Otthon meccsel a Raptors, a GSW, a Thunder és a Philly is

Pályára kerül a Pacers, a Nuggets, vagy éppen a Clippers is - nézzük a játéknap beharangozóját. 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 1:00

Legutóbb egy hosszú győzelmi sorozat után kapott ki Torontóban a Pacers, most viszont itt a lehetőség egy új sikerszéria indítására - a Cavs ellen manapság mindenkinek kötelező nyernie, hiszen a liga leggyengébb, legrosszabb formában lévő együtteséről beszélünk. A vendégek dolgát az azért nehezíti, hogy Myles Turner és Cory Joseph sem tudott edzeni, mindkettejük játéka erősen kérdéses, illetve Darren Collisonnak is fáj a lába, lehet, hogy ő sem tudja vállalni a játékot. Azért ha mindhárman kiesnek, izgalmas lehet a mérkőzés, a Cavsnél már mindenféle beszélgetéssel próbálják felrázni magukat, ha esetleg megérzik a vérszagot a sebzett Indianával szemben, az adhat nekik plusz energiát és egyszer minden sorozat véget ér - ezzel együtt persze blama lenne, ha nem hoznák a győzelmet Oladipóék. 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 1:00

Akármilyen problémák is vannak Philadelphiában, Brett Brown csapata hozza az eredményeket, az előző három meccsét zsinórban megnyerte és bár idegenben voltak döccenői, otthon továbbra is nagyon keveset hibázik - 17-3-ra áll ebben a csarnokban, úgyhogy most is egyértelmű favoritnak számít. A Wizards is érdekes, mert Wall és Morris kiesése óta 3-1 a mérleg, legutóbb Oklahoma Cityben szenzációsan működött az együttes minden téren, azzal a játékkal most is bőven lehet keresnivalójuk Bealéknek - itt főleg a védekezésre és a lepattanózásra kell figyelni, két olyan dologra, amivel egész évben szenvedtek, legutóbb viszont tökéletesen csinálták. Meglátjuk, hogy ötös poszton mihez kezdenek majd Joel Embiiddel úgy, hogy ők azért inkább rohanni szeretnek és alacsonyabb szerkezetben játszani, illetve az is kérdés, hogy a kisebb-nagyobb belső feszültségből látszik-e valami a pályán most, hogy Jimmy Butler elvileg visszatérhet. 

Miami Heat - Denver Nuggets 1:30

Jó meccsnek ígérkezik, hiszen a Denver ugyan egyértelműen jobb csapat, mint a Heat, de idegenbeli back-to-backet vív, ami azért jelentősen csökkenti az esélyeit - egyrészt vendégként egyébként is jóval szerényebb eredményeket hozott eddig, mint otthon, másrészt a houstoni vereség is sokat kivehetett Jokicsékból. A Miami mondjuk teljesen más stílus, mint a Rockets, kemény védekezés, fizikális játék, lassú tempó várható a hazaiaktól, akik ugyan a Hawks ellen megint szétestek valamiért, de előtte kifejezetten jó formában voltak - ha visszatalálnak az azt megelőző védekezéshez és lelassítják a fáradtabb Denvert, akkor otthon egy ki-ki meccsből még jól is kijöhetnek, hiába a tudáskülönbség. 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 1:30

Ez most alapvetően kötelező győzelem a Toronto számára azok után, hogy a gárda back-to-back megverte a Milwaukee-t és az Indianát, hiszen egy alsóházi csapat ellen, otthon léphet pályára, ráadásul a hírek szerint majdnem három hét után először egyszerre játszhat Kawhi Leonard és Kyle Lowry is. Az Atlanta legutóbb nyerni tudott, de egyrészt az alapvetően is "bugnak" számít, mert a Heat volt az ellenfél, aki ellen valamiért 3-0-ra áll idén a társaság, másrészt otthon született, ahol 7-10-es mérlegre képesek Huerterék, míg most idegenben kell pályára lépni, ahol csak 5-17 ez a mutató. Nem is egészséges mindenki a vendégeknél és egyébként is az a papírforma, hogy a ligaelső hozza a kötelezőt, főleg hogy már csak Jonas Valanciunast kell nélkülöznie. 

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 2:00

A Thunder legutóbb nagyon komoly pofont kapott hazai pályán a Washingtontól, az a sima vereség nem igazán volt benne a pakliban, míg a Minnesota a Lakers elleni sima győzelemmel búcsúztatta Tom Thibodeau-t. Most az a fő kérdés, hogy a Wolvesból mit hoz ki az edzőváltás, illetve hogy az OKC visszatalál-e korábbi önmagához, főleg ami a védekezést és a lepattanózást illeti - ebben a kettőben bombaerős a csapat, de a Wizards ellen ebből tulajdonképpen semmit nem mutatott meg. A Minnynél azért az elmúlt két győzelemhez kapcsoljuk hozzá, hogy azok hazai pályán születtek, most pedig idegenben kellene alkotni és eddig csak 5-16-ot hoztak Townsék vendégként, ráadásul Derrick Rose-ra és Rob Covingtonra továbbra sem számíthatnak. 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 3:00

A Kings back-to-backet játszik, miután előző este laza győzelmet aratott a Magic ellen és megtörte vereségsorozatát, míg a Suns nem tudta lezárni saját negatív szériáját legutóbb, így zsinórban hatodszor is kikapott - ennél is nagyobb baj, hogy Devin Booker megsérült, nem tudott edzeni és erősen kérdéses a játéka. Nélküle megint bajban lehetnek a hazaiak, mert bár frissebbek és ők lesznek otthon, de a Sacramento nagyon azért nem fáradt el az Orlando ellen, 20-25 percet játszottak a kezdők, visszakapták Marvin Bagley-t is és Foxék azért jóval gyorsabbak, sokoldalúbbak, mint ellenfelük. A Kings idén egyszer már nyert ebben a csarnokban 122-105-re, ha Booker nem játszik, akkor most is valami hasonló lehet a papírforma, back-to-back ide vagy oda. 

Golden State Warriors - New York Knicks 4:30

Ez természetesen kötelező meccs a Warriors számára, a címvédő ugyan nem túl meggyőző és az előző három hazai találkozóját zsinórban elbukta, de ettől még zongorázni lehet a különbséget a felek között, amire a Knicks back-to-backje is ráerősít - a vendégek előző este Portlandben kaptak ki, ez sem tesz igazán jót nekik. Enes Kanterék az elmúlt 16 meccsükből 14-et elvesztettek, otthon idén már kikaptak 28 ponttal a Golden State-től és mivel Curryéknek nagyon kellene most már minden győzelem, brutális meglepetés lenne, ha a New York meg tudná szorítani ellenfelét - azt már aligha tűrné "csak úgy" az Oracle közönsége, Durantéknél nincsenek különösebb sérültek, mindenük adott ahhoz, hogy simán hozzák a kötelezőt. 

Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 4:30

A Charlotte az idegenbeli túra harmadik állomásához érkezett azok után, hogy legutóbb Kemba Walker megőrülésével valahogy nyerni tudott Phoenixben - most azért nehezebb dolga lesz, főleg hogy Cody Zeller biztosan, Jeremy Lamb pedig lehet, hogy továbbra is hiányozni fog. A Clippers az előző két meccsét megnyerte, otthon 13-6-ra áll és bár nemrég a Spurs, majd a Sixers is győzni tudott ebben a csarnokban, ettől még a LAC összességében jó csapat, nem véletlenül van ott a nyugati élmezőnyben - a védekezés nem az igazi, de a Hornets annyira azért nem levédhetetlen csapat jelenleg. Nyilván Walkerrel kezdeniük kell valamit, de Bradley-t, Beverley-t, vagy Gilgeous-Alexandert is ráküldhetik, míg ők támadásban azért elég sok lábon állnak ahhoz, hogy túldobják a vendégek irányítóját - főleg, hogy Lou Williams személyében nekik is van egy hasonlóan életveszélyes cluch játékosuk. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus