Otthon bizonyítana a Cavs, ki-ki meccs Denverben és Milwaukee-ban

Muszáj lenne nyernie a Clevelandnek - Nuggets-Clippers, Bucks-Wizards és Heat-Sixers csaták jönnek hajnalban - íme a felvezető.

 

Charlotte Hornets - Chicago Bulls 01:00

A Bulls back-to-backet játszik, és előző este is kikapott Brooklynban, erősen megindult lefelé az együttes, így most sem számíthat sok jóra - Zach LaVine játékában bízhatnak azért a vendégek, mert ő nem játszott tegnap, így friss erőként szállhat be. A Charlotte viszont mostanában szárnyal, az előző négy találkozóját megnyerte, méghozzá magabiztos játékkal, ráadásul továbbra is nagyon kell neki a győzelem, hiszen még mindig négy meccs választja el a társaságot a playofftól. Mindezek tükrében komoly blama lenne, ha nem nyernének Kemba Walkerék, akiknél ráadásul sérültek sincsenek, pihentebbek, motiváltabbak, otthon vannak, és ráadásul egyértelműen jobbak is, mint aktuális ellenfelük. 

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 01:00

Itt a Cavsnek kell bizonyítani, mert LeBron Jamesék az All-Star óta azért belenéztek két olyan vereségbe, amikor kifejezetten gyengén játszottak, főleg támadásban, és mindkét alkalommal csak James tudott érdemben pontot szerezni, a többiek alig tettek hozzá. Most természetesen kötelező számukra a győzelem, és nem csak emiatt, de azért is, mert a sorozatban nyolc vereség után a Chicagót tegnap legyőző Nets back-to-backet játszik, tehát még pihentebbek is Clarksonék, de természetesen egyébként is jóval nagyobb játékerőt képviselnek. Lassan össze kell állnia a clevelandi gépezetnek, ugyan a keleti első két hely már valószínűleg túl messze van, de a playoff előtt illene elkapni a fonalat - kérdés, hogy ki tud feljebb kapcsolni és nagyobb szerepet vállalni támadásban Love visszatéréséig, elképzelhető, hogy változik a rotáció. 

Miami Heat - Philadelphia 76ers 01:30

Ez igazi ki-ki meccs lesz, amely mindkét fél számára kiemelten fontos, hiszen a Philly jelenleg hetedik, a Heat pedig nyolcadik Keleten, és csak két mérkőzés köztük a távolság - ráadásul mögöttük ott van a Detroit, és zárkózik a Charlotte, főleg a Miaminak kellene előre menekülnie. A hazai pálya fontos lehet, mert a Sixers vendégként azért közel sem olyan meggyőző, mint otthon, ezt láthattuk az előző két összecsapásán is, amit idegenben játszott le, kérdés, hogy sikerül-e ezen javítaniuk Redickéknek. A playmakereik megvannak hozzá, Embiid és Simmons is nehezen fogható, bár a hazaiaknál Whiteside és James Johnson vagy akár Richardson is kulcsszereplővé válhat hátul, de ehhez biztosan javulniuk kell a floridaiaknak védekezésben - az utóbbi tíz meccsükből nyolcat elbuktak, és bár legutóbb megverték a Memphist, erre még kár alapozni. Az All-Star óta azért legalább támadásban úgy tűnik, hogy javultak, de az igazi teszt most jön - borzasztóan kellene nekik ez a győzelem otthon. 

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 02:00

Ez szintén egy igazi keleti ki-ki meccs lesz, mert a negyedik Wizards másfél mérkőzéses előnnyel látogat a hatodik Milwaukee-hoz, és mindkét együttes remek formában van: a Bucks 16-ból 13-at, a Washington 12-ből kilencet nyert az utóbbi időben, bár Middletonék legutóbb éppen vereséget szenvedtek hosszabbításban. Náluk több playmaker van, és ők küldik fel a parkettre a találkozó legjobb játékosát is, de csapatként többször is bizonyított már a Wizards, hogy megtalálja az egyensúlyt, és jól osztja meg a terheket. Érdekes lesz látni, hogy mire mennek egymással, eddig 2-1-re vezet a párharcban a Milwaukee, de érdemes megemlíteni, hogy mindhárom eddigi mérkőzést az aktuális vendégcsapat nyerte meg. 

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 04:00

Itt kötelező a győzelem a Portland számára, iszonyatosan jönnek a riválisok Lillardék körül, és nem engedhetik meg maguknak azt, hogy otthon ne verjék meg a Sacramentót. Nagyon nincs is mitől tartaniuk, a Kings zsinórban négy vereségnél tart, és bár korábban egyszer legyőzték a Blazerst Randolphék, azóta kétszer is visszavágott már Terry Stotts alakulata, és hazai pályán általában biztosan hozza, amit hozni kell. Sérültek sincsenek portlandi oldalon, ez sem lehet akadály, az előző három találkozójukat megnyerték, közte a Golden State-tel és a Utah-val, Lillard remek formában van, minden mellettük szól. 

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 04:30

Ez szintén egy ki-ki meccs lesz, ahogy a Bucks-Wizards és a Heat-Sixers, csak itt két nyugati együttes csap össze - a Nuggets a nyolcadik, a Clippers a kilencedik, és egyetlen mérkőzés választja el őket egymástól. Mindketten jó formában vannak, az utóbbi tíz meccsből egyaránt hetet nyertek, de a Denver legutóbb éppen kikapott, igaz, a Rockets ellen ez mostanában elfogadható eredmény. Érdekes lesz látni, hogy mire mennek egymással, motivációból aligha lesz hiány, de a hazai pálya azért a Nuggets mellett szól, otthon 24-8-ra állnak, és az elmúlt időszakban fergeteges támadójátékot produkálnak. Ennek alapja a bombaformában lévő Nikola Jokics, jó kérdés, hogy az ő csatája hogyan alakul majd DeAndre Jordannel, ez mindenképpen fontos faktor lehet, ahogy az is, hogy végül ki lesz ott a Clippersnél a pályán - Danilo Gallinari játéka erősen kérdéses, Avery Bradley biztosan hiányzik, de másnak is vannak kisebb-nagyobb gondjai. A Denvernél ezen a téren előkerült egy érdekesség, Paul Millsap állapota ugyanis hivatalosan "kérdésessé" javult, de arra azért még elég kicsi az esély, hogy valóban pályára is lépjen. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus