Paul és Jordan elég lesz Westbrook ellen?

A Clipperst fogadja a Thunder - Harden harmadszor is szétdobná a Portlandet - rangadózik a Heat és a Nets - pályán a GSW és a Hawks

 

Charlotte Hornets – Sacramento Kings 00:00

Az összeálló Charlotte ötmeccses győzelmi sorozata gyenge játékkal szakadt meg legutóbb, ma viszont új impulzust kaphat a gárda – visszatér Kemba Walker. Az irányítót parádésan pótolta a nemrég megszerzett Mo Williams, Steve Clifford pedig folyamatosan hangoztatta, hogy egymás mellett szeretné játszani két pontszerző irányítóját – a projekt ma még csak butított verzióban futhat, Walker csereként, maximum húsz percet kaphat a hírek szerint. Az biztos, hogy a hazaiak bőven nagyobb játékerőt képviselnek, legutóbbi vereség 13 nap alatt a nyolcadik meccsük volt, ez pedig a sebességen és a pontosságon is nagyon meglátszott – de most a Kings sincs jobb állapotban, a hosszú idegenbeli túrájukon még nem volt sok sikerélményük. A Cousins-Jefferson párharc igazi csemegének ígérkezik, de a vendégek periméter-védekezés nem jelenthet gondot Williamséknek, miközben a túloldalon azért komoly védekezést tud összerakni a Hornets.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 00:00

Derrick Rose, Jimmy Butler és Taj Gibson továbbra sem bevethető, a három alapember hiánya pedig azért meglátszik a Chicagón – hiába játszik parádésan Mirotic, hiába hozza magát Gasol és próbálkozik a Snell-Brooks páros, nem ugyanaz a gárda. Nélkülük a Bulls sorozatban három mérkőzést veszített és mindhármat minimum tíz ponttal, ezek alapján ma sem számíthatnak könnyű estére. Thompson és Mbah a Moute bármikor képes megszórni magát a Philly-nél, Canaannál sosem lehet tudni, hogy milyen estéje lesz, védekezésben viszont továbbra is meglepően stabil a Sixers, a tartalékos Atlantát is el tudták kapni, mindenképpen van esélyük a foghíjas Chicago ellen is. Ehhez az említettek jó dobóformája (elsősorban kintről) szükséges, valamint hogy Mbah a Moute védekezésben is tudja tartani Miroticékat – ha ezek megvalósulnak, könnyen okozhat újabb meglepetést a Sixers.

Boston Celtics – Memphis Grizzlies 00:30

A Memphis továbbra is tartja második helyét Nyugaton, az utóbbi 14 mérkőzésükön 93 pontos átlagon tartották ellenfeleiket, a festékből pedig 40 alatt kapnak folyamatosan – Marc Gasolék ellen vért izzad mindenki, a spanyol center ráadásul támadásban is a csapat élére állt. A Bostonnál talán visszatérhet ma Avery Bradley, akire mindenképpen nagy szükségük van a hazaiaknak, bár Isaiah Thomas nagy játékaival azért így is képesek hozni a meccseket – különösen otthon, ahol az utóbbi hétből hatszor is győztesen hagyták el a parkettet. A festékben azonban akkora fölényben lesz a Memphis, hogy óriásit kellene melózniuk Thomaséknak a periméteren, vagy Zellernek megtáltosodni belül, hogy partiban legyenek a vendégekkel – ráadásul a legutóbb ismét jó meccset hozó Conley vagy Allen is képes limitálni az ellenfél legjobb pontszerzőjét. Szerkezetileg nagyon a Memphisnek áll a zászló, de a Celtics energiabombája nagy dolgokra képes…

Miami Heat – Brooklyn Nets 00:30

Kiemelten fontos mérkőzés lesz ez a két csapat számára, hiszen a playoff szempontjából nagyon nem mindegy, hogy melyikük hozza a derbit – a hazai pálya miatt inkább a Heaten van a nyomás, ezt pedig a Boston ellen sem tudták kiküszöbölni. Hassan Whiteside egymeccses eltiltását tölti, de a nem 100%-os Deng mellett ma Goran Dragic is pályára léphet, rá pedig nagy szüksége van a Miaminak, hiszen Dwyane Wade egyedül nem tudta sikerre vinni a gárdát. A Netsnek muszáj megkapaszkodia sorozatban négy vereség után, tegnap a Pelicans ellen is kikaptak, ezeken a találkozókon pedig 107 pontot kaptak átlagban úgy, hogy 50% felett engedtek triplát dobni – ezt ma nem engedhetik meg maguknak, Dragiccal már van olyan tűzerő a Heatben, hogy ezt kihasználja. A palánk alatt Lopezben azért bízhatnak a vendégek, mindössze Andersen és Haslem bevethető magasember a Miaminál.

Milwaukee Bucks – Orlando Magic 01:00

Az utóbbi időszakban eléggé megtorpant a Milwaukee, az utóbbi kilenc mérkőzésükből hetet elveszítettek, bár ma OJ Mayo valószínűleg pályára lép, ami lökést adhat az együttesnek – a hátvéd játékáról közvetlenül a meccs előtt döntenek majd. A New Orleans ellen képtelenek voltak tartani Anthony Davis, de Antetkounmpo karriercsúcsa és Carter-Williams 25 pontja azért jelzi, hogy támadásban kezdenek kilábalni a hullámvölgyből, viszont a korábban remek védekezésükkel akadnak gondok – kérdés, hogy ezt ki tudja-e használni a Magic. Paytonék két győzelem után 32 ponttal kaptak ki a Pacerstől, gyakorlatilag semmi nem működött, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy kisiklás volt, vagy újabb hullámvölgy következik – a center visszatérése sem dobott a csapaton. A mérkőzés fontosabb a Bucks számára, ők is az esélyesek, hazai pályán pedig még mindig erősek, de a vendégeket sem lehet leírni.

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Clippers 01:00

A Clippers legutóbb még Chris Paul fájós térdét is elbírta, az irányító 15 gólpasszt osztott szét és a Jordan-Redick-Rivers trió meghozta a győzelmet az együttes számára – ma Russell Westbrook ellen ez a formáció mindenképpen kevés lesz. Paulon kívül nincs igazán jó periméter-védő a vendégeknél és bár Jordan valószínűleg megnehezíti majd az OKC egyesének befejezéseit, nem úgy ismerjük, mint aki megretten egy kőkemény centertől. Ha Paul nem egészséges, az könnyen döntő lehet a találkozón, mint ahogy az is, hogy Griffin hiányában nincs emberük Ibakára sem, aki általában remekel a Clippers ellen, ezt pedig nem lehet eltüntetni Jordannel – még akkor sem, ha egyébként ő is nagy este elé nézhet Kanterrel szemben. Érdekes párharcokra van kilátás, két számadat végezetül: a LAC 102,4 pontot kap átlagosan idegenben, az OKC pedig 17-2-re áll otthon, ha elérik a száz pontot.

Denver Nuggets – Atlanta Hawks 02:00

A Keletet toronymagasan vezető, már a playoffra készülő Atlanta hatmeccses idegenbeli túrára indul, ennek első állomása pedig a magára találó Denver. A Nuggets 3-2-re áll Melvin Hunt regnálása alatt, ezen az öt találkozón pedig mindig elérték a száz pontot – az más kérdés, hogy a Hawks ellen hogy tudnak majd védekezni. Budenholzer elmondta, hogy most már abszolút nem érdekli a mérleg, csak az, hogy a playoffra friss legyen a csapat és megfelelő formában kezdhesse meg – a kisebb pihenő után pedig bombaformában tért vissza Korver és Carroll is. Legutóbb 60%-kal dobott a keleti éllovas és 42 gólpasszt osztottak szét Teague-ék, bár ezt nyilvánvalóan nem lehet állandósítani, egyedül Faried lepattanóiban bízhatnak – ha senkit nem pihentet Budenholzer, meglepetés lenne a Denver győzelme.

Phoenix Suns – Minnesota Timberwolves 03:00

A Phoenix támadójátékát ízekre szedte legutóbb a Golden State, de a Minnesota nyilvánvalóan nem ez a szint, hazai pályán a gyenge formában lévő nyugati sereghajtó ellen inkább ők számítanak esélyesnek. Ennek ellenére Brandon Knight sérülése alaposan megviselheti Jeff Hornacek csapatát, Eric Bledsoe ellen jó opciónak tűnik Ricky Rubio és bár a Wolves védekezésén komoly lyukak vannak, domináns center nélkül ezeket sokkal nehezebben tudja majd kihasználni a hazai csapat. Hiába gyenge hátul a Minny, valószínűtlen, hogy ez a Phoenix megszórja őket, a kulcs inkább a túloldalon lesz, hogy a Wiggins-Martin páros ki tud-e mászni a gödörből, főleg előbbinek nem fér bele a 20 pont körüli átlagába még egy ilyen teljesítmény, mint a legutóbbi.

Golden State Warriors – Detroit Pistons 03:30

A Lakers otthonában sem tudott nyerni a Pistons és ismét bebizonyosodott, hogy hiába játszik jól a Monroe-Drummond páros, érdemi támogatás nélkül ez mit sem ér – márpedig Caldwell-Pope és főleg Reggie Jackson borzalmas dobóformája többet árt a csapatnak, mint használ. Ebben a formában teljesen esélytelenül lépnek pályára a Golden State otthonában, a parádés meccsekből érkező Curry vezetésével 27-2-re állnak hazai pályán Steve Kerr tanítványai. A sokat hibázó Pistons-periméter már csak azért is önveszélyes, mert a GSW 16,6 eladott labdát kényszerít ki, amiből húsz pontot szerez átlagban, elég kevés rontás engednek tehát az ellenfélnek. Még két számadat, a hazaiak esélyeit bizonyítandó: 90 pontot és 41,3%-on tartja a Warriors ellenfeleit otthon, a Pistons pedig 40% alatt dob mezőnyből és csak 20%-kal a triplavonalon túlról az utóbbi négy mérkőzésen.

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 03:30

Wesley Matthews volt a Portland legjobb kinti védője, de Afflalo talán tudja majd pótolni a hátvédet és Matthews sem volt képes megfogni eddig James Hardent – a Rockets sztárja idén egy 44 és egy 45 pontos estét produkált a Blazers ellen. Harden egyébként is nagy formában van, az utóbbi hét mérkőzésén a közel 30 pontja mellé 9,9 gólpasszt átlagol, ha ma is hasonló estéje lesz, kizárt, hogy a Blazers meg tudja szorítani a vendégeket – ráadásul a palánk alatt Jones keményen megizzaszthatja Aldridge-et, a jóval hosszabb kispad pedig szintén a Houston mellett szól. A Portland Lillard nagy estéjében bízhat, bár Beverley-vel szemben neki sem lesz könnyű dolga – egy győzelemmel kisöpörnél az alapszakaszban őket a Rockets azok után, hogy tavaly Batumék nyerték a playoff-párharcot.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus