Parádés végjáték után vezet a Cleveland!

Ledolgozta húszpontos hátrányát a GSW - James rekordot döntött - Dellavedova ismét clutch volt - Curry varázsolt a végén - 2-1 a Cavsnek

Majdnem leadta húszpontos előnyét, de végül rendkívül izgalmas utolsó percek után megnyerte az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének harmadik mérkőzését a Cleveland Cavaliers – ezzel 2-1-re vezet a Golden State ellen. LeBron James rekordot döntött, de Steph Curry is óriásit játszott a hajrában, íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: Dellavedova nem viccel

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 96-91

Őrült hajrá után előny a Cavsnél. A találkozót a Cleveland kezdte jobban, az első negyed után négy, a nagyszünetben pedig hét ponttal járt előrébb, Steph Curry-t ismét teljesen leszedte Dellavedova – a teljes GSW borzasztóan dobott, egyedül Iguodala tudott hatékony lenni. A fordulás után aztán még inkább meglógott a Cavs, jó kinti dobások után húsz pontos előnyt építettek ki a hazaiak és úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó. A Warriors másként gondolta és már a negyedik negyed elején visszaért öt-hat pontra, sőt, a magára találó Curry triplája után 81-80 állt az eredményjelzőn bő két perccel a vége előtt. Ekkor előbb Dellavedova dobott egy lehetetlen 2+1-et, majd James talált be kintről, de Curry-vel már nem lehetett mit csinálni (David Lee is nagyot tolt csapata szekerén), így több véleményes jelenetet követően is volt esélyük a vendégeknek. Végül James az utolsó másodpercekben is jól büntetőzött, így nem tört meg a Cavs: végig vezetve nyerték a mérkőzést és 0-1 után megfordították a párharcot.

Történelmi LeBron, megvadult Steph. Ugyan a GSW a lepattanózáson jelentőset tudott javítani, hazai pályán jóval pontosabban dobtak a clevelandiek, a legutóbbi 32% után most 46%-os mutatóval zártak mezőnyből – félidőben ez még majdnem 50% volt. James végül 40 pontig jutott, ezzel rekordot döntött, hiszen soha senki nem dobott még ennyit a döntő első három meccsén. Mellette a hatalmasat küzdő, több clutch játékot is bemutató és 20 pontos playoff-karriercsúcsot szállító Dellavedovát lehet kiemelni, de a hajrában már ő sem tudott mit kezdeni Steph Curry-vel. Az MVP lassan kezdett (a teljes kezdőcsapat 15 pontnál járt a nagyszünetben), de főleg a hajrában nagyon elkapta a fonalat, végül 27 egységgel (17 az utolsó negyedben) és hét triplával zárt – ez sem lett elég, bár Iguodala és Lee is komoly segítséget jelentett neki. A Memphis elleni széria után ismét 2-1-es hátrányban a GSW, folytatás két nap múlva, szintén Clevelandben.

A párharc állása: 2-1 a Cavaliers javára.

A Cavaliers legjobb dobói: James 40/6, Dellavedova 20/6, T. Thompson 10, Smith 10/6
A Warriors legjobb dobói: Curry 27/21, Iguodala 15/6, K. Thompson 14/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus