Pierce utoljára Bostonban, 18:00-kor kezdődik az NBA-menü

Paul Pierce és a Clippers a nagy formában lévő Celticshez látogat - 18:00-tól Nets-Raptors - a Portlandet fogadja az OKC.

 

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 18:00

A Raptors nem igazán talál ki a gödörből, a nemrég még a Cleveland sarkában lévő gárda az utóbbi tíz meccséből nyolcat elveszített és már csak ötödik Keleten - ráadásul a liga leggyengébb csapata ellen sincs könnyű helyzetben. Ugyan a vereségek nagy része szoros, öt ponton belüli volt, így is nagyon frusztrált a társaság, DeRozan játéka továbbra is kérdéses, ráadásul Kyle Lowry is kihagyta az edzést betegség miatt, ő sincs jó állapotban - ha egyikük sem tud pályára lépni, még Brooklynban sem lesz egyértelmű favorit a Toronto. A Nets persze egyébként mindenki ellen underdog, apró dolgoknak tudnak örülni, most például annak, hogy az újonc LeVert milyen gyorsan fejlődik és hogy bekerült a kezdőbe, igaz, ott, legutóbb borzasztóan játszott. Ezzel együtt kifoghatnak egy-egy jó napot, okoztak már meglepetéseket idén, a Lopez-Bogdanovic kettősben, valamint akár Kilpatrickben is ott lehet egy nagy este, amivel ezt az ezer sebből vérző Raptorst meg lehet fogni. Érdekességek: az említett Bogdanovic csak ötöt dobott be az előző 22 triplájából, Lowry legutóbb sem játszott, de Cory Joseph 33 ponttal vezette sikerre Torontót, és a kanadaiak sorozatban hétszer verték meg a Brooklynt.

Boston Celtics - Los Angeles Clippers 20:00

Ugyan Bostonban most szinte mindenki a New England Patriotsra és a Super Bowl-ra figyel, a sorozatban hat győzelemnél járó és Kelet második helyén álló Celtics is óriási formában van - ráadásul ez lesz Paul Pierce utolsó fellépése korábbi sikerei színhelyén. Valószínűleg őt és Doc Riverst is örömünnep köszönti majd, és bár Pierce december 31-e óta nem játszott, Rivers szerint most kezdeni fog - persze túl sok szerep jó eséllyel így sem hárul majd rá. Szakmai oldalról a Boston van jobb helyzetben, Isaiah Thomas űrszámokat produkál folyamatosan, míg a Clippers Blake Griffin visszatérésével sem talált ki eddig a gödörből, igaz, a magasember most már hozza a pontokat és visszatalált korábbi önmagához. A palánk alatt lehet esélyük a vendégeknek, Horfordék nem túl acélosak lepattanózásban, ha itt dominálni tud a Jordan-Griffin duó, azzal jelentősen megkönnyítik csapatuk dolgát - persze akkor még mindig ott van Thomas, akit a Crawford-Felton-Rivers-Redick sornak kellene lassítani.

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 21:30

A Thunder három vereség után legutóbb megverte a Memphist, és Russell Westbrook elképesztő estét produkált, most pedig valami hasonlóra készül a Portland ellen is - elnézve a Blazers periméter-védekezését, számíthatunk is egy újabb Westy-show-ra. A kérdés az, hogy a társak mit tesznek ehhez hozzá, és hogy a Blazers mennyire tudja ezt ellensúlyozni a túloldalon, hiszen a vendégek alapvetően jó formában vannak annak ellénre, hogy az előző meccsükön kikaptak a Dallas ellen. A győzelem mindkét félnek nagyon kellene, de ha nem javulnak fel hátul Lillardék, és nem tudják valahogy limitálni vagy legalább rossz döntésekbe kergetni Westbrookot, akkor az OKC vezére egymaga is le fogja hozni a meccset - Lauvergne egész jól átvette Kanter szerepét a Grizzlies ellen, erre most is építhetnek majd.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus