PO-meccs Charlotte-ban, Marc Gasol is megkapja Cousinst

A Bostont fogadja a Hornets - Cousins bombaformában érkezik Memphisbe - Torontóban rangadózik a Houston - pályán a Hawks és a Blazers

 

Charlotte Hornets – Boston Celtics 01:00

Mindkét fél számára kulcsfontosságú a mérkőzés, hiszen amelyikük vereséget szenved, lépéshátrányba kerül a playoffért folytatott harcban – jelenleg a Boston áll előrébb fél meccsel, de ők sem férnek be a nyolcba ebben a pillanatban. A Hornets hét közben leverte a tartalékos Atlantát, de Steve Clifford továbbra sem elégedett a védekezéssel, elöl pedig elég instabil most a gárda – nem véletlen, hogy az előző tizenegy találkozójukból csak hármat tudtak megnyerni. A Boston tegnap hatalmas verést kapott a Clipperstől, és bár a Charlotte nem ez a kaliber, a hátvédsor dobóformáján kategóriákat kell javítaniuk, ha partiban akarnak lenni ma – a triplájuk teljesen elhalt, de a Thomas-Smart-Bradley trió összességében is maga alatt játszik. A vendégek az előző hét találkozójukból ötöt elveszítettek.

Philadelphia 76ers – Los Angeles Lakers 01:00

A Philadelphia ismét bizonyított, tegnap rendkívül kemény védekezésükkel majdnem nyerni tudtak Clevelandben, ezek után hazai pályán akár esélyesként is tekinthetünk rájuk a Lakersszel szemben. Az biztos, hogy hátul mindenképpen szervezettebbek, mint az arany-lilák, Nerlens Noel pedig egyre elképesztőbb meccseket hoz újonc létére – igaz, a túloldalon Jordan Clarkson is remekel elsőévesként. Ha már Noel, tegnapi gyengébb napja után most Jordan Hillel nagy csatát vívhatnak, a vendégek energikus centere 22 pontot és 16 lepattanót kapart össze 27 perc alatt – vele lesz dolga a Sixers középjátékosának. Döntő lehet, hogy a periméteren mihez kezd Covingtonékkal a Lakers, Jeremy Lin játéka erősen kérdéses, Clarkson, Ellington és Wesley Johnson pedig nem biztos, hogy elég lesz a stabil védekezés megbontásához – ráadásul hiába lépett előre a LAL is ezen a téren, a Philly tüzérei elég gyakran elsülnek otthon…

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks 01:30

A két csapat idén már háromszor találkozott, mindháromszor a vendég fél győzedelmeskedett – ennek ma ellentmond, hogy a Bucks sorozatban tíz vereséget szenvedett el saját pályájától távol. Ugyanakkor az alapszakaszban már csak tét nélküli meccseket vívó Atlanta legutóbb mind az öt kezdőjátékosát pihentette, Jeff Teague bokája és Kyle Korver orra nincs is teljesen rendben, jó esély van rá, hogy ők ketten ma is kiülik a találkozót. Kérdés, hogy Budenholzer mennyire akar pihentetni ma is, az biztos, hogy támadásban a cseresor is kellően hatékony, védekezésben viszont nem tudják megoldani a feladatokat – más kérdés, hogy Jason Kidd csapata idegenben nagyon gyenge százalékkal dob. A hírek szerint egyébként ott lesz az első sor ma a pályán, a keleti éllovas hazai pályán idén még nem tette meg, hogy nem a legjobb csapatával állt ki, és a közvélemény szerint most sem fog ez előfordulni. Érdekes, hogy Carter-Williams érkezése óta három százalékkal gyengébben dob a Milwaukee és azóta mindössze 6-14 a mérlege…

Toronto Raptors – Houston Rockets 01:30

Mindkét oldalon lesz egy-egy nagy hiányzó, a hazaiaknál Kyle Lowry állapota nem igazán javult, és valószínűleg ma sem tud pályára lépni, a vendégeknél pedig Howard kap pihenőt a back-to-back második felén. Kulcsfontosságú lesz természetesen, hogy a Raptors mihez kezd James Hardennel, a Rockets MVP-jelöltje ha máshogy nem, büntetőkből mindig megtalálja az utat a pontszerzésig, de legutóbbi találkozójuk alkalmával James Johnson jó munkát végzett rajta – Casey mester szerint most is ő lehet a jó megoldás Szakállal szemben. Azon a találkozón a támadójátékkal akadtak gondjai a Torontónak, most Howard és Jones hiányában Valanciunasban bízhatnak a palánk alatt, de Beverley nélkül a Vasquez-DeRozan-Williams trió is jobban ficánkolhat, mint akkor – kulcsfontosságú lesz számukra a jó dobóteljesítmény.

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 02:00

Komoly rangadókat vívott a Memphis az utóbbi időben, méghozzá kevés sikerrel, tegnap San Antonióban is vereséget szenvedtek. Hazai pályán egy papíron könnyebb ellenféllel szemben muszáj lenne győzelmet aratniuk, de a Kings az elmúlt pár mérkőzésen nem éppen azt mutatta, hogy könnyen adja magát. Cousins űrszámait kellene emberi tartományban tartania Marc Gasolnak, de a Sacramento centere már védekezésben is előrelépett, igazi falat képez a gyűrű alatt – ráadásul Rudy Gay is sorra hozza a ponterős meccseket. Elméletben persze Cousinsra ott van Gasol, Gay-re Jeff Green, és megoldható a feladat a Memphisnek, de Tony Allen valószínűleg nem játszik, a csapatvédekezés pedig eléggé romokban van manapság, az elmúlt három mérkőzésen 107 pontot engedtek átlagban. Ha otthon össze tudják kapni magukat hátul, természetesen még így is ők számítanak inkább esélyesnek.

Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 02:00

A hírek szerint visszatérhet a hazaiakhoz Ricky Rubio, ami mindenképpen megdobhatja a Minnesotát elöl és hátul is – az utóbbi mérkőzéseken csak Andrew Wiggins jó statisztikáinak örülhettek a szurkolók. Főleg védekezésben kellene a spanyol segítsége, a vendégeknél Trey Burke mostanság hajlamos megszórni magát, ugyanakkor elöl sem árt, ha valaki összefogja kicsit a gárdát. Bár részben kiegészültek a hazaiak, Gorgui Dieng játéka is kérdéses, center nélkül pedig komoly gondban lehetnek Gobert-ékkel szemben – az biztos, hogy a lepattanózás és a festék a vendégeké lesz. Ezen a területen amúgy is borzalmasan védekezik a Wolves, ami még akkor is gond, ha Dieng játszik, a Jazznél pedig Favors nem – egyébként Hayward sem teljesen egészséges még, Wigginsszel nagy párharcot vívhatnak. Az 1/1-es komolyan vette a Mirotic- vagy Noel-féle pletykákat az Év Újonca címről, az előző négy találkozóján 25 pontos átlagot virított.

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 04:00

A Portland kilábalt a korábbi gödörből, és sorozatban öt vereség után már zsinórban három győzelemnél járnak – ezzel stabilizálták magukat és egy újabb siker matematikailag is bebiztosítaná a playoff-részvételüket. A Denver elleni parádés dobóteljesítményre és Afflalo jó játékára alapozhatnak ma is, különösen úgy, hogy a Suns húszpontos előnyt leadva bukott az OKC-vel szemben, és ezzel gyakorlatilag véget ért számukra az idény. A festékben valószínűleg fölényben lesznek Aldridge-ék, de a Morris-ikrek jó formájában bízhatnak a vendégek, a testvérek 35 pontot átlagolnak az utóbbi mérkőzéseken – más kérdés, hogy ez önmagában nagyon kevés lesz Portlandben. A triplájuk szinte nem létezik manapság, a védekezésük nem lett rendezettebb, a lelkiállapotuk pedig szintén nem lehet a legjobb, miután közvetlen riválisuk ellen veszítették el reális esélyük maradékát a playoff-részvételre.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus