Pályán a Warriors és a Celtics, visszatérhet Jabari Parker

Kilenc találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, nézzük, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt. 

 

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 01:00

Legutóbb hétfőn találkoztak a csapatok, akkor Indianában 105-96-ra nyert a Pacers, és bár most a Hornets a pályaválasztó, ezúttal is Oladipóék tűnnek esélyesebbnek. A vendégcsapat ugyanis kiváló formában van, az utóbbi tíz meccséből hetet megnyert, visszatért Myles Turner, és a társaság már a keleti negyedik hely kapuját döngeti, igaz, tegyük rögtön hozzá, hogy idegenben azért 50% alatti mérleget hozott eddig, ezt érdemes figyelembe venni. A Charlotte néhány gyengébb meccs után 123 pontot szórt és nyert Atlantában, de ehhez kilenc tripla kellett Kemba Walkertől, meglátjuk, hogy mennyire fenntartható ez a forma, eddig ugyanis azért elsősorban az volt a gond, hogy kevés volt a komoly opció támadásban, akik el is fáradtak a meccsek végére. Marvin Williams ezúttal sem lesz ott a pályán, Cody Zeller és Frank Kaminsky viszont a hírek szerint vállalni tudja a játékot - nagyon kellene a győzelem a Hornetsnek, hogy életben maradjanak a playoff-remények.

Boston Celtics - Atlanta Hawks 01:30

A Celtics legutóbb Kyrie Irving nélkül szedte szét a New Yorkot, és hazai pályán most is esélyesnek számít, annak ellenére, hogy a sérülések nehezítik a dolgát - Smart hosszabb távra kidőlt, Morris és Irving pedig valószínűleg ezúttal sem lesz bevethető, bár hivatalosan egyikük játékát sem zárta még ki a csapat. Meglátjuk, hogy bármelyikük ott tud-e lenni a parketten, ha nem, akkor az azért esélyt ad a Hawksnak, amely jobb napjain képes nagy skalpokat begyűjteni, bár legutóbb éppen a Hornetstől kapott ki a társaság otthon, ráadásul idegenben mindössze 4-20 Schröderék mérlege, arra elég nehéz alapozni. Az említett Schröder egyébként szintén sérüléssel bajlódik, az ő játéka sem biztos, és a kiválása finoman szólva is érzékenyen érintené az Atlantát.

Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 01:30

Két napja még inkább a Lakers lett volna a meccs esélyese, most viszont nem nagyon lehet megjósolni, hogy mit látunk majd: a Nets közben a Philly elleni bravúrgyőzelemmel megtörte rossz sorozatát, a Lakers pedig 22 pontos verést kapott Orlandóban, változott a szituáció. A hazaiaknál LeVert és Hollis-Jefferson továbbra sem 100%-os, utóbbi biztosan nem is fog még játszani, előbbi viszont a hírek szerint pályára léphet majd - közben a Los Angelesnél Lonzo Ball sérült továbbra is, őt nélkülözniük kell. Érdekes lehet Brook Lopez helyzete, aki most tér vissza először vendégként Brooklynba, de a vendégsiker kulcsa egyértelműen az a védekezés lehet, amivel korábban hozták a meccseiket, és amelynek jelét sem adták legutóbb Orlandóban - kérdés, hogy az idegenbeli túra negyedik állomásán képesek lesznek-e ismét előhúzni.

Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 01:30

A Toronto egy back-to-backből, a Blazers pedig sorozatban négy győzelemből érkezik, így a fáradtság és a forma is Lillardék mellett szól, de a hazai pálya továbbra is nagyon erős Kanadában, a 19-4-es mérleget illik komolyan venni. Meglátjuk, hogy mennyire tudnak felpörögni DeRozanék az előző esti fájdalmas, utolsó pillanatban elszenvedett vereség után, főleg hogy VanVleet és Miles sem játszott, és ha most sem lesznek, akkor jelentősen lerövidül a kispad, és főleg a variációs lehetőségek szűkülnek be. A Portlandnél CJ McCollum legutóbb egy 50 pontos parádéval jelentkezett, most azért valószínűleg nehezebb dolga lesz, de ők frissebbek és egészségesebbek, csak Harkless játéka kérdéses, Jusuf Nurkic biztosan ott lesz a pályán.

Philadelphia 76ers - Miami Heat 02:00

Nagyon fontos ez a meccs mindkét félnek, a Philly váratlanul ismét elindult lefelé, és sorozatban három vereséggel zárta az idegenbeli túrát, míg a Heat Clevelandben kapott ki egyetlen kosárral, de nagyon zárkóznak már mögötte a riválisok. A Sixersnek otthon szinte muszáj lenne hoznia ezt az összecsapást, Joel Embiid és JJ Redick is bevethető, támadásban jóval nagyobb potenciál van bennük, mint a vendégekben, de akaratban és fegyelemben Dragicék tartanak előrébb, ráadásul védekezésben is komoly különbség van a javukra. Döntő lehet, hogy hogyan alakul az Embiid-Whiteside csata, mert mindkét játékos alapjaiban határozza meg csapata eredményességét, illetve az is sokat számíthat, hogy a sokszor eltűnő Philly-triplák megérkeznek-e erre az estére.

Milwaukee Bucks - New York Knicks 02:00

Ez is érdekes meccs lehet, a Bucks back-to-backet játszik, miután sorozatban négy győzelem után simán kikapott előző este Minnesotában, míg a Knicks egy totális bostoni összeomlás után próbál felállni, ismét idegenben. A mérkőzés fő kérdése azért inkább a Milwaukee, ugyanis előző este kidőlt Malcolm Brogdon, kizárt, hogy most pályára lépjen, Eric Bledsoe már Minnesotában sem tudott játszani, Giannis Antetokounmpo pedig alig tudott ráállni a lábára a meccs után, úgy kiment a bokája, aligha van értelme őt erőltetni. Így viszont nem nagyon látni, hogy mit fog csinálni a gárda, de a játéknap talán legnagyobb sztorija így is hozzájuk köthető: úgy fest, hogy megkezdi a szezont a lassan egy éve sérült Jabari Parker, és a tervek szerint tizenöt percet játszani fog most a Knicks ellen. 

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 03:00

Egyik csapat sincs könnyű helyzetben, a Thunder nehéz back-to-backből érkezik, ahol nagyot harcolva egyenlített a végén, majd dudaszóra mégis kikapott, így sem fizikálisan, sem mentálisan nem lehetnek ideális állapotban Westbrookék, míg a túloldalon Cousins sérülése óta nem sikerült nyern,i és a cserék vannak előtérben - Nikola Miroticot már megszerezték, és Greg Monroe-ra is jó esélyeik vannak. Mirotic most még nem játszhat, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek Anthony Davisék, annál azért több van bennük, mint amit az előző két összecsapásukon mutattak - főleg, hogy az OKC egyértelműen fáradtabb lehet náluk. A győzelem mindkét fél számára elég fontos lenne a playoff miatt, a Thunder részéről viszont azért blamaként hatna, ha otthon is kikapna két idegenbeli zakó után.

Phoenix Suns - Utah Jazz 03:00

Váratlanul megindult felfelé a Utah, a detroiti siker még hagyján, a torontói már komoly bravúr, a GSW 30 ponttal való leverése viszont kissé érthetetlen is volt, ezek után kíváncsian várjuk, hogy mit hoz számukra a phoenixi kirándulás. Azt tehát bizonyította a gárda, hogy idegenben is komolyan kell venni, azt is, hogy képes extra támadójátékra, azt meg pláne, hogy védekezésben nem kell félteni, meglátjuk, hogy mit tud ezzel szemben felvonultatni a Suns. Bookerék éppen legutóbb törték meg vereségsorozatukat azzal, hogy lenyomták a Dallast, és otthon azért bízhatnak a sikerben, de Isaiah Canaant elvesztették, és többen sem 100%-osak jelenleg. Érdekesség, hogy a szezon során ebben a csarnokban megverték már a Jazzt, akkor 97-88-ra tudott nyerni a Phoenix.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 04:30

Ez most kötelező a Golden State-nek, a Salt Lake Cityben elszenvedett hatalmas vereség után nem engedhetik meg maguknak Curryék, hogy még egy pofont kapjanak egy kiscsapattól. A Kings jelenleg a liga negyedik legrosszabb mérlegével bír, de tegyük hozzá, hogy Foxék idén már egyszer óriási meglepetést okoztak azzal, hogy elkapták a Warriorst, méghozzá idegenben, a címvédőnek tehát lehet motivációja erre az estére. Attól amúgy sem kell tartani, hogy Steve Kerr megsimogatta volna játékosai fejét a Jazz elleni borzalmat követően, hiszen már meccs közben, a pályán is üvöltözött velük, ha pedig komolyan veszik, akkor nem okozhat nekik gondot a Sacramento. A sérültekről annyit, hogy a vendégeknél Shaun Livingston személyes okok miatt hiányozni fog, a Kingsnél viszont azon vannak, hogy Willie Cauley-Stein bevethető állapotban legyen.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus