Otthon meccsel a Houston és a GSW, Chicagóban a Boston

Hat mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza - a Rockets a Pelicanst, a GSW a Blazerst fogadja - pályára lép az OKC is.

 

Chicago Bulls - Boston Celtics 02:00

A Celtics back-to-backet játszik, azok után, hogy előző este hatalmas csatát nyert meg Detroitban, most Chicagóban kell érvényesíteni a papírformát. Könnyűnek mindenesetre nem ígérkezik számukra ez a meccs, a Bulls határozottan feljavult az elmúlt időszakban, az utóbbi két találkozót már meg is nyerték Dunnék, és úgy fest, hogy valami megmozdult náluk. Ezzel együtt azért a keleti éllovas utazik a ligautolsóhoz, az erőviszonyok egyértelműek, de ha a fáradtság miatt nem tud úgy harapni hátul a Boston, mint Detroitban, akkor okozhatnak meglepetést a hazaiak - támadásban nagyon együtt vannak mostanság, világosak a szerepek, legutóbb már Mirotic is hozzászólt, ők vannak otthon, és abszolút teher nélkül játszhatnak.

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 02:00

Elképesztő szezont produkál eddig a Houston, a ligaelső jelenleg sorozatban kilenc győzelemnél jár, idegenben 12-1-re áll, és itt az idő, hogy otthon is hasonlóan impresszívre javítsa a mérlegét: sorozatban hét találkozót vív a gárda saját közönsége előtt. Chris Paullal továbbra is veretlen a D'Antoni legénység, James Harden kérdés nélkül MVP-formában van, ezzel kell most megbirkóznia a back-to-backet játszó, előző este óriásit hajtó New Orleansnak. A vendégeknél Rajon Rondo egyre inkább elkapja a fonalat, ráadásul annyi terhet levesz Jrue Holiday válláról, hogy utóbbi kedvére hajigálhat, így sokkal kiegyensúlyozottabb a támadójátékuk, kevésbé függnek a két magasember formájától. Persze matchup-fölényük most is a palánk alatt lehet, a Cousins-Davis párosnak a Capela-Anderson duót kell bedarálnia úgy, hogy védekezésben is állják a sarat - meglátjuk, hogy sikerül-e. Az esélyes természetesen a Rockets, a Pelicans fáradtabb, és közel sem képvisel olyan szintet, mint Hardenék, de a fegyvereik megvannak a vendégeknek ahhoz, hogy meglepetést okozzanak.

Memphis Grizzlies - Miami Heat 02:00

A Heat foggal-körömmel próbál a tűz közelében maradni, és most idegenben kellene nyerni ahhoz, hogy ismét 50%-on álljon a gárda, kérdés, hogy ez sikerül-e - 7-7-et hoztak eddig vendégként, nem ez a fő gond. Jó formában viszont egyáltalán nincsenek Dragicék, ingadozó a teljesítményük, sem elöl, sem hátul nem meggyőzőek, kulcsemberek tudnak teljesen eltűnni egy-egy meccsre, hogy aztán egy kiegészítő váratlanul előlépjen, de elég nehéz erre alapozni. A Grizzlies persze semmivel sincs jobb helyzetben, jelenleg már azért küzd a társaság, hogy a nyugati utolsó helyet elkerülje Mike Conley nélkül, de legutóbb például kis híján megfogták az OKC-t, minden gondjuk ellenére nem lehet őket leírni. A gondjuk, hogy a jó időszakaikat sem tudják győzelmekre váltani, az előző két meccsükön 17 és 20 pontos előnyöket adtak le és kaptak ki. Kérdés, hogy a Heat védekezése ma melyik arcát mutatja Whiteside nélkül, ha a jobbikat, akkor jó esélyeik lesznek, de eddig 3-13-ra állnak azokon a találkozókon, amikor legalább száz pontot kaptak.

Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 02:00

Még mindig nagyon küzd a Thunder, legutóbb ugyan valahogy leküzdötték a Memphist, de a meggyőző játéktól nagyon messze voltak, igaz, a 9-3-as hazai mérlegre most építhetnek - meg arra is, hogy a Hornets még rosszabbul néz ki mostanában. A hazaiaknál talán visszatérhet már Paul George, és levehet némi terhet Westbrook válláról, aki sokszor teljesen szétesett mostanában, mintha nem igazán tudná, hogy mikor mit kell tennie, kérdés, hogy mikor sikerül ezt összeraknia és letisztáznia Billy Donovannek. A Charlotte zsinórban három vereségből érkezik, idegenben csak 1-10-re áll, két fájó pofont kapott az előző két találkozón, nehéz helyzetben van - kérdés, hogy Walkerék képesek lesznek-e kihasználni Adamsék esetleges leolvadásait. Mert hogy abból rendszeresen van, a jó első negyedek után általában kínszenvedés a végjáték...

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 04:30

A bajnok bekeményített az elmúlt időszakban, hiába dőlt ki Steph Curry, végül 6-0-val zárta a társaság az idegenbeli túrát, ezek után hazai pályán bízhat a hasonló folytatásban. Curry továbbra sincs, de a többiek elvileg bevethetőek, bár Green, Pachulia és McCaw sem teljesen egészséges - a liga egyik legkeményebb sorsolását tudta le az utóbbi időben a GSW, most viszont tízből kilenc meccset is otthon vív meg. A Blazers kis híján elkapta legutóbb a Houstont, de végül alulmaradt, a védekezés nem igazán volt rendben, pedig azt láttuk már, hogy ők csak akkor eredményesek, ha hátul is rendben vannak. Ehhez elengedhetetlen Jusuf Nurkic, aki viszont most sem lehet ott a parketten, kérdés, hogy így mihez nyúlhatnak Lillardék - a Houstont megpróbálták túldobni, de ez a Warriors ellen sem tűnik kifizetődő taktikának...

Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 04:30

Back-to-backből, de sorozatból hat győzelemből érkezik a Raptors, és természetesen a LAC otthonában is egyértelműen esélyes - ennek csak a "másnaposság" szabhat gátat, egyébként nem lehet kérdés, hogy a Toronto a jobb csapat. Ezzel együtt azért Danilo Gallinari visszatérésével jött egy plusz opció a Clippersbe, legutóbb egy extra dobóformával nyerni is tudtak, de a vendégek ligaelit támadójátékát túldobni azért nem lesz kis feladat - pedig más fegyverük nem nagyon lehet, védekezésben továbbra se igazán életképesek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus