg a támadójátékkal voltak gondjaik, de a védekezésük sem az igazi, James és Irving mellé nincs, aki fellépjen, a dobások nem ülnek, az egész gépezet nagyon akadozik - kérdés, hogy tudnak-e most javítani. Otthon azért illene most már nyerniük, de a Pistons az előző öt meccséből négyet hozott, támadásban pedig nagyon rendben van mostanában, mindenkinek megvan a szerepe, jár a labda, és jól használják a fegyvereiket. Érdekes találkozó lehet, mert a vendégeknek is nagyon kellene ez a siker, náluk sérültek sincsenek, míg a Cavsnél Love és Korver továbbra sem bevethető - hozzá kell tenni, hogy az előző két összecsapáson elöl már javult a címvédő, ha ezt tudja folytatni, akkor hozhatja a mait.

Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 00:30

Két és fél hónap után nyert ismét hazai meccset legutóbb a Nets, ezen felbuzdulva természetesn rögtön duplázna is, de a realitás azt mondja, hogy most nem lesz erre sok esélyük. Az utóbbi időben támadásban egészen szép dolgokat produkálnak, megvan a lendület, az akarat, és jönnek dobások is, de a Thunder természetesen más tészta, Westbrookék ráadásul az előző két találkozón két rangadót húztak be, javuló formában vannak. Westbrook egyébként is hajrázik az MVP-címért, és bár a tűzerőt tekintve nem áll rosszul a Brooklyn, hatalmas blama lenne, ha a "helyezkedő" OKC nem tudná hozni a kötelezőt - Taj Gibson kisebb sérüléssel bajlódik, a többiek mind biztosan bevethetők.

New York Knicks - Indiana Pacers 00:30

A Knicksnél semmi sincs rendben, kikaptak a Netstől, Anthony, Rose és Porzingis is folyamatosan arról beszél, hogy senki nem tudja, hogy mit kell csinálni, vagy hogy merre haladnak, ez pedig elég jól jelzi, hogy mi a helyzet a csapatnál. A Pacers viszont a playoff-helyekért küzd, legutóbb megverte a Miamit, és természetesen most is favorit, de zárójelben azért hozzá kell tenni, hogy Paul George-ék hazai és idegenbeli formája között azért bőven van különbség - vendégként most is érheti őket meglepetés. Ha a New York nagy hármasa egyszerre fogna ki jó napot, akkor azért lehetne keresnivalója a hazai csapatnak, de erre azért nem volt eddig sok példa, másrészt ha a Pacers védekezésben hozza azt, amit tud, akkor az elég is lehet Teague-ék sikeréhez. A matchupok mindenesetre érdekesek lehetnek, hiszen Teague-Rose, George-Anthony és Turner-Porzingis csatákat is nézhetünk majd.

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 01:00

A Blazers jó formában van, és nagyon kapaszkodik a rájátszásért, sőt, egyre inkább úgy tűnik, hogy csak nekik van reális esélyük megfogni a Denvert - a Dallas idegenben ehhez talán kevés, a Minnesota pedig nagyobb hátrányban van. Papíron persze ott van ebben a küzdelemben a Pelicans is, de ahhoz, hogy reálissá váljon Anthony Davisék esélye, ahhoz ezen a meccsen nem szabad kikapniuk, márpedig Cousins megszerzése óta egy centivel sem kerültek előrébb, sőt, kis túlzással csak akkor jók, ha a center nincs a parketten. A palánk alatt egyébként nem lesz könnyű dolguk Nurkiccsal, de csak akkor lesz esélyük a győzelemre, ha a periméterről is érkezik támogatás, különben Lillardék szétszedik őket kint - kulcsfontosságú ez a találkozó mindkét fél számára.

Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 03:30

Nagy kérdés, hogy meg tudja-e nyomni a reset gombot a Warriors, Steve Kerr pihentette sztárjait legutóbb, feláldozva a Spurs elleni meccset, de ennek csak akkor volt értelme, ha fizikálisan és mentálisan is feltöltődtek Curry-ék. A Splash Brothers és főleg éppen Curry borzalmas dobóformája egyszerűen nem fér bele, ráadásul a kiegészítők is olyan pocsék formában vannak, hogy ha nem javulnak fel jelentősen erre a meccsre, akkor a Philly ellen is izzadhatnak. A vendégeknél Dario Saric remekel, és vezérletével egészen pofás támadójátékot produkálnak, igaz, hátul közel sem olyan acélosak, de nekik már nem is elsősorban a mérleg a fontos, sokkal inkább a fiatalok, a fontosnak tartott játékosok fejlesztése és a "győztes kultúra" felé tendálás. Teher nélkül léphetnek pályára, ami mindig fontos, és bár szakmailag nyilvánvalóan nem egy szint a két együttes, a Golden State-nél most semmi más nem számít, csak a mentális egyensúly - ha az továbbra sem lesz meg, bármi elképzelhető.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus