Otthon vágna vissza a Chicagónak a Pacers

Indianába látogat a Bulls - Spurs-Clippers rangadó - pályán a Cleveland és az Oklahoma City - a Houston is átlépne az Atlantán.

 

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 23:00

A Clippers elleni győzelem után a Warriors otthonában elszenvedte első vereségét a Thunder, most viszont hazai pályán javíthatnak Westbrookék. A Wolves eddig csak egy meccset nyert, azt is a tartalékos Memphis ellen, és bár nem játszanak rosszul, eddig minden meccsükön leadták a tíz pont feletti előnyüket – egy ilyen leolvadás aligha fér bele ezen az estén. Kérdés, hogy Adamsék ellen mihez kezd majd Towns, illetve hogy hogyan tudják limitálni a vendégek Westbrookot Rubio nélkül, lehet, hogy ez a feladat Andrew Wigginsre hárul majd. Fontos lesz majd a lepattanózás, hogy az OKC tudja-e hozni az eddig többször látott védekezését, mert ha igen, akkor rendkívül nehéz dolga lesz a keménységből eddig nem sokat mutató Minnesotának.

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 00:00

A nyeretlen Philly fogadja a veretlen bajnokot, így az esélyek egyértelműnek tűnnek még akkor is, ha a Cavs védekezése eddig nem túl acélos – a James-Irving páros által vezényelt támadójátékot viszont még nem nagyon tudták lelassítani. Érdekesség, hogy Kevin Love idén sokkal többet dolgozik a palánk alatt, és nem csak a kiosztásokból él, ez neki is jót tett eddig, kérdés, hogy a visszatérő Joel Embiid ellen mennyire lesz hatékony a vendégcsapat a festékben – az újonc center eddig elöl-hátul domináns teljesítményt nyújtott. Csapatszinten nyilván óriási a különbség a felek között, és hatalmas meglepetés lenne, ha a Philly éppen most szerezné meg első győzelmét – érdekesség, hogy LeBron James egy kosárra van attól, hogy megelőzze Hakeem Olajuwont és feljöjjön az NBA pontlistájának 10. helyére.

Orlando Magic – Washington Wizards 00:00

A Wizards back-to-backet játszik, de éppen most szerezte meg első győzelmét, így nagyobb önbizalommal utazhat Orlandóba – igaz, John Wall ezúttal nem lép majd pályára. Hiányában arra a Bradley Bealre lesz szükségük, aki az Atlanta ellen húsz pontot dobott a második félidőben, különben bajban lehetnek, ugyanis legutóbb már a Magicnél is látszott a javulás, főleg támadásban. Ha Fournier-ék át tudják menteni azt a formát, és meglesz a ritmus, akkor most is jó esélyeik lehetnek, főleg ha az előző mérkőzésen bemutatott védekezést is hozni tudják – az utóbbi években rendre lenyomta őket a Washington, most fordulhat a kocka.

Detroit Pistons – Denver Nuggets 00:00

Otthon veretlen, idegenben nyeretlen a Pistons, most hazai mérkőzés következik számukra, így bízhatnak az újabb győzelemben – ehhez azonban sokkal jobban kell játszaniuk, mint ahogy azt legutóbb tették. Nagyon sok fog múlni Andre Drummond játékán, aki ha a feladatára koncentrál, általában kontrollálja a meccset a Detroit, ha viszont nem, akkor szétesik az egész gépezet, ráadásul most a Nurkic-Jokics páros ellen valószínűleg alaposan meg fog izzadni. A Denver eddig nagyon ingadozó teljesítményt nyújt, szinte minden meccsen adott már le nagy előnyt és állt is fel nagy hátrányból, kérdés, hogy most hogyan alakul a hullámvasút – a két magasemberükre és Gallinarira építhetnek, Barton és Harris játéka kérdéses.

Indiana Pacers – Chicago Bulls 00:00

Alig egy hete 118-101-ra nyert a Bulls Chicagóban, azóta viszont két vereséget is elszenvedtek Wade-ék, ráadásul idegenbeli back-to-backet játszanak – előző este Wade 35 pontja ellenére kaptak ki a New Yorktól. A Pacersnél elsősorban a védekezéssel van gond, 115 pontot kapnak átlagban, és bár úgy fest, hogy a Chicagónál is hasonló problémák kezdődnek, ezen mindenképpen javítaniuk kell Paul George-éknak, ha győzni akarnak. A frissesség és a hazai pálya az Indiana mellett szó, az előző találkozó a Bulls mellett, de az biztos, hogy George és Butler ismét érdekes párbajt vív majd – ezt megszokhattuk már a két csapat összecsapásain.

Atlanta Hawks – Houston Rockets 00:30

Kisebb gödörben van az Atlanta, a jó rajt után zsinórban kétszer is kikaptak Schröderék, sem elöl, sem hátul nem brillíroznak igazán, ráadásul a back-to-back sem mellettük szól a pihentebb Houstonnal szemben. Érdekes lesz látni Dwight Howardot volt csapata ellen, de főleg az a kérdés, hogy a hazaiak védekezésben mihez kezdenek James Hardennel – őt éppen Howard várhatja a palánk alatt a betöréseknél. A Rockets gépezet eddig szinte tökéletesen működik, Harden 30 pont és 10 gólpassz felett átlagol, a labdáit Anderson, Gordon, Ariza és Capela is jó hatékonysággal értékesíti, ráadásul védekezésben is megoldják azt, amit kell. Érdekesség viszont, hogy Harden eddig csak 20 pontot átlagol karrierje során a Hawks ellen, és Budenholzer együttese az utóbbi öt mérkőzésen legyőzte a Houstont.

Milwaukee Bucks – Sacramento Kings 01:00

Ugyan nem kezdett igazán jól a Milwaukee, most már mégis 3-2-es mérlegnél jár az együttes, ebben pedig óriási szerepe van Giannis Antetokounmpónak: a görög az egyetlen a ligában, aki 24 pontot, 8 pattanót, 6 gólpasszt és két labdaszerzést átlagol. Legutóbb a Pacers ellen mutatta eddigi legjobb formáját a gárda, iszonyatos sebességgel játszottak, és ha ezt folytatják, a Kings is komoly gondban lehet – igaz, nekik is megvan a maguk fegyvere. Cousinsra papíron nincs igazán megoldása a Bucksnak, de csapatként száz pont alatt átlagolnak eddig, ez pedig kevés lesz, ha nem javulnak fel védekezésben (minden meccsükön legalább százat kaptak) sem – ráadásul az eladott labdákat könyörtelenül pontra váltja a Milwaukee, ezek száma is döntő lehet.

San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers 01:30

Mindkét csapat a védekezéséből él (94 és 90,4 kapott pont átlagban) eddig, és egy-egy vereséget szenvedett el, ráadásul mindketten back-to-backből érkeznek – aligha a pontháborúról szól majd ez a mérkőzés. Kawhi Leonard és Chris Paul is remek formában van, kérdés, hogy a palánk alatt az atletikusság (Griffin-Jordan) vagy a finesz (Gasol-Aldridge) érvényesül majd, illetve hogy Leonard képességeit hol tudják majd leginkább kihasználni a hazaiak védekezésben – papíron az ő posztján „nincs kin” védekezni. Popovich csapatánál nem játszik sem Green, sem Parker, irányító poszton így Mills feladata lehet majd Paul korlátozása, és ezt az előző meccsen jól megoldotta George Hill ellen – ez most is döntő lehet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus