Otthon játszik a Raptors, a GSW és a Houston, idegenben a Milwaukee

Pályára lép még többek között a Philly, a Pacers, a Lakers és a Portland is, mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 1:00

Legutóbb kapott egy nagyobb pofont idegenben a Sixers, most viszont otthon léphet pályára, ami ebben a szezonban óriási előny a csapat számára, hiszen a liga legjobb hazai mérlegét tudhatja magáénak. Ennek megfelelően egyértelmű favoritja is a találkozónak annak ellenére, hogy JJ Redick továbbra sem léphet pályára, hiszen a Hawks természetesen egészen más szintet képvisel, ráadásul egy nehéz idegenbeli időszakot teljesít - a Miami elleni hazai meccs óta Torontóban és Brooklynban kapott ki, bár tegyük hozzá, hogy a Raptorst meg tudta szorítani. A két csapat idén egyszer már találkozott ebben a csarnokban és akkor 21 pontos Philly-siker született, előzetesen most is hasonló lenne a papírforma. 

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 1:00

A Raptors elleni buktát leszámítva igazából hosszú hetek óta ellenállhatatlan formában játszik a Milwaukee, idegenben is parádés támadójátékra képes, ezt pedig a houstoni győzelemmel is igazolta - tud dominálni a festékben, ha kell, képes átrohanni ellenfelén és ha arra van szükség, akkor dob 20 triplát, mindegy, hogy mit ad fel a védelem. Viszont a Wizards sincs rossz passzban, főleg otthon, legutóbb ebben a csarnokban elkapta a Philadelphiát is és azzal a játékkal most sem lenne elveszett - a kérdés, hogy a mélyebb, kiegyensúlyozottabb Sixersszel szemben tud-e hasonlót produkálni. A hazaiaknál továbbra is hiányzik a Wall-Morris-Howard trió, de ebben semmi újdonság nincs, újkeletű sikereiket is ezzel a kerettel érték el, míg a Milwaukee-nál Giannis Antetokounmpo könnyebb sérülést szenvedett legutóbb, de a hírek szerint így is ott lesz a pályán. 

New York Knicks - Indiana Pacers 1:30

Ez kötelező mérkőzésnek ígérkezik a Pacers számára, Oladipóék Torontóban és Bostonban is kikaptak, nem könnyű az idegenbeli túrájuk, ráadásul Myles Turner nélkül küzdenek és a center játéka most is maximum kérdéses, nem igazán számolhatnak vele. A Knicks ezzel együtt nyilván teljesen más szint és bár a Lakerst legyőzte nemrég, ezt leszámítva nagyon régen nyert már meccset - igaz, most egy hosszú idegenbeli túra után térhet haza, ez talán hozhat némi változást a csapatnál. A sérültek közé viszont betegséggel feliratkozott Enes Kanter is, lehet, hogy nem tudja vállalni a játékot, ami bizony komoly érvágás lenne a társaság számára - az Indiana ugyan a túrája ötödik állomásához érkezett, fáradt, de így is nyernie kellene a találkozót. 

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 1:30

A back-to-back megnyert rangadók után nagy nehezen az Atlantát is legyűrte a Toronto, azóta pedig pihenhetett két teljes napot, volt ideje kicsit regenerálódni és készülni erre az összecsapásra - a Hawks elleni játékon mindenképpen javítaniuk is kell Leonardéknak, ha nyerni akarnak. A Nets ugyanis még mindig lendületben van, egyénileg ugyan a húzóembereknek voltak gyengébb meccseik mostanában, de legutóbb az Atlantát ők simán verték és bár idegenben talán kevésbé erősek, így is minimum olyan formában vannak, mint a Raptors. A hazaiak persze megmutatták, hogy bárkit képesek megverni és otthon nyilván esélyesebbnek is számítanak, de a jelenlegi Brooklynt pokolian nehéz megverni, főleg hogy ha Russelléknél ülnek a kinti dobások - ezt az is bizonyítja, hogy idei első találkozójukat otthon megnyerte a Nets...

Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 2:00

Természetesen kötelező meccs ez a Rockets számára, James Hardenék a Bucks ellen nagyon gyengén dobtak és hazai vereséget szenvedtek, most viszont a Cavs ellen nem hibázhatnak már - hiába a Paul-Gordon páros hiánya, így is ligaelit szinten van most a Houston, a szoros nyugati küzdelemben pedig az ilyen mérkőzések elvesztése nem férhet bele. A Cleveland valamelyest javult támadásban, a Pacersnek 115, a New Orleansnak pedig 124 pontot dobott, de győzelmet egyik sem ért, úgyhogy már zsinórban 11 vereségnél tart a sereghajtó - semmi sem szól a vendégek mellett, ezt csak a Houston ronthatja el, ha túl lazán veszi a meccset és csak lötyögni akar kosárlabda helyett. 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 2:00

Zsinórban három győzelemnél tart a Minnesota, a legutóbbi, OKC otthonában aratott siker pedig már komoly skalpnak számít, úgyhogy abszolút bizakodva léphet pályára a társaság otthon - ahol azért gyengébb formában is eredményes tudott lenni korábban. Nyilván nem  fog mindig 40 pontot dobni Andrew Wiggins, de ha Townsszal párban jó teljesítményt hoznak, az lehet, hogy már elég is lesz: a Dallas továbbra is botrányosan gyenge idegenben és legutóbb a fáradt, Bookert nélkülöző Suns elleni hazai találkozóját is csak tíz ponttal nyerte meg, egyértelműen gondban van. Dallasban játszottak már a felek idén egy 140-136-os meccset, most ilyen pontzáporra azért kevesebb esély van, de a forma és a hazai pálya is a Wolves ügyét segíti - ráadásul ugyan Covington még mindig sérült, de a hírek szerint Rose már visszatérhet, míg a vendégek most is nélkülözni fogják Dennis Smith Jr.-t. 

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 4:00

Az előző két mérkőzését a fiatalok remek teljesítményeivel meg tudta nyerni a Lakers és ha Kuzmáék most is valami hasonlóval állnak elő, akkor megint bőven lesz keresnivalójuk - James és Rondo visszatérésére még mindig hosszabb időt kell várni, úgyhogy van lehetőségük próbálgatni magukat. Viszont összességében a Jazz sincs rossz formában, nem gáláznak Gobert-ék, de kezdik stabilizálni magukat és mostanában csak az élcsapatoktól kaptak ki, otthon ez a Los Angeles pedig azért verhető ellenfélnek tűnik számukra. Ami viszont komoly gondot jelent náluk, az az egyes poszt, Rubio és Exum után Neto is kidőlt, úgyhogy egyetlen bevethető irányítójuk sincs, Donovan Mitchellnek és Joe Inglesnek alighanem többet kell magára vállalnia, mindenesetre valószínűleg kicsit más szerkezetben fog majd játszani a társaság. Idei első találkozásukat 90-83-ra nyerte Los Angelesben a Lakers és ennek a meccsnek most azért is lehet komoly tétje, mert éppen egymás mögött vannak a 8-9. helyen Nyugaton - ha a Jazz nyer, meg tudja közelíteni ellenfelét. 

Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 4:00

Ez előzetesen egyértelműnek tűnik, a Portland továbbra is nagy formában van, nagyon összeállt a gépezet, otthon pedig különösen hatékony az együttes, míg a Hornets az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezik, ráadásul egyébként sincs jó passzban, legutóbb 19 ponttal kapott ki a Clipperstől. Kemba Walkerék győzelme így eléggé meglepetésként hatna, az előző négy találkozójukból csak egyet, a Suns ellenit nyerték meg, Jeremy Lamb ugyan visszatért, de Cody Zeller továbbra is hiányzik, meglátjuk, hogy Biyombóék mihez kezdenek majd a szárnyaló Nurkiccsal centerposzton. A hazaiaknál Harkless minden bizonnyal ezúttal sem léphet pályára, ami viszont boríthatja a papírformát, az Damian Lillard könyöksérülése, mert az irányító közel sem 100%-os és egyelőre nem biztos, hogy vállalni tudja a mérkőzést. 

Golden State Warriors - Chicago Bulls 4:30

Kötelező győzelem a GSW számára, Curryék annyit botlottak már otthon, hogy most nem tehetik ezt meg és ha nincs is olyan óriási formában a bajnok, azért az előző öt meccséből négyet behúzott, a Bulls ellen pedig természetesen komoly blama lenne a vereség. A Chicagónál a Dunn-Markkanen páros visszatérése, illetve az edzőváltás óta kicsit szebb a helyzet, de az utóbbi időben megint mélyre ásták el a győzelem receptjét, az előző öt meccsüket elbukták, méghozzá meglehetősen gyér védekezéssel, ami nem túl jó jel a Warriors ellen - idén egyszer otthon kaptak már 149 pontot LaVine-ék Durantéktől, a hazaiaknak természetesen valami hasonló lehet a céljuk. A Golden State-nél elvileg a kisebb sérüléssel bajlódó Shaun Livingston is játszhat majd, míg a Bullsnál Denzel Valentine-t leszámítva mindenki bevethető. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus