Phoenixben a Nets, Daviséknél a Lakers, pályán a Heat

Kilenc meccsel robog tovább az NBA alapszakasza, a mai kínálatból kiemelkedik a Phoenix és a Brooklyn összecsapása

Kilenc összecsapást rendeznek ma az NBA-ben, a nap rangadója pedig a Suns és a Nets összecsapása - de pályán a Miami, a Houston, a Lakers pedig New Orleansban lép pályára. Nézzük a részleteket!

Washington Wizards – Detroit Pistons 01:00

A Wizards egy győzelemmel 6-2-es rajtot produkálna, amire szűk negyven éve nem volt példa náluk, ugyanakkor 2006 óta nem sikerült megnyerniük első három hazai meccsüket sem. A védekezésük mindenesetre remek, top tízben vannak kapott pontok és az ellenfél mezőnyszázalékát nézve is – az egyébként a legrosszabbul dobó Pistons számára ez nem túl jó hír. Nem sok jel mutat arra, hogy ma vendéggyőzelem lesz, hiszen Walléknak megvannak a fegyvereik, belül pedig Gortaték fel tudják venni a harcot Drummondékkal.

Atlanta Hawks – Utah Jazz 01:30

A Hawks a gyenge kezdés után kezd éledezni, a védekezésben nem túl erős Jazz ellen pedig megtehetik a következő lépést. Haywardék remekül mozognak támadóoldalon, de hátul akadnak gondjaik, a triplák ellen kifejezetten gyengén muzsikálnak – ez az Atlanta ágyúit ismerve rosszul hangzik számukra. Ugyanakkor 58 pontot engedtek támadópattanókból az elmúlt három meccsen, ez legalább akkora gond számukra – a Horford-Millsap páros is megszórhatja magát.

Boston Celtics – Oklahoma City Thunder 01:30

Rajon Rondo már visszatérhet a Bostonba és bár Marcus Smart nem, így is bőven jobb a helyzetük, mint a Thundernek. Reggie Jackson élvezi a helyzetet, de Ibaka is alig tud hozzátenni, ahogy Lambék sem remekelnek, gyötrelmes játékot hoz az OKC – bár legalább Morrow-t visszakapták, Durant, Westbrook, Jones és Roberson továbbra sem bevethető. A Celtics minden poszton jobb, pláne összerakottabb csapat, hazai pályán a motivációval sem lesz gond, mindenképpen ők az esélyesek.

Miami Heat – Indiana Pacers 01:30

A Heat meglepően jól kezdett és 5-2-vel áll, de a Pacers is produkált már jó meccseket, amiket nehéz hova tenni. Összességében azért a Miami az esélyes, Wade és Bosh is remekel, Chalmers és Deng hozza, amit éppen dob a gép, a támadójátékuk szinte még olajozottabb, mint tavaly volt (több gólpasszt adnak, nagyjából ugyanannyi triplát dobnak), egyedül Roy Hibbert levédése okozhat nekik gondot, a centerre továbbra sincs emberük.

New York Knicks – Orlando Magic 01:30

Az Orlando egyre jobban fest, most már nem csak Vucsevics, de Harris is parádézik, sőt, Fournier és Frye is remekel – támadásban működik a spacing és kintről-bentről veszélyesek. A Knicksnél viszont továbbra sem látni igazán a kiutat, gyenge mezőnymutató, gyenge Carmelo Anthony és fejetlenség uralkodik. A legnagyobb gondjuk a periméter-védekezés, Frye-nak nagy napja lehet kintről, ahogy Fournier is dörzsölheti a tenyerét. Persze a MSG-ben Anthony-ból bármi kijöhet…

New Orleans Pelicans –Los Angeles Lakers 02:00

Kobe Bryant eléggé túlvállalja magát, talán kissé alábecsüli társai támadópotenciálját. Lin, Boozer és Hill is hozott már nagy meccset, sőt, Wesley Johnson is abszolút használható – kicsit kevesebb egy-egyezés Kobe-tól és máris jobban fest ez a támadójáték. Persze a védekezés akkor is egészen botrányos, az Anthony Davis vs Boozer párharc pedig tragikusan fest számukra ebből a szempontból. Davistől ismét nagy este várható, de az már bebizonyosodott, hogy ő egyedül kevés, Ryan Andersonnak vagy Tyreke Evansnek fel kell lépni mellé, ha nyerni akarnak. A vendégeknél egyikükre sincs védő, az esélyük meglesz a villanásra.

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 03:00

Nicolas Batum ezt a meccset biztosan kihagyja térdsérülése miatt, de tegnap sem okozott ez gondot a Blazersnek – Lillard és Aldridge is pazar formában kosarazik. Három nappal ezelőtt 116-100-ra nyert otthon a Portland, akkor Aldridge 28 pontos szezoncsúcsa mellett a triplák is nagyon ültek, a denveri védekezés nem sokat tett hozzá a meccshez. Faried és Blake afférja is visszavágóért kiált, de jelen pillanatban a vezér nélküli, kissé hitehagyott és maximálisan középszerű Denvertől extra kell, ha szoros meccset akarnak játszani.

Phoenix Suns – Brooklyn Nets 03:00

A Suns elöl rendkívül kiegyensúlyozott és tarthatatlan, hatan átlagolnak tíz pont felett és nincs az a védelem, ami megállítaná őket – hátul viszont nagyon kétarcúak és ez határozza meg sikerességüket. Márpedig a Deron Williams által szervezett Brooklyn ellen fontos lesz a jó védekezés, ugyanis a Nets is hasonlóan sokoldalú és eredményes támadójátékot játszik és idegenben is képesek bőven száz pont fölé menni, ha hagyják nekik. Érdekes matchupokat és látványos játékot várhatunk ettől a meccstől, igazi csemegének ígérkezik az összecsapás.

Minnesota Timberwolves – Houston Rockets 04:00

Dwight Howard jó eséllyel visszatérhet a Houstonba, akiknek nagy szükségük is van rá, hiszen nélküle félkarú óriásként működött a támadójátékuk és a védekezésük is keményen megérezte a hiányát. Ugyanakkor Beverley és Jones még valószínűleg kihagyja a derbit, de a túloldalon Rubio nélkül kategóriákkal gyengébb csapat képét mutatja a Minny. Az esélyes mindenképpen a Houston, jóval szervezettebb és minőségibb csapattal rendelkeznek, ráadásul sztárjaik nehéz helyzetben is higgadtabbak lehetnek – a Wolvesra vezér nélkül és két tizenévessel nem tennénk szoros végjáték esetén. Az összecsapást egyébként Mexikóban rendezik.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus