Pelicans-Lakers a Sport TV-n, pályán a Rockets és a Jazz

Három nap alatt harmadszor játszik a NOP - otthon meccsel a Rockets, javítania kell a Jazznek - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni!

 

Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 00:00

A Hornets back-to-backet játszik, előző etse 20+ pontos hátrányból felállva sikerült legyűrni a Brooklynt Dwight Howard 30/30-as meccsével, de a Grizzlies is egy back-to-back második felén érkezik, méghozzá a tervek szerint Marc Gasol nélkül. Az nem kérdés, hogy a Charlotte a jobb csapat és a hazai pálya miatt még valamennyi motivációjuk is lehet Walkeréknek, támadópotenciált tekintve több kategóriával a Memphis felett állnak, ráadásul a vendégek az 1/1-et vették célba, így igazából minden a Hornets sikere mellett szól. Tét viszont tényleg nincs, úgyhogy nem lehet biztosra venni semmit, Batum például valószínűleg most sem játszik majd a hazaiaknál. 

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 00:00

Ez egy újabb kötelező győzelem a Philly számára, előző este nem volt gond egy hasonlóval, meglátjuk, hogy a back-to-back második felén, idegenben is sikerül-e megoldani a feladatot. Kérdéses, hogy Joel Embiid pihenőt kap-e, pontosabban az, hogy most, vagy később üljön ki egy-két meccset, mert a rájátszás előtt erre mindenképpen sort akar keríteni a csapat - lehet, hogy ez nem most lesz, mert lendületben vannak és jelenleg a keleti negyedik helyen állnak. Az Orlando érdekes héten van túl, az elmúlt hét napban megverték a Milwaukee-t, aztán szoros vereséget szenvedtek a Bostontól és a Torontótól is úgy, hogy mindkét keleti élcsapatot 95 pontot tartották. Ha hasonló védekezést mutatnak be most is, akkor a fáradtabb Sixers bajba kerülhet, de amilyen jó formában vannak most Simmonsék támadásban, ezt tényleg csak a fáradtság okozhatná. 

Houston Rockets - Detroit Pistons 01:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Houston kérdés nélkül a liga legjobb csapata jelenleg, most éppen sorozatban hat győzelemnél tart és egy Pelicans-Wolves-Blazers idegenbli túrát hozott le 3-0-lal, ezek után egy Detroit elleni hazai meccs már-már felüdülésnek tűnik, nem feladatnak. A Pistons azért kicsit felszívta magát és megnyerte az előző két mérkőzését, de egy hosszú idegenbeli túán van a társaság és egyébként sem a sikereiről híres, a playoffra amúgy is csak matematikai esélye van és a Rockets szintjéhez nem is lehet igazán mérni - ordas nagy meglepetés lenne, ha nem hozná simán ez az összecsapást a listavezető. Chris Paul játéka egyébként kérdéses, ő maga hallani sem akar arról, hogy kiültessék, de az edzői stáb nem bánná, ha inkább pihenne. 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 01:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Pelicans borzasztóan fáradt lehet, hiszen egy halasztás miatt back-to-back-to-backet játszik, magyarul három egymást követő este is pályára lép és ez már ennek harmadik állomása - először a Dallast, majd előző est a Pacerst győzték le, de mindkettő kemény, nehéz meccs volt, nem lehetett pihenni. A gyors, ponterős, jobb napjain védekezésben is rendkívül hatékony Lakers ellen viszont még pihenten sem könnyű játszani, bár tény, hogy Ballék az előző három meccsüket elvesztették, belecsúsztak egy hullámvölgybe. Meglátjuk, hogy a playoffért hajtó, jó formában lévő, de rendkívül fáradt New Orleans bírja-e a gödörben lévő, de jóval pihentebb Los Angeles tempóját, Anthony Davis és Julius Randle érdekes csatát vívhat majd, de persze azt sem lehet teljesen kizárni, hogy Alvin Gentry egy gyengébb negyed után elengedi a dolgot és nem hajtja szét a sztárjait. 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 01:30

Legutóbb érthetetlen vereséget szenvedett az előtte bombaformában lévő Jazz az Atlantától, így most kíváncsian várhatjuk, hogy mire mennek Gobert-ék egy hasonlóan kötelező mérkőzésen. A Mavs nem játszik rosszul az elmúlt hetekben, de azért csak sorozatban három vereségnél tart már és az is egyértelmű, hogy nem a Utah szintje, de a vendégeknek bizonyítani kell, hogy a legutóbbi csak egyszeri kisiklás volt - előtte hosszú ideig játszottak ligaelit formában, ahhoz kell visszatalálniuk. Alapvetően semmi nem szól a Dallas mellett, maximum a hazai pálya, kisebb sérülések is nehezítik Nowitzkiék dolgát, miközben a Jazznél mindenki bevethető, úgyhogy előzetesen "országos kettes" a találkozó. 

Sacramento Kings - Atlanta Hawks 03:00

Érdekes, mert mindkét csapat tankol, de mégis mindkettőnek vannak olyan felvillanásai, amely alapján jóval többre lehet képes, a kérdés az, hogy melyik gárda tudja ezt kihozni ezen a találkozón. A Hawks legutóbb hatalmas meglepetésre legyőzte a Jazzt, míg a Kings éppen gyengébb napot fogott ki és simán elvérzett a Detroittal szemben, de mindkét gárda annyira ingadozó, hogy lehetetlen jósolni - az Atlanta idegenben azért még magához képest is visszafogottabb általában, de mivel nyerni tudott Salt Lake Cityben, erre sem lehet alapozni. Nagyon sok a fiatal a hazaiaknál és a vendégeknél is, a sérülések viszont még inkább boríthatják a terveket, mert a Hawksnál John Collins biztosan hiányzik majd, a Sacramentónál pedig Zach Randolph játéka kérdéses. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus