Otthon javíthat a Cleveland, a Denvert fogadja a Spurs

Kevin Love valószínűleg nem játszik a bajnoknál - lebontja a Nuggets játékát a Spurs? - mihez kezd CP3 nélkül a Clippers?

 

Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 01:00

A GSW elleni méretes pofon után most otthon javíthat a Cavs egy nyugati alsóházi csapat ellen, és bár a Suns javulóban van, többek között a Spurst is elkapta már, kiegyensúlyozottnak egyáltalán nem nevezhető. Sérültek mindkét oldalon vannak, a vendégeknél a Chander-Knight-Dudley trió hiányozhat, míg a bajnoknál Kevin Love játéka erősen kérdéses, legutóbb a második félidőben Kyle Korver játszott helyette, és small-ballozott a gárda. Alapvetően természetesen nincs egy súlycsoportban a két fél, otthon pedig egyértelműen kötelező a győzelem a Cleveland számára, főleg úgy, hogy az előző négy meccsükből hármat is elveszítettek Jamesék.

Miami Heat - Dallas Mavericks 01:30

A Miami a Rockets legyőzésével bizonyította, hogy nem lehet leírni, hazai pályán sok mindenre képes a gárda, ha kijön neki a lépés - a Mavs pedig bár sorozatban három győzelemnél jár, idegenben nem túl meggyőző eddig. Alapvetően azért jobb csapatnak tűnnek a vendégek még Bogut nélkül is, Nowitzki egészéges, a periméterről pedig öt-hat játékos is képes 15 pontokat dobni, small-ballban borzasztóan veszélyes a társaság kintről - kérdés, hogy ezzel mihez kezdenek majd a floridaiak. A Houston tripláit jól levédték, most is erre lesz szükség, ha nyerni akarnak, bár azt sem igazán látni, hogy Hassan Whiteside-dal mihez kezd majd a Mavs a palánk alatt - az ő atletikussága sokat érhet a Miami számára.

New York Knicks - Washington Wizards 02:00

Mindkét csapat back-to-backből és győzelemből érkezik, mindkét jellemző fontos faktor lehet. Először is a New Yorknak borzasztóan kellett már egy győzelem, a Boston otthonában ráadásul nagy tett nyerni, főleg Porzingis és Noah nélkül, ez pedig adhat némi önbizalmat az ezen a téren komoly gondokkal küzdő társaságnak. Másodszor viszont a back-to-back egyik félnek sem fekszik, a Wizards például egyetlen meccset nyert meg ilyen estéken, viszont azt éppen a Knicks ellen, így kérdés, hogy most ki tudja jobban összeszedni magát. A hazai pálya a New Yorkot segíti, a Washington ugyan otthon nagyon jó, de idegenben csak 4-13-ra áll, ami elég beszédes, de a Knicksnél továbbra sem játszhat Porzingis és Noah, valamint Lance Thomas sem - kérdés, hogy jön-e még egyszer olyan extra a kispadról, mint Bostonban.

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 02:30

A Nuggets jó formában, sorozatban három meccset nyertek meg Jokicsék szenzációs támadójátékkal, ezzel ott vannak a nyugati nyolcadik helyen, míg a Spurs ingadozó játékkal tartja második pozícióját. Alapvetően természetesen a San Antonio az esélyesebb, védekezésben szakadéknyi a különbség a felek között, és Leonardék támadásban is ott vannak a top ötben, de a denveri tűzerővel azért meggyűlhet a bajuk. Leonard jó opció lehet Gallinarira, a Simmons-Green kettősnek pedig Barton és Mudiay ellen kell majd szolgálatot teljesítenie, de akkor még mindig ott van Jokics - persze ezt azért lehet ellensúlyozni, megvan a texasiak játéka is. Ami boríthatja a várakozásokat, az a Nuggets sérültlistája: Gallinari, Jokics, Chandler, Harris és Arthur sem egészséges, kérdés, hogy milyen állapotban lesznek.

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 04:30

A Clippersnél megint komoly a gond, hiszen hiába veretlen még januárban a csapat, és hiába produkált hétmeccses győzelmi sorozatot, legutóbb ismét megsérült Chris Paul, nélküle pedg nagy bajban lehet a társaság. Amikor legutóbb kidőlt, meccseken keresztül reménytelenek voltak, majd mielőtt visszastért, kezdtek ráérezni a hátvédek, hogy mit is kellene csinálni, kérdés, hogy most mennyire tudják átvenni az irányító helyét. A Wolvesnál is vannak kérdőjelek, nekik nagyon kellene a győzelem, de annyira ingadozó játékot produkálnak elöl-hátul (most éppen két vereségből érkeznek), hogy nem nagyon lehet velük kapcsolatban jósolni. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus