Phoenixben a Warriors, Miamiban a San Antonio

21:30-tól Clippers-Jazz rangadó, de még éjfél előtt pályára lép a GSW és a Spurs - Houston-Dallas visszavágó - a Lakerst fogadja az OKC.

 

Los Angeles Clippers – Utah Jazz 21:30

A Jazz a Lakers ellen már nem tudta megismételni az első meccsen látott jó kinti dobóformát, de a védekezésük nagyon harapott, ez pedig győzelmet ért – ugyanígy kell játszaniuk hátul, ha nyerni akarnak Los Angelesben. A Clippers nehéz, kemény meccset nyert a Portland ellen, főleg Chris Paulra és a cserékre építve, érdekes lesz, hogy az irányító és George Hill mire megy most egymással, hiszen mindketten csapatuk vezérei, ugyanakkor elit védők is. Favors már játszott legutóbb, neki fontos dolga lehet Blake Griffinnel szemben, de a Jordan-Gobert párharcon is sok múlhat, mit ahogy azon is, hogy Doc Rivers második sora tudja-e tartani kimagasló formáját.

Phoenix Suns – Golden State Warriors 23:00

Egyik csapat sem úgy rajtolt, ahogy azt vártuk volna, a Warriors védekezése egyelőre átjáróház, és bár támadásban a sztárok, főleg Durant bőven termel, nem olyan gördülékeny még a játék, mint volt az előző szezonban. A Sunsnál ennél súlyosabbnak tűnnek a gondok, a gárda alapjául szolgáló Bledsoe-Booker kettős nagyon sok hibával dolgozik eddig, ha ezen nem tudnak jelentőset javítani, akkor nem lesz sok esélyük – ráadásul védekezésben sem faktor egyelőre ez a periméter, ami a GSW ellen nem jelent jót.

Miami Heat – San Antonio Spurs 23:00

A Miami egy győzelem után 19 pontos előnyt adott le a Charlotte ellen, úgyhogy van min javítaniuk Whiteside-éknak, főleg ami a támadójátékot illeti, védekezésben a centerre építve jól teljesítenek eddig. A Spurs tegnap könnyedén, megerőltetés (valamint Parker és Ginobili) nélkül győzött a Pelicans ellen, így valószínűleg a back-to-back sem lesz akkora hatással a társaságra – az már inkább, hogy Parkernek eddig akkor sem volt sok hasznos megmozdulása, amikor pályán volt. A palánk alatti csata érdekes lehet, hiszen Aldridge tegnap Anthony Davist is megfogta, márpedig ha Whiteside nem tud dominálni, bajban lehet a Heat – a túloldalon valószínűleg Winslow-nak kell majd lassítania Leonardot.

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 23:00

Az Orlando ellen nagyon jól nézett ki a Pistons, és Ish Smith pótolni tudta Reggie Jacksont, ha most is ilyen formában játszik az irányító, akkor mindenképpen esélyesebbek lehetnek a hazaiak. A Bucks back-to-backből érkezik, és bár Henson buzzerével megverték a Brook Lopezt nélkülöző Brooklynt, eddig nem lehetnek igazán büszkék magukra, Vaughntól nem remélhetnek folyamatosan hat triplás meccseket, egyelőre nem játszanak meggyőzően. A hazai pálya is a Detroit mellett szól, de érdekes lehet majd a Drummond-Monroe csata a palánk alatt, utóbbi az eddigi meccseken meglepően hasznos volt védekezésben.

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers 00:00

Eddig nincs kérdés Oklahoma City-ben, Russell Westbrook korlátlan úr, a többiek pedig igyekeznek minél többet hozzátenni az adódó lehetőségekből – ebből legutóbb egy 51 pontos tripla-dupla sült ki Westy számára. A Lakersnél látszik az előrelépés, védekezésben stabilabbak, a támadójátékuk viszont egyelőre nem elég kiegyensúlyozott, az előző meccsen pedig elveszítették Brandon Ingramet, akinek azért megérezhetik a hiányát. Kérdés, hogy a két Russell mire megy egymással, illetve hogy védekezésben ki tud hatékonyabb lenni, mindkét oldalon voltak biztató jelek ezen a téren.

Memphis Grizzlies – Washington Wizards 01:00

A Memphis tegnap gyengén játszva kikapott New Yorkban, most hazai pályán javíthat a társaság – van min, főleg védekezésben. A Wizards az Atlantától kapott ki, és főleg a palánk alatti gyengeségek miatt, kérdés, hogy a back-to-backet játszó Marc Gasol mennyire tud majd dominálni Gortat ellen, főleg védekezésben – az is döntő lehet, hogy mennyit tud javulni a Wall-Beal páros Mike Conley-ékkal szemben. Mindkét együttes gyengén játszott az előző meccsen, különösen hátul, a hazai pálya a Grizzliest, a frissesség a Washingtont segítheti.

Houston Rockets – Dallas Mavericks 01:00

A felek két napja találkoztak Dallasban, akkor Harden vezérletével szoros meccsen nyerni tudott a Rockets a Dirk Nowitzkit nélkülöző Mavs ellen. A német klasszis most valószínűleg pályára léphet, az ő pontjai pedig nagyon kellenek is a társaságnak, legutóbb csak Harrison Barnes volt megbízható fegyver, a többieknek csak jó pillanataik akadtak. Azon az estén gördülékenyebb játékot mutatott a Houston, most a hazai pálya is őket segíti, de kérdés, hogy a védekezésük mennyire lesz egyben, és hogy Harden mennyire tudja kontrollálni saját magát.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus