Playoff-szintű meccset játszik a Pacers és a Rockets

21:30-tól a Denvert fogadja a Clippers - nagy a tét az Indiana-Houstonon - a Philadelphiát fogadja a Golden State

 

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 21:30

Egyik fél számára sincs már különösebb tétje a találkozónak, a Clippers gyakorlatilag biztosan negyedik, a Nuggets pedig biztosan lemarad idén is a playoffról – a hazaiaknak a jó formába kerülés lehet most az elsődleges szempont. Hazai pályán természetesen esélyesek is Paulék, de egy hónapja a Nuggets elkapta őket már ebben a csarnokban, így leírni nem lehet a vendégeket. A Denvernél visszatérhet Kenneth Faried, Redickék viszont 30% alatt dobtak kintről az utóbbi meccseken – ezen mindenképpen javítaniuk kell, különben megint meglepheti őket a vendégcsapat.

Indiana Pacers – Houston Rockets 00:00

A játéknap legnagyobb téttel bíró összecsapása, hiszen mindkét gárda a playoffba jutásért küzd. Az Indiana lesz a fáradtabb, tegnap az utolsó negyedben agyonverte őket a Brooklyn, és összességében is elég gyenge formában van az együttes – mind a védekezés, mind a kiegyensúlyozott támadójáték erősen kérdéses náluk. A Rockets talán most stabilabbnak és mindenképpen pihentebbnek tűnik, igaz, idegenben elbukták az előző három összecsapásukat – kérdés, hogy mennyire ülnek majd a tripláik és hogy James Harden mennyire tartja meg jó formáját. A hazai pálya komoly faktor lehet, de összességében így is magabiztosan várhatja a derbit a Rockets – igaz, nekik bír talán nagyobb téttel, ők azonnal kicsúszhatnak a legjobb nyolc közül egy vereséggel.

Sacramento Kings – Dallas Mavericks 00:00

A Dallas számára ez a győzelem most kötelező, a gárda jelenleg fél meccsel le van maradva a Rockets-Jazz páros mögött és nem áll playoff-helyen. A Kings védekezését ismerve jó esélyei is vannak a vendégcsapatnak még Parsons és Deron Williams nélkül is, a legutóbb pihenő Nowitzki most visszatérhet és az ő játékán sok fog múlni – tőle várhatják a pontokat a texasiak. A Sacramento rendre száztíz pont körül kap, amit mostanában egyre kevésbé tud már ellensúlyozni elöl, de Cousinsnak azért lehet nagy napja Pachuliáék ellen, amely boríthatja a papírformát – azt is illik megjegyezni, hogy idén már kétszer is megverték Nowitzkiéket, legutóbb március elején.

Golden State Warriors – Philadelphia 76ers 02:00

A ligaelső és a ligautolsó találkozásakor természetesen egyértelműek az esélyek, így túl sokat nincs értelme elemezni a helyzetet: mindenben köröket ver ellenfelére a GSW. Andre Iguodala nem fog játszani, és valószínűleg Andrew Bogut sem léphet pályára, illetve az sem kizárható, hogy Steve Kerr még valakit pihentet a playoff előtt – a vendégeknél Okafor és Noel is hiányozni fog. Még mindig a 72-10-es rekord megdöntéséért hajt a Warriors, ráadásul a hazai szériáját is nyújtja a gárda, így talán nem lesz gond a motivációval – láttuk már őket kikapni a Lakerstől például…

Los Angeles Lakers – Washington Wizards 03:30

Úgy tűnik, hogy lemarad a playoffról a Washington, a fővárosi gárda egy jó széria után elvesztette előző két találkozóját, így már három meccsel le van maradva a keleti nyolcadik helytől. Ezen a meccsen természetesen kötelező Wallék számára a siker, főleg úgy, hogy a hazaiaknál D’Angelo Russell valószínűleg nem léphet pályára, és könnyen lehet, hogy Kobe Bryant is hiányozni fog. A kiegyensúlyozottság teljes hiánya persze okozhat még meglepetéseket a Wizardsnak, decemberben például ettől a Lakerstől kikaptak saját közönségük előtt is – ha hisznek még a playoff lehetőségében, most simán hozniuk kell a derbit.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus