Pau Gasol visszatér a Staples Centerbe

A Sport TV is élőben közvetíti a korábbi Lakers-sztár visszatérését LA-be, a Knicks folytatná jó sorozatát Indianában

Orlando Magic – Milwaukee Bucks 01:00

Kelet legrosszabb formájában lévő csapata az Orlando, Oladipóék zsinórban hat vereségnél járnak, így hiába nem kaptak ki tíz éve a Buckstól, ma nem ők az esélyesek. A Magic december 30-a óta 2-12-es mérleget tud felmutatni, a két győzelem a két hatos vereségszéria között zajlott – a támadójátékuk óriásit ugrott, sorozatosan száz pont fölé jutnak, viszont a védekezésük a liga legaljához tartozik ebben az időszakban. Ebben talán áttörést érhettek el a Memphis ellen, akiket 36 ponton tartottak legutóbb a második félidőben, a Milwaukee támadógépezete pedig egyébként sem szárnyal. A vendégek nagyon kiegyensúlyozottan játszanak, sokat passzolnak és önzetlenül kosaraznak, ez pedig nem túl jó jel a hazaiak számára, ugyanakkor Knighték ritkán lépik túl a száz pontot – igaz, legutóbb a Heat ellen 109-ig jutottak. Érdekes lesz, hogy mihez kezdenek majd Vucseviccsel, a center sorra hozza a dupla-duplákat bárki ellen és a Payton-Oladipo-Fournier trió is veszélyes, a kérdés mindenképpen az, hogy a Bucks tudja-e tartani velük a lépést – a fegyvereik bőven megvannak a vendégeknek. Apró megjegyzés: a Magic 5-0-ra áll otthon, ha eléri a százat és 0-15-re, ha nem – ugyanakkor a Milwaukee utóbbi hét idegenbeli keleti meccséből hatot megnyert.

Indiana Pacers – New York Knicks 01:00

Magára talált a New York, tegnap nagyon értékes skalpot gyűjtöttek a Thunder legyőzésével, ezzel pedig az utóbbi öt meccsükből negyedik győzelmüket aratták. A sokat vállaló Anthony-t jól kiegészíti most a Galloway-Thomas duó, elkezdett működni a rendszer, az elmúlt négy meccsen a kosaraik 70%-át gólpassz után szerezték. Az Indiana sorozatban három hazai mérkőzését veszítette el, védekezésben sem hozzák azt, amit korábban, a támadójátékuk pedig nagyon gyér – igaz, a Knicks védekezése ellen szárnyra kaphatnak a periméteren. CJ Miles valószínűleg ma sem léphet pályára, ha pedig már periméter, meg kell említenünk, hogy 25,6%-kal tüzelnek kintről a hazaiak az utóbbi kilenc meccsükön, hasonló teljesítménnyel pedig ma biztosan nem fognak győzelmet aratni. A New York általában szenved a back-to-backek második felén, 103,5 pontot kapnak átlagban és több mint 40%-kal tripláznak ellenük, viszont most meglehetősen jó formában vannak – igaz, az nincs kizárva, hogy Melo pihenőt kapjon ma, ebben az esetben borul minden.

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets 02:00

Jeff Green két hete csatlakozott a Memphishez, ez idő alatt pedig nyolc meccsből hetet meg is nyert új csapata – ebben neki is óriási szerepe van a vitathatatlanul nagy formába lendült Randolph mellett. Ha megnézzük a két csapat szerkezetét, valóságos rémálom ez a párosítás a Nuggets számára, akik képtelenek levédekezni a magasembereket – erre fel a Grizzliesnél a Gasol-Randolph párost kellene megállítani. A Denver tegnap kihasználta Anthony Davis sérülését és megszakította hétmeccses bukószériáját a Pelicans ellen, ma jóval nehezebb dolguk lesz – egyrészt a Grizzlies védekezése ellen nem lesz könnyű estéje a Lawson-Afflalo-Nelson triónak, másrészt nem látni a megoldásukat Gasolék ellen. A Memphis a liga negyedik legjobb csapata hazai pályán, a héten a Dallast is nagyon helyben hagyták és van is okuk visszavágni, január elején kikaptak Denverben, méghozzá csúnyán – ma minden esélyük megvan az alapos visszavágásra.

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls 04:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Lakers jelenleg a liga legrosszabb formában lévő, a Bulls pedig a legkiszámíthatatlanabb csapata – az arany-lilák zsinórban kilenc vereségnél járnak, Rose-ék pedig a Heat elleni sima bukta után csodát tettek és idegenben verték el a GSW-t. A két csapat karácsonyi meccsén simán nyert a Chicago, Pau Gasol pedig most visszatérhet a Staplesbe ellenfélként – viszont a Bryant nélküli Lakers nem valószínű, hogy komoly ellenállást fejtene ki. A kaliforniaiak 90 pontot sem átlagolnak vereségszériájuk alatt, valószínűleg mindenidők leggyengébb Lakers-kezdőötösével állnak fel, bár legutóbb Ellington 28 pontos karriercsúcsot hozott Clarkson 18 egysége mellett. Nagyon nincs egy súlycsoportban a két fél, de a Chicago pont ezeken a meccseken szokott elaludni – a karácsonyi meccshez hasonlóan ismét külön figyelmet kap majd Gasol és Boozer, de most óriási baki lenne egy vereség a vendégek részéről. Jimmy Butler játéka kérdéses, az előző találkozót betegség miatt kihagyta.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus