Paul George a Pacers ellen, a Raptorst fogadja a GSW

Tíz mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában, nézzük, hogy mire számíthatunk!

 

Charlotte Hornets - Denver Nuggets 01:00 

Érdekes lehet a mérkőzésen a centerek csatája, hiszen Nikola Jokics és Dwight Howard is meghatározó szerepet tölt be egyik, illetve másik oldalon, kettejük párharca pedig döntő faktor is lehet - a szerb eddig meg sem közelíti tavalyi énjét, védekezésben nem hatékony, támadásban pedig hol kosarat nem tud dobni, hol zsákszámra adja el a labdákat. Ez most nem fog beleférni, mindenképpen javulnia kell, de az is fontos lehet majd, hogy a periméteren mi történik, hiszen a Hornetsnél azért vannak kérdőjelek (Batum és MKG eddig nem volt, Bacon és főleg Monk pedig egyelőre nem meghatározó), míg a Denvernél a Barton-Mudiay-Harris trió hozza, amit hozni kell - más kérdés, hogy hátul viszont továbbra sem álltak össze igazán. Rengeteg dolog dönthet, de ha a felsoroltak közül Kidd-Gilchrist tényleg vállalja a játékot (a hírek szerint erre most jó esély van), ő azért hátul adhat némi plusz a hazai alakulatnak. 

Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 01:00

Nagyon komoly pofont kapott a Minnesota, két szép győzelem után otthon teljesen enervált, gyenge játékot mutatott be a társaság, és bő húsz ponttal ki is kapott a Pacerstől - ezek után idegenben kellene kozmetikázniuk, méghozzá lehet, hogy megint Jimmy Butler nélkül. Kulcskérdés lehet, hogy meglesz-e bennük a tartás és az akarat, a fegyelem, főleg ami a védekezést illeti, mert támadásban olyan fegyvereik vannak, amik "maguktól" is képesek alkotni, de hátul sokkal több kell tőlük. Kérdés a Pistonsnál is van, Stan Van Gundy valószínűleg átalakítja a rotációt és a kezdőt, mert rendszeresen húszpontos hátrányba kerülnek, ami hosszabb távon azért nem fér bele akkor sem, ha eddig fel tudtak állni ezekből - érkezhet az első ötösbe Ish Smith vagy John Leuer, válthatnak szerkezetet, majd meglátjuk. 

Philadelphia 76ers - Houston Rockets 01:00 

A Sixers első győzelmét, a Rockets pedig első vereségét jegyezte legutóbb, érdekes meccs lehet ebből. A hazaiaknál Markelle Fultz játékával és egészségével vannak még problémák, de Joel Embiid parádézik, Ben Simmons pedig berobbant az NBA-be: négy meccsből négy dupla-dupla, közte egy tripla-duplával, okos, érett játékkal több, mint biztató. A Houstonnál akadnak gondok, Chris Paul már sérült is, most Trevor Ariza sem lesz ott a parketten, és Luc Mbah a Moute fog kezdeni a tervek szerint, így az egyébként is nyolcemberes rotáció tovább szűkül - mindenkinek sokkal többet kell vállalnia elöl-hátul. Kérdés, hogy mi lesz az Embiid-Capela csatával, hogy a Philly hogyan próbálja meg lelassítani Hardent és elvenni a ritmusban érkező triplákat a texasiaktól, illetve hogy Simmons mire megy mondjuk Mbah a Moute vagy Tucker ellen. 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 01:30

Ez is furcsa meccs lehet, mert eddig igazából nincs nagy különbség a csapatok között, a Nets és a Cavs is back-to-backet játszik, mindkettő jól támad, de felejthetően védekezik, mintha nem is a tavalyi szezon leggyengébb csapatát és egyik döntősét látnánk. A Brooklyn annyira egységes elöl, hogy most sem lehet leírni őket, D'Angelo Russell vezetésével szépen indítják le ellenfeleiket, járatják a labdát, görcs nélkül dobnak kintről, igaz, hátul azért vannak problémáik, ez látszódott hajnalban a Magic ellen is. A Cavsnél hatalmas kísérletezés folyik, három meccs alatt három különböző kezdőt rakott fel Tyronn Lue, LeBron James irányítóban játszatása is érdekes húzás, kérdés, hogy így marad-e, vagy visszakerül mondjuk az előző este egy percet sem játszó Calderon. Javítani nekik is bőven van min, főleg ami a védekezést illeti, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből egy back-to-back második felén. 

Miami Heat - San Antonio Spurs 02:00 

A Spurs Leonard és Parker nélkül is veretlen, a Heat pedig Whiteside nélkül is hozott két hazai kötelezőt, így két jó formában lévő csapat találkozik most - a sérültek továbbra sem bevethetőek, ez nem hoz majd változást. A Miami keretében viszont a két kezdő playmaker, Dragic és Waiters sem teljesen egészséges, így ismét többet vállalhat a legutóbb remeklő Josh Richardson, de egyébként is nagyon érdekes szerkezetet játszat Erik Spoelstra Kelly Olynykkel és James Johnsonnal, kíváncsian várhatjuk, hogy ez mire lesz elég az Aldridge-Gasol kettőssel szemben. LMA egyébként is ellentmondást nem tűrően kezdte a szezont, Leonard nélkül egyértelműen ő az alfahím támadásban, a csapatvédekezés pedig szintén kiválóan működik, ami most is fontos lehet. Szintén kiemelendő a lepattanózás, a San Antonio fizikalitásban múlta felül az előző meccsen a Torontót, szétszedték ellenfelüket a palánk alatt, a hátvédek, Murray és Green is repült minden labdáért, hátul is osztogatták a blokkokat, nekik kulcszerepük lehet a Heat playmakerein ezúttal is - ráadásul Whiteside nélkül azért nem a lepattanózás lesz a Miami erőssége. 

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 02:00

Ennek a meccsnek is megvan a maga érdekessége, hiszen Paul George a nyáron hagyta el (pontosabb cserélték el onnan) a Pacerst, most pedig rögtön találkozik is volt csapatával, igaz, nem Indianában. A Thundernek és személy szerint George-nak is van még mit bizonyítania, nem csak az Indiana, de mindenki mással szemben is, mert eddig nem igazán megy a játék, érezhetően tanulófázisban vannak, ki is kaptak kétszer, és PG sem villogott igazán, az első három meccsen 37,1%-kal dobott, azon lehetne még finomítani. A Pacers tegnap nagy győzelmet aratott a Wolves otthonában, az elsöprő támadójáték eddig abszolút jellemző a gárdára, ha frissek a kulcsemberek, most viszont nem lesznek frissek, és ha rohanni kell, abból nem fognak jól kijönni Westbrookék ellen. A motivációval aligha lesz gond, az egyik oldalon a nagy hármas és George, a másikon az egész csapat, benne Oladipóval és Sabonisszal bizonyítani akar majd.

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 02:30

A Memphis eddig a szezon meglepetése, sokak szerint nem lesz közük a rájátszáshoz, erre fel jól megverték a Warriorst, majd a Houstont is, úgy fest, hogy nekik senki nem szólt arról, hogy nem nyerhetnek ilyen ellenfelekkel szemben. Ez persze még bőven változhat, de eddig a fojtogató csapatvédekezés Tony Allen és Zach Randolph nélkül is működik, Marc Gasol parádézik, támadásban is megvannak a fegyvereik, a Dallas otthonába pedig toronymagas esélyesként érkeznek meg. A hazaiak ugyanis pocsékul kezdtek, nem csak a 0-4, de a mutatott játék miatt is, a Nowitzki-Barnes kettőstől sokkal több kellene, Seth Curry és Devin Harris nem bevethető, de összeségében sok pozitívumot nem lehet eddig kiemelni - az újonc Dennis Smith Jr. is csak két meccset játszott eddig, igaz, akkor legalább nem rosszul. Nagyon sokat kellene javulniuk most Matthewséknak, hogy legyen esélyük ezen a meccsen, főleg ami a palánk alatti játékot illeti, mert a legsúlyosabb hiányosságaik talán ott vannak - ilyenkor nem jó hír, hogy Marc Gasol érkezik...

Phoenix Suns - Utah Jazz 04:00

A Jazz back-to-backet játszik, a Suns viszont némi felfrissülés és az első győzelem után otthon azzal a szándékkal lép pályára, hogy tovább kozmetikázza a rossz rajtot - nem lesz egyszerű. A vendégek védekezése eddig minden meccsen nagyon harapott, a cseresoruk kifejezetten agresszívnak és hasznosnak tűnik, így bár igazi pontszerzőjük nincs, stabilak maradnak bárki ellen - igaz, idegenben 0-2-vel állnak eddig. A Sunsnál több a kérdőjel, először is az, hogy Earl Watson és Eric Bledsoe eltávolítása hosszabb távon is megoldja-e a gondjaikat, vagy csak egyszer, a Kings ellen tudták magukat összeszedni, de nekik elsősorban a védekezésen kell dolgozni, az nem ütötte meg eleinte az NBA-szintet. Támadásban vannak olyan tehetségeik, akiknek oda lehet adni a labdát alkotni, de azért a Jazz védelme ellen ez sem tűnik túl biztatónak akkor sem, ha a vendégek back-to-backet játszanak. 

Golden State Warriors - Toronto Raptors 04:30

A Mavs ellen javított legutóbb a GSW, most viszont sokkal keményebb ellenfél jön szembe, igaz, legalább az Oracle-ben. A Raptors legutóbb a Spurstől kapott ki, és a következő 17 meccsből 12-t idegenben játszik, most 12 nap alatt elutaznak a GSW-hez, a Lakershez, a Blazershez, a Nuggetshez és a Jazzhez is, nagyon kemény túrán vannak. Ráadásul Jonas Valanciunas sérült, így lepattanózásban és a palánk alatt kaptak ki a Spurs ellen, és most sem tudnak majd valószínűleg ebben a Warriors fölé nőni, a Splash Brothers és Kevin Durant is remekel támadásban, ezen az estén sem lesz könnyű dolguk Lowryéknak. Érdekesség, hogy az elmúlt három szezonban 6-0 a két csapat mérlege a Golden State-nek, Oaklandben pedig 2004 óta nem nyert a Toronto. 

Los Angeles Lakers - Washington Wizards 04:30

A Wizards jelenleg Kelet egyetlen veretlen csapata, ezt nyilván szeretnék is megőrizni Los Angelesben. A Lakers 1-2-vel áll jelenleg és egyértelműen építkezik, Luke Walton próbálgatja az ötöseit, Lonzo Ball játéka is ingadozik, nagyon sok kérdés van még náluk, ellenben a Washington magabiztosan menetel akkor is, ha nem brilílrozik - rutinos, összeszokott hátvédpárjuk viszi őket előre, most is favoritnak számítanak. Azt nem nagyon látni, hogy ezt a Wall-Beal párost ki fogja meg a Lakersnél, ők viszont jelentősen megnehezíthetik Ball dolgát - igaz, Kentavious Caldwell-Pope legutóbb már játszott, ő segíthet a hazaiaknak védekezésben. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus