Otthon játszik a GSW és a Cavs, újabb Spurs-Memphis csata

Westbrook utolérheti Robertsont, a Sport1 közvetíti a Bucks elleni meccset - kulcsmeccsek jönnek Keleten és Nyugaton is - nézzük, hogy mit várhatunk a hajnali 11 találkozótól!

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 01:00

Jelenleg egyértelműen jobb formában van a Nets, most már lassan három hete 50% környékét hoz a gárda, az előző két meccsét megnyerte, míg a Sixers Covington kiesése óta még gyengébb lett, az elmúlt három találkozóját elveszítette. Tétje nincs az összecsapásnak, de ha a Brooklyn hozza az utóbbi időben látott védekezését, a Lin-Lopez páros rutinjára építve ezúttal is feléjük billenhet a mérleg nyelve – pedig a zsinórban három győzelem már óriási szám lenne tőlük ebben a szezonban.

Washington Wizards – Charlotte Hornets 01:00

Nem alakult jól a Wizards idegenbeli túrája, zsinórban három vereséggel zárták a fővárosiak, és most hazai pályán kell javítaniuk – vereség esetén valószínűleg lemondhatnak a keleti harmadik helyről, igaz, lehet, hogy nem is lenne baj, ha kicsit frissítenének a rájátszás előtt. Otthon mindenesetre feladni azért nem fogják a meccset, és nincs is rá okuk, bár tény, hogy a Hornets parádés formában van: Kemba Walkerék rendszeresen szétdobják az ellenfeleket, a száztíz pont a minimum tőlük, és védelem legyen a talpán, ami megállítja őket jelen pillanatba. Érdekes harc lehet a Wall-Beal és a Walker-Batum párosok között, alapvetően hasonló felfogásban játszanak a csapatok – a forma a Charlotte, a hazai pálya a Washington mellett szól. A vendégek csak győzelemmel őrizhetik meg reális esélyüket a rájátszásra, ezt is észben kell tartani – bár következő este a Miamit fogadják, ott közvetlen rivális ellen javíthatnának.

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 01:00

A címvédő behúzta az előző két meccsét, és stabilizálta magát, de a Pacers ellen azért nagyon rezgett a léc hazai pályán is – most mindenesetre nem rezeghet, hozniuk kell a kötelezőt Jameséknek. A Magic alapvetően nincs rossz passzban annak ellenére, hogy zsinórban négy vereségből érkezik, szoros meccset játszott az OKC és a Boston otthonában is, a pontokat pedig bőven termelik Vucsevicsék – a kezdőötös minden tagja bármikor képes húsz pontot berámolni. Védekezésben viszont komoly a gond náluk, ezért kérdés, hogy a Cavs megembereli-e magát hátul – ha igen, akkor nem lehet gond számukra a győzelem, ha nem, akkor ismét bajba kerülhetnek. Kyle Korver továbbra sem bevethető.

Indiana Pacers – Toronto Raptors 01:00

Nagyon kellene ez a meccs a Pacersnek, nem egyszerű a gárda sorsolása, és jelenleg nincs playoff-helyen, ráadásul mögötte nagyon jön a Charlotte is – a hazai találkozóit hoznia kell valahogy. A Toronto ellen ez nehéz lesz, a vendégek kirobbanó formában vannak az utóbbi időben, DeRozan vezérletével 8-2-es rohamban vannak, és ismét harmadikak Keleten, ráadásul múlt héten otthon megverték az Indianát – akkor a dobógéppel nem tudott mit kezdeni a Pacers. Kérdés, hogy George-ék hazai pályán mennyit tudnak változtatni, zsinórban négy vereség után ez nem lesz egyszerű, ráadásul mind a négy meccsen kaptak legalább száztíz pontot – ilyen védekezéssel most sem terem nekik babér. Legutóbb Clevelandben viszont már javultak, George szerint azzal a játékkal ott lesznek a rájátszásban – de tudják hozni azt a játékot?

New Orleans Pelicans – Denver Nuggets 02:00

A Denver az életéért küzd, hiszen három vereség után legutóbb nyert, míg a Blazers kikapott, így másfél meccs köztük a távolság – ha megverik a New Orleanst, akkor partiban maradnak, ha nem, akkor jó eséllyel elszállnak most már. A feladat adott, de a Pelicans az utóbbi időben legalább olyan jó csapat, mint a Nuggets, Davis és Cousins pedig alaposan feladhatja a leckét Jokicsnak – ez egy szikrázó csata lehet a palánk alatt, amely alapjaiban határozhatja meg a meccs alakulását. A vendégeknél nagyobb a tűzerő, de a Pelicans jobb védekezésre képes, Jrue Holiday most is szívhatja a denveri dobók vérét, a betöréseket pedig az említett két magasember háríthatja el – a hazaiak számára hiába nincs tét, jó formában vannak, és viszi őket a lendület.

 Oklahoma City Thunder – Milwaukee Bucks 02:00 (ÉLŐ - Sport1)

A Thunder kissé megtorpant, sorozatban két hazai mérkőzést veszített el, a korábbinál gyengébb támadójátékkal, hiába Russell Westbrook „véget nem érő” tripla-dupla sorozata – az MVP-esélyes egyébként ezen az estén utolérheti Oscar Robertson 41-es csúcsát. Az OKC sikeréhez ez viszont kevés lesz, a Bucks nagyon komoly csapat jelenleg, bár legutóbb kikapott a Dallastól, és idegenben csak 18-19-re áll, Antetokounmpóék nagyon megizzaszthatják a hazaiakat. Kérdés, hogy Brogdon pályára tud-e lépni, rá nagy szükségük lenne, de ha Middleton vagy Dellevadova fel tud nőni Giannis mellé, akkor bőven lehet keresnivalójuk – védekezésben mindhárom említett szívhatja Westbrook vérét, és belehajszolhatja felesleges vállalásokba. Ha kontrolláltan játszik a Thunder sztárja, csapata pedig érvényesíteni tudja fizikai fölényét a palánk alatt, akkor azért ők az esélyesebbek, de nagyon összeszedett játékra lesz tőlük szükség.

New York Knicks – Chicago Bulls 02:00

A Bulls remek formában van, helyükre kerültek az építőkockák, és amíg Jimmy Butler ilyen szintet hoz, addig bármit képesek megverni – New Yorkban is masszív favoritok jelenleg. A hazaiak ugyan arattak két győzelmet is az elmúlt öt meccsen, de a zsinórban négy sikerből érkező Chicago más szint, Derrick Rose nincs, Carmelo Anthony is kérdéses, és ha játszik is, nem mostanában volt ő vezér – azt sem igazán látni, hogy a Rondo-Butler páros bontásaival mit tudnak kezdeni Lee-ék, lesz gondjuk bőven. Egy extra dobóforma azért segíthetne rajtuk, de nagy meglepetés lenne, ha le tudnák nyomni a motivált és lendületben lévő vendégcsapatot.

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 02:30

Szinte biztos, hogy ez egy elsőkörös playoff-párharc lesz, bár ezen az estén még könnyen lehet, hogy tartalékos csapatokat látunk – a hazaiaknál Danny Green és Aldridge sérült, de legutóbb többeket is pihentetett Popovich, a vendégeknél pedig Marc Gasol maródi még mindig, de Tony Allen és JaMychal Green is sérüléssel bajlódik. A két csapat formája között is nagy különbség van, a Spurs sokkal meggyőzőbb, a hazai pálya is őket segíti, míg a Grizzlies támadójátéka borzasztóan körülményes és pontatlan – csak akkor tudnak száz pont fölé jutni mostanában, ha Conley-ék keze elsül kintről. Most is ez lehet a reményük, de a San Antonio védekezése annál azért komolyabb, hogy ennyivel le lehessen győzni, ha csak nem Leonardot pihenteti Popovich, akkor masszív favorit a texasi alakulat – igaz, a Memphis stílusa azért nem igazán fekszik nekik, legutóbb is csak 97-90-re nyert a Spurs.

Utah Jazz – Portland Trail Blazers 03:00

A Blazers back-to-backet játszik, előző este meglepő vereséget szenvedett Minnesotában, és ez némi aggodalomra adhat okot, hiszen ha a Wolves ki tudta használni Nurkic hiányát, akkor a jóval erősebb Jazznek is menni fog – Gobert révén nekik is van domináns emberük a palánk alatt, igaz, pontszerzésben őt azért kevésbé lehet használni. Védekezésben viszont elit, kérdés, hogy a fáradtabb Portland mennyire tud rohanni, hiszen az esélyük az alacsony szerkezetben van – a hazaiaknál vannak sérültek, George Hill például nagyon hiányozhat. A támadópotenciál jóval nagyobb a vendégekben még Nurkic nélkül is, ha dobni kell, akkor bajban van a Jazz, de védekezésben fordított a helyzet – a Portland a nyolcadik, a Utah pedig a negyedik helyét igyekszik megtartani.

Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 04:30

Zsinórban tizenegy győzelem után természetesen toronymagas esélyes a GSW, főleg hogy a Wolves back-to-backet játszik – a vendégcsapat előző este remek támadójátékot bemutatva legyűrte a Portlandet. Érdekesség, hogy legutóbb a Minnesota nyert, akkor volt éppen gödörben a Warriors, de most eléggé más a helyzet, Curry-ék parádés formában vannak, és könnyedén hozták a rangadókat is – védekezésben több kategória különbség van a javukra, ráadásul a tripladobást tekintve is hasonló a képlet. A Minny Towns palánk alatti játékában és talán Rubio védekezésében bízhat, de ezek sovány remények a Golden State-tel szemben – ha csak nem fog ki különösen rossz napot a pihentebb és otthon játszó ligaelső, akkor nem lehet kérdés a győzelme.

Sacramento Kings – Dallas Mavericks 04:30

Tét nélküli meccs, de úgy tűnik, hogy mindkét fél élvezi a játékot, nem a tankolással törődik, hanem próbál készülni a jövőre. A Kings meglepő győzelmeket aratott az utóbbi időben, legutóbb Minnesotában, és úgy fest, hogy ha működik a támadójáték, akkor lehet keresnivalójuk – védekezésben kevésbé meggyőzőek, de ha elöl jár a labda, és ülnek Lawsonék dobásai, akkor számolni kell velük. A Mavs hátul stabilabb, és elöl is több veszélyes fegyverrel rendelkezik, de utóbbit azért mostanában kevésbé láthattuk, igaz, legutóbb megverték a Milwaukee-t, ismét jelezték, hogy nem lehet leírni őket. Seth Curry és Dirk Nowitzki viszont sérüléssel bajlódik, kérdéses a játékuk, nélkülük pedig azért nem ugyanaz a csapat – a hátvéd hiányzott legutóbb, de Carlisle szerint remélhetőleg pályára tud lépni, Nowitzki Achillese viszont nincs túl jól, lehet, hogy őt nem fogják erőltetni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus