Otthon játszik a Cavs, a Rockets és a Warriors is

Nyolc mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, 23:00-tól már kezdődik a program - nézzük, hogy mire számíthatunk!

 

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 23:00

Kíváncsian várhatjuk, hogy a Kings mit hoz ezen a meccsen, legutóbb nagyszerűen játszottak Cousinstól "megszabadulv" - a center távozása miatt érkező, vagy több időt kapó Cauley-Stein, Hield, Evans páros óriási lökést adott az együttesnek. Kérdés, hogy ez csak egyszeri alkalom volt, vagy képesek lehetnek hosszabb távon is valami hasonlóra, mindenesetre a Hornets ellen bizakodhatnak - a vendégek nagyon gyenge formában vannak, a szünet utáni első meccsüket is csúnyán elrontották, egyszerűen képtelenek nyerni. Elsősorban a támadójátékkal van gond, de ha azzal épp nincs, akkor hibáznak máshol, amíg nem tudják magukat stabilizálni, addig sehol nem lehet őket esélyesként kezelni - holott most már meg kellene állítaniuk a zuhanást, ha playoffról akarnak beszélni. Sérültek vannak mindkét oldalon, a hazaiaknál Afflalo, Lawson és Temple, a vendégeknél Plumlee és Zeller szerepel a listán - mindegyikük játéka kérdéses.

Orlando Magic - Atlanta Hawks 01:00

A Magic legutóbb nagyon rosszul nézett ki Ibaka nélkül, Terrence Rosszal, sem támadásban, sem védekezésben nem találták meg az összhangot - azóta volt idejük edzeni és ez már a második meccsük lesz alacsony szerkezetben, de túl sok jóra most sem számíthatnak. Igaz, az Atlanta nagyon gyengén játszott tegnap és simán kikapott a Heattől, de Dennis Schröder nélkül, márpedig most pályára léphet a német irányító, vele pedig egész más lehet ma este a Hawks. Ha eljutnak a labdák a megfelelő emberekhez, ha meglesz a ritmus és Schröder meg tudja bontani a Magic védekezését, akkor feléjük billenhet a mérleg a back-to-back ellenére is, ráadásul a tét is számukra nagyobb, hiszen a minél jobb playoff-helyért küzdenek, ahol nem férnek bele ilyen blamák.

New York Knicks - Philadelphia 76ers 01:30

A Sixers meglepő győzelmet aratott előző este a Washington ellen Embiid nélkül, szűkös kerettel, ezek után pedig nehéz megjósolni, hogy mit várhatunk tőlük - Saric egyre jobb és ha a Wizards ellen így működött a gépezet, akkor a Knicks ellen is működhet, még fáradtabban, idegenben is. A New Yorknál továbbra sincs rendben tulajdonképpen semmi, Derrick Rose szerint ad-hoc kosárlabdát játszanak, ennél pedig mindenképpen szervezettebb, jobb a Philly - ráadásul Kristaps Porzingis bokasérülést szenvedett, ő nem lesz ott a parketten. Kérdés, hogy Carmelo Anthony és Rose mit tud kezdeni a vendégekkel, illetve főleg, hogy Covingtonék mennyire tudják megőrizni jó formájukat, lendületüket - Embiid most sem játszhat, a többiek közül mindenki bevethető, legalábbis akit be akar vetni a gárda.

Miami Heat - Indiana Pacers 02:00

Mindkét gárda győztes back-to-backből érkezik, a Pacers a Memphist nyomta le, míg a Heat Atlantában aratott sima győzelmet előző este. A floridaiak játéka jól működik, jó formában is vannak, de a meghatározó Dragic-Waiters-Whiteside trió gyengébb napja intő jel lehet, tőlük most mindenképpen több kell, mint az enervált, Schröder nélküli Hawks ellen. Az Indiana részéről az a kérdés, hogy a Grizzlies elleni védekezést és agresszivitást állandósítani tudják-e, sorozatban hat vereség után tudtak ismét nyerni, de támadásban továbbra sem brillíroztak igazán, Paul George csak szenvedett, valószínűleg most is a védekezéssel, lepattanózással, akarattal lehet keresnivalójuk. Magas posztokon vannak sérültjeik, Allen és Young mellett Jefferson sem teljesen egészséges, még nagyobb szerep hárulhat Myles Turnerre.

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 02:30

Érdekes meccs lesz, hiszen közvetlen rivális a két csapat, nagyon kellene mindegyiknek a győzelem, ráadásul a matchupot tekintve is izgalmas lehet. A Pelicans a Davis-Cousins kettős összecsiszolásán és a játék köréjük építésén dolgozik, míg a Mavsnél éppen a periméter erős, a palánk alatt ennél gyengébb egységek ellen is alul szoktak maradni. Kérdés, hogy a fáradtabb, back-to-backet játszó és gyenge formában lévő Dallas hogyan oldja meg ezt a feladatot, illetve hogy a Cousinsszal elsőre harmincpontos zakóba belefutó New Orleans tud-e javulni, elsősorban Jrue Holiday révén - Omri Casspi megsérült, vele nincsenek beljebb.

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 02:30

A Chicago back-to-backet vív, ráadásul előző este hosszabbításban, nagy csatában verte meg a nyugati utolsó Phoenixet, hátrányból felállva - finoman szólva nem lehetnek túl frissek Wade-ék a hosszú szünet ellenére sem. Ami javíthat a helyzetükön, ha az OKC-től érkező játékosok most már bevethetőek lesznek, ők még nem játszottak a Suns ellen, de a lényeg úgyis a Butler-Wade páros formája lesz, ők a meghatározók - a rotáció érdekes lehet, Hoiberg erősen keverte a kártyáit tegnap. A Cavs pihentebb, otthon van, nyert már egy meccset a szünet óta sé jóval nagyobb tűzerővel bír, ha Butler nem tudja jelentősen lassítani LeBron Jamest, akkor nem igazán látni, hogy hol tud nyerni a Chicago - a Mirotic-Valentine duó tripláira most is nagy szükségük lesz, ha partiban akarnak lenni.

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 03:00

A Rockets jól tért vissza a szünetről, James Hardentől semmi extra nem kellett, úgy verték rommá a New Orleanst - Lou Williams rögtön beilleszkedett, élvezte az eddigiekhez képest jóval több üres dobóhelyzetet. Otthon most is a texasiak az esélyesek, a Minnesota back-to-backet játszik, igaz, előző este jó védekezéssel verték meg a Dallast, most ennél mindenképpen több kell a sikerükhöz. Kérdés, hogy Wigginsszel és Townsszal mihez kezdenek a hazaiak, illetve hogy Rubio képes lesz-e lassítani Hardent, de tűzerőben akkora a különbség, hogy ezt a hazai pályával és a frissességgel megspékelve már kötelezőnek tűnik a houstoni győzelem.

Golden State Warriors - Brooklyn Nets 04:30

Ez a meccs az "országos egyes" szinonimája, hiszen a listavezető fogadja a ligautolsót, méghozzá úgy, hogy a vendégcsapat back-to-backet játszik, idegenben 2-24-re áll eddig és nyolcmeccses túrán van éppen. A Golden State-nél nincsenek sérültek, rendben van a keret, két napja megverték a Clipperst Duranték, nincs olyan érv, amely akár csak minimálisan is a Nets mellett szólna - óriási blama lenne, ha nem hozná a meccset simán, akár pihentetve a GSW.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus