Paulék kiütötték a Minnyt, a Wizards lesimázta a Heatet

Griffinék két negyed alatt lerendezték a meccset, a Washingtonnak nem okozott gondot a Miami, a Denver az utolsó percben nyert

Griffinék két negyed alatt lerendezték a meccset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság hétfői játéknapján, de a Washingtonnak sem okozott gondot a Miami legyőzése. A Philly továbbra is nyeretlen, most Carter-Williams nagy meccse ellenére kaptak ki a tartalékos Spurstől, a Denver pedig az utolsó percben győzte le a Jazzt. Íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei állandó videós rovatunkban megtekinthetők!

Philadelphia 76ers – San Antonio Spurs 103-109

Duncan és Parker sem kellett. Két sztárját pihentette ma Gregg Popovich, de a helyükre bekerülő Baynes és Joseph is jól játszott – a center 15 ponttal, 9 pattanóval (utóbbi hat meccsén ötször jutott tíz fölé), az irányító pedig 14 ponttal, 8 pattanóval és 6 gólpasszal jelentkezett. Mellettük Kawhi Leonard vállalt magára sokat, 26 ponttal és 10 pattanóval dupla-duplázott, ráadásul az utolsó percben csinált 2+1-es játéka kulcsfontosságú volt. Egyébként már félidőben 15-tel vezetett a bajnok, főleg lepattanózásban verték agyon a hazaiakat, akik aztán a második félidőben fokozatosan zárkóztak, de ez végül kevésnek bizonyult.

Carter-Williams belendült. A tavalyi Év Újonca későn kezdte a szezont, nehezen jött formába, de legutóbb már parádés meccsel pótolta Wrotent, ma pedig 24 ponttal, 11 pattanóval és 7 gólpasszal húzta csapatát. Szárnysegédje Shved volt, aki 19-ig jutott hasznos mezőnymunka mellett – nagy kérdés, mikor lesz igazi csapat ezekből a fiatalokból, akik nagyon tehetségesek (idevehetjük Wrotent, Noelt, az idei elsőkörös pickjüket Embiidet, illetve a novemberi Euroliga-MVP-t, Dario Saricot, aki szintén „hozzájuk tartozik”), viszont jelenleg 0-17-tel áll a csapat két vereségre az NBA-rekordtól.

A 76ers legjobb dobói: Carter-Williams 24/6, Shved 19/6, Sims 12/6
A Spurs legjobb dobói: Leonard 26/6, Baynes 15, Joseph 14, Ginobili 14/6

Washington Wizards – Miami Heat 107-86

Óriási különbség kintről. A Wizards az első félidőben 7/7 hármast pörkölt be és bár a második félidőben visszavettek a tempóból, így is 50% felett zártak a vonalon túlról – eközben a Miami képtelen volt betalálni, bár folyamatosan hajigáltak innen: 0/12-t dobtak a második félidőben, végül 2/22-es mutatóval hagyták el a parkettet.

Remekül játszott a Washington. A hármasok mellett természetesen nyerték a lepattanózást is, 54%-kal dobtak és szétosztottak 29 gólpasszt. Wall és Gortat is dupla-duplázott, de Rasual Butler is berámolt 23 egységet a padról. 21 ponttal vezettek már az első félidő alatt, a másodikban 25-tel, gyakorlatilag a nagyszünetre eldőltek az érdemi kérdések.

Nem járt a labda a Heatnél. Bár Wade és Bosh is elérte a húsz pontot (méghozzá együtt 67%-kal), nem működött a Miami támadójátéka, Wade például gólpassz nélkül maradt és csapatszinten is csak 12-vel zártak. A statisztikákat persze rontja a rossz triplázás, de igazából egyedül McRoberts mozgott jól és próbált igazán kosárlabdázni, a többiek fejben nem tudtak felnőni a feladathoz.

A Wizards legjobb dobói: Butler 23/9, Wall 18/6, Gortat 15
A Heat legjobb dobói: Bosh 21/3, Wade 20, Chalmers 11

Utah Jazz – Denver Nuggets 101-103

Óriásit hajrázott a Jazz. A második negyedben egy 22-4-es rohanással faképnél hagyta ellenfelét a Denver, megléptek 46-27-re, de a hazaiak felálltak innen és kiradírozták a különbséget – fél perccel a vége előtt 99-99 volt az állás. Ekkor azonban jött Lawson egy óriási kosárral, majd Hayward kapott egy blokkot, Burke hármasa pedig kimaradt hat másodperccel a vége előtt – Arthur büntetői már a győzelmet jelentették a Nuggets számára.

Afflalo agya elszállt. A Denver dobóhátvédje 14 pontot szórt be, de az utolsó negyed közepén Burkst csúnyán állította meg egy betörésnél – konkrétan fejbe ütötte a levegőben, kialakult némi csetepaté, Afflalót pedig flagrant 2-vel kiállították.

Kiegyensúlyozottabb volt a Nuggets. A hazaiaknál Hayward 25, Burks 22, Burke 18, Kanter 17 pontot szerzett, de rajtuk kívül gyakorlatilag senki nem tett hozzá érdemben elöl – miközben a vendégeknél heten érték el a tíz egységet. A cseresorok között is nagy különbség volt, félidőben 29-4-re vezetett a Nuggets padja, végül 38-13-ra múlták fel a Jazz cseréit.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 25/9, Burks 22, Burke 18/12
A Nuggets legjobb dobói: Chandler 15/9, Lawson 15, Afflalo 14/6

Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves 127-101

A két középső negyedben eldöntötte a Clippers. Az első tizenkét percet még Wiggins vezérletével 34-31-re meg tudta nyerni a Minnesota, a folytatásban aztán beindult a Los Angeles: félidőben már tizenöttel jártak előrébb Paulék, a harmadik negyed után több, mint harminccal vezettek, majd a záró etapot már a második sor töltötte a parketten.

127 pont extrák nélkül. Nagyon megszórta a vendégeket a Clippers, pedig igazán extra egyéni teljesítmény nem akadt náluk. Crawford mindössze négy pontot tett hozzá, Paul 12-t, de nélkülük is berámoltak 15 triplát – elsősorban Redick és Hawes főszereplésével. Tizenkét hazai játékos szerzett pontot, gyakorlatilag folyamatosan jöttek a könnyű helyzetek és a kosarak, a palánk alatt pedig dominált a Griffin-Jordan páros.

Wiggins egy félidőig szenzációs volt. Az idei 1/1-es választott rendkívül agresszíven kezdett, sorra harcolta ki a büntetőket és a festékből szerezte a pontokat, a nagyszünetre már 14-nél járt – a fordulás után azonban ehhez semmit nem tudott hozzátenni. Itt már inkább Muhammad (18 pont, 10 pattanó) és Hummel (13 pont, 6/8 mezőnyből) javította a statisztikáit, érdemben nem tudtak hozzászólni a vendégek.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 23, Redick 23/12, Hawes 14/12
A Timberwolves legjobb dobói: Muhammad 18, Wiggins 14, Hummel 13

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus