Parádézott a Pelicans két sztárja, szenvedett az OKC

Davis 37 ponttal, Cousins majdnem tripla-duplával jelentkezett - megizzadt a Melbourne ellen a Thunder - Lillard 35 pontot szórt a Clippersnek.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 102-94

Elő a cserékkel. Nem hogy LeBron James nem mutatkozott be az előszezonban, de a teljes clevelandi kezdő kihagyta ezt a meccset, nem játszott Rose, Wade, Smith, Crowder és Love sem, de az említett James, illetve a sérült Shumpert mellett hiányzott Tristan Thompson is. Innentől a cserepadról előlépőket figyelhettük, Kay Felder (12 pont, 11 gólpassz) és Jeff Green (19 pont, 8/14 mezőnyből, 7 lepattanó) remekelt, Cedi Osman (6 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 1-1 labdaszerzés és blokk) mindenben benne volt, Ante Zizic (23 perc, 7 pont, 7 pattanó, 1 blokk, 5 eladott labda, 5 fault) pedig szemmel láthatóan még csak tanult. Az eléggé hullámzó meccs (első negyed kilenc pont a Wizardsnak, a második tíz a Cavsnek, a harmadik tizenkettő a Wizardsnak) végén aztán nem tudott nyerni a társaság, de az egyértelmű, hogy most nem is ez volt a cél annak ellenére, hogy a keleti bajnok egyelőre nyeretlen az előszezonban.

Wallék csak mutatóban voltak jelen. Ugyan a sérült Markieff Morris nélküli legjobb ötösével kezdett a Washington, de sokáig nem nézhettük a fővárosiak sztárjait: John Wall és Otto Porter hét, Bradley Beal kilenc, Marcin Gortat tíz perc után fejezte be a mérkőzést. Játszott viszont Satoransky, Ochefu, Felix, Sloan és bár nagyon gyenge játékkal, de végül meg is tudta nyerni a meccset a Wizards, viszont közben elvesztette Sheldon Macet: a hátvéd kontakt nélkül szenvedett térdsérülést, le kellett vinni a pályáról, elég súlyosnak tűnt a dolog. 

A Wizards legjobb dobói: Meeks 13/9, Felix 13/3, Oubre 12/3, Sloan 12/3
A Cavaliers legjobb dobói: Green 19/3, Holland 14/9, Felder 12/3

Oklahoma City Thunder - Melbourne United 86-85

Erre nem készült fel az OKC. Egyáltalán nem ízlett a Thundernek a Melbourne agresszív, fizikális stílusa, sem védekezésben, sem támadásban nem találtak rá igazi megoldást, itt látszott, hogy hiába NBA-csapat az egyik, jelenleg a másik egészen más szinten van felkészültségben akár fizikálisan, akár mentálisan. Ennek köszönhetően végig szenvedett az OKC, pedig a kezdők közül most mindenki legalább 26 percet játszott, sőt, Paul George például 39-et (!) töltött parketten - a kispadról ugyan 35 percet kapott az Ausztráliában egy évet játszó Ferguson, de ez egyébként egy teljesen korrekt rotáció volt. Az említett George, valamint Carmelo Anthony sem dobott azonban jól, Russell Westbrook pedig tíz pont alatt maradt - az egész csapat megállt tizenöt gólpasznál, 25%-kal tripláztak Robersonék és 35% alatt céloztak mezőnyből.

Az utolsó pillanatban dőlt el. Jól, 8-0-val kezdett a Thunder, de innentől kiegyenlítetté vált a meccs és végig fej-fej mellett haladtak a felek - a második negyedben már egyik csapatnak sem volt meg a ritmusa támadásban és elég hullámzó volt a játék. A záró etapban már inkább az OKC vezetetett, de mindig ott lihegett a nyakukban a nagyon keményen védekező Melbourne és két perccel a vége előtt kialakult a 86-85-ös végeredmény. Innentől jöttek a hibák, majd az utolsó tizenöt másodpercben két kulcsfontosságú blokkot is kiosztott a Thunder, ezzel eldőlt - hiába Casper Wade (20 pont, 6/13 tripla, kiváló védekezés Westbrookon) extrája, végül mégsem jött össze az ausztrál bravúr. 

A Thunder legjobb dobói: George 22/9, Anthony 19/12, Adams 12
A Melbourne legjobb dobói: Ware 20/18, Boone 15, Wesley 13/3

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 106-134

Lillard 35 pontot szórt. Nem úgy indult a meccs, hogy a Blazers irányítójától fog szólni, mert a Clippers kezdett sokkal jobban és a portlandi pontokat elsősorban Jusuf Nurkic hozta - ő volt a fő fegyver, de mellette Swanigan is jó dolgokat csinált. Aztán ahogy megfordult a meccs (és ez idő alatt Lillard nagyrészt a padon volt), megfordult a játék is, a villogó Nurkic helyett előlépett a pályára visszatérő karmester és a második negyed hajrájában pár perc alatt egymaga beszórt 16 (!) pontot, sem Beverley, sem Teodoszics, sem más nem tudta megfogni - ez pedig már így maradt a fordulás után is, végül 35 pontig (9/17 mezőnyből) jutott, parádés meccset játszott. Mellette azért Nurkic (13 pont, 9 lepattanó, kemény védekezés), a húszpontos McCollum, illetve a hibátlanul, 8/8-at dobó Harkless is kiemelendő, a második és a negyedik negyedben átgázolt ellenfelén a Portland - a vége kiütéses győzelem az ő szemszögükből, bár a hajrában már természetesen a cserék alakították az eredményt.

Nem ért győzelmet a kiváló rajt. 18-5-tel, nagy lendülettel kezdte a meccset a Clippers, érkezett gyorsan négy tripla, a festékben pedig DeAndre Jordan lubickolhatott - itt azonban elfogyott az energia és vissza tudott kapaszkodni a Blazers. Legközelebb a harmadik negyedben sikerült néhány jó percet hoznia a csapatnak, de akkor sem feltétlenül a kezdőötössel és Lillardék utolérésére nem is nyílt reális esélyük Griffinéknek. Most jól dobott Teodoszics (15 pont, 4/7 tripla), jól mozgott Jordan (22 perc, 12 pont, 14 lepattanó), de egyértelműen gyengébb volt a társaság a Portlandnél, igaz, Gallinari, Dekker és Rivers nem lépett pályára. 

A Clippers legjobb dobói: Teodoszics 15/12, Griffin 15/9, Thornwell 14/6
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 35/12, McCollum 20/12, Harkless 16/6

San Antonio Spurs - Denver Nuggets 122-100

Meggyőző volt a Spurs. A sérült Kawhi Leonard és Tony Parker mellett Patty Mills, Kyle Anderson és Pau Gasol sem játszott a texasiaknál, bekerült viszont a kezdőbe Joffrey Lauvergne. Gregg Popovich alakulata elég élesnek tűnt, LaMarcus Aldridge oktatott (21 pont, 9/16 mezőnyből, 8 lepattanó, 6 gólpassz), mellette jól játszott az említett Lauvergne, a kezdő irányítóként is egyre inkább bizonyító Murray, valamint a padról húsz ponttal, 4/5 triplával beszálló Forbes is dicsérhető - összességében nagyon extra (57% mezőnyből, 16/28 tripla, 31 gólpassz) támadójátékot produkált a csapat. Ennek köszönhetően gyakorlatilag végig vezetett is a gárda, bár a harmadik negyedben bekövetkezett egy hullámvölgy, de a záró etapban átrohantak ellenfelükön Forbesék - az utolsó percek már a cserék cseréiről szóltak, de meg kell említenünk, hogy a 22 pontos különbségből 21 ebben a játékrészben alakult ki.

A kezdőkkel partiban volt a Denver. Gyengébben kezdett a Nuggets, de az első egy-két perc után összeszedte magát az együttes és az első sorral minimum tartotta a Spurs tempóját, sőt, a harmadik negyedben felül is múlta Aldridge-éket. Ezúttal úgy is rendben volt a denveri támadójáték, hogy Paul Millsap nem találta a dobását és hogy egyedül Will Barton jelentett veszélyt kintről, őt leszámítva 4/21 hármast hajított a Nuggets - villogott viszont Jokics (19 pont, 7/13 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz), ő és Millsap ezúttal is nagyon izgalmas párost alkotott. A végeredmény az ő szempontjukból csúnya, de most sokkal gyengébben dobtak, mint amit mutattak eddig az előszezonban.

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 21/3, Forbes 20/12, Gay 11/6, Green 11/9
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 19/3, Barton 16/12, Harris 15/3

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 95-108

Pusztított a Két Torony. Kicsit döcögve indult a Rajon Rondót nélkülöző Pelicans támadójátéka, de aztán átvette az uralmat Anthony Davis és DeMarcus Cousins, ők pedig olyan mennyiségben büntették a Chicagót, hogy ezúttal nem lehetett más a jutalmuk, csak a győzelem. Davist lehetetlen volt szabályosan megállítani és azonnal hozott is egy "monster" meccset (37 pont, 22/23 büntető, 15 lepattanó, 3 labdaszerzés). Cousins pedig épphogy lemaradt a tripla-dupláról - 22 pontja mellett 9-9 lepattanót és gólpasszt jegyzett két blokkal kiegészítve. Hozzá kell tenni, hogy játszottak is 34-36 percet, míg a Bullsnál azért közel sem ez volt a helyzet, de így is megsüvegelendő a teljesítményük - melléjük Jrue Holiday is fel tudott nőni, igaz, a tripladobással csapatszinten vannak még problémák.

Bemutatkozott Markkanen. Először lépett pályára az Európa-bajnokságon parádézó, idén draftolt Lauri Markkanen a Bullsban, de egyelőre nem alkotott maradandót: 1/9-es mezőnymutatóval, 0/6 triplával, négy ponttal zárta tizenöt percét, elsőre elég sokat hibázott. A hátvédek közül viszont dicsérhető Grant és Valentine, a csapatvédekezés szintén egész jól működött, így a Davis-Cousins páros megőrülése ellenére egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet - az első negyedet még meg is nyerték, onnantól pedig fokozatosan, de apránként kerültek hátrányba, már csak azért is, mert náluk senki nem játszott 26-27 percnél többet.

A Bulls legjobb dobói: Valentine 15/9, Justin Holiday 13/9, Mirotic 13/6, Lopez 13
A Pelicans legjobb dobói: Davis 37/3, Cousins 22/6, Jrue Holiday 19/3

Brooklyn Nets - New York Knicks 117-83

Porzingis megsérült. Csípőfájdalmakra panaszkodott és a nagyszünet után már nem tért vissza a parkettre Kristaps Porzingis, a Knicks lett sztárja 16 perccel és hat ponttal fejezte be az összecsapást - egyelőre nem tudni, hogy mennyire komoly a dolog, az első hírek szerint csak kisebb sérülésről van szó. Akár vele, akár nélküle (az újonc Ntilikina is sérült, ő is hiányzott), csapata továbbra is borzalmasan védekezik, kezdő centerként most nem a pihentetett Enes Kanter, hanem Willy Hernangomez kapott szerepet, de ő sem bizonyult megoldásnak erre a problémára - ennek eredménye egy nagyon súlyos pofon lett a városi rivális ellen.

Legalább a periméteren van miben bízni. D'Angelo Russell és Jeremy Lin ezúttal is remekül mozgatta a Brooklynt, előbbi dobásban (16 pont, 7/14 mezőnyből) is jeleskedett és ez a páros összesen tizennégy gólpasszt osztott szét - ugyan Lin nem nagyon találta a gyűrűt, de a társakat igen, ez pedig épp elégnek bizonyult. Rajtuk kívül DeMarre Carroll is hozta magát, a padról Allen Crabbe 3/4 triplát tett hozzá, tíz pont fölé jutott Caris LeVert is, a periméteren egész jól néz ki eddig a Nets - igaz, a 34 pontos győzelem azért nem csak ennek, hanem a Knicks nem létező védekezésének is nagyban köszönhető. 

A Nets legjobb dobói: Russell 16/3, Crabbe 14/9, Carroll 12/6, LeVert 12
A Knicks legjobb dobói: Hernangomez 17, Hardaway Jr. 13/3, Sessions 12/3

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 75-69

Fox megsérült. Egy kemény eset után elkezdett fájni De'Aaron Fox dereka és bár a Kings újonc irányítója megpróbált ezzel együtt játszani, a csapatnál lebeszélték erről - a nagyszünet után már nem tért vissza, megröntgenezték, de egyelőre nem tudjuk, hogy mennyire valós Fox "semmi baj, jól leszek" nyilatkozata. Kidőlésével George Hill kapott 35 percet egyesben, de egyébként is elég felforgatott rotációval játszott a Sacramento, mert a rutinos Hill és Randolph mellé bekerült a kezdőbe Temple, Cauley-Stein és az újonc Bogdanovics is, miközben több fiatal egyáltalán pályára sem lépett ezúttal. 

Gyenge meccs volt. Egyik csapat sem játszott jól, rengeteg volt a hiba, a rossz megoldás, a rontott dobás, így bár a végén nyerni tudott a Lonzo Ballt nélkülöző Lakers, az arany-lilák sem lehetnek elégedettek a teljesítményükkel - szörnyű mérkőzést produkáltak a felek és nem azért, mert playoff-védekezést műveltek volna. A jobban (16-4-gyel) kezdő Los Angeles előnye kitartott a harmadik negyed végéig, akkor kiegyenlített, sőt, néha a vezetést is átvette a Sacramento, de a hajrában nem volt meg a sikerhez kellő tűzerő Randolph-ékban, így vereséget szenvedtek. 

A Lakers legjobb dobói: Randle 17/3, Kuzma 15/3, Lopez 12/6
A Kings legjobb dobói: Randolph 16/6, Temple 12, Carter 9/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus