Portland-Miami a Sport TV-n!

Lillardék Wade-éket fogadják, a Rockets New Yorkba utazik, a Toronto pedig a Charlotte ellen javítana

Dwyane Wade-ék Damian Lillardék elleni meccsét a Sport 1 is műsorára tűzi, ezen felül összecsap a Toronto és a Charlotte, valamint New Yorkba látogat a Houston – nézzük, mit érdemes tudnunk a mai három derbi előtt!

Toronto Raptors – Charlotte Hornets 01:30

A Raptors egy hármas vereségszériával leszorult a keleti első helyről, amit elsősorban az összeroppanó védekezésnek köszönhettek: a Warriors és a Suns is majdnem tíz százalékkal dobott ellenük jobban, mint a többi csapat korábban átlagosan. Ugyan a Hornetsnél továbbra sem léphet parkettre Al Jefferson, Kemba Walkert ez tegnap sem érdekelte és egy nagy dobással megnyerte a meccset csapatának – vele ma is meggyűlhet a hazaiak baja. Ugyan a támadójátékuk rendben van, Lowry-ék nem lassítanak, otthon most már abban is bízhatnak, hogy némi pihenő után a védekezésük is rendben lesz, akkor pedig egyértelműen jobb csapat, mint a Charlotte. A vendégeknél Gerald Hendersoné a második ember szerepe, a jóval mélyebb Raptorsnak ráadásul ez most kötelező győzelem – plusz az a tudat is hajthatja őket, hogy DeRozan a hírek szerint két nap múlva visszatérhet.

New York Knicks – Houston Rockets 02:00

A Knicks sorozatban 13. meccsét is elveszítette, nem nagyon van ennél lejjebb már – Shumpert és J. R. Smith távozása mellett továbbra is nélkülözik Anthony-t és Stoudemire-t is. Voltak idők, amikor a Madison Square Garden igazi pokol volt az ellenfelek számára, két évvel ezelőtt még 31-10-re végeztek itt, most viszont csak a nagy számok törvényében bízhatnak. A Houston továbbra is nagyon ingadozó teljesítményt nyújt, de ha csak azt nézzük, hogy Harden mit fog csinálni Calderonékkal a periméteren, illetve hogy ki fog hazai oldalról pontot szerezni a Beverley-Ariza-Josh Smith-Howard sor ellen, nehéz elképzelni, hogy ma szakadjon meg a Knicks sorozata. Jelenleg a New York legnagyobb fegyvere a 11 pontot átlagoló Hardaway Jr., miközben a liga pontkirálya fogja támadni a liga leggyengébben védekező külső sorát – bármennyire ingadozó ez a Rockets, a mai meccs könnyed ujjgyakorlatnak ígérkezik számukra.

Portland Trail Blazers – Miami Heat 04:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Portlandben nyerni kiváltság idén, 15-2-re állnak Lillardék otthon, igaz, nemrég az Atlanta gond nélkül aratott itt győzelmet. Nem lehet azonban őket összehasonlítani ezzel a Miamival, akiknél ugyan bizonyos részek működnek, a csapat egészében nagyon nem. Érdekes, hogy Chris Bosh általában nagyot játszik Aldridge-ék ellen, az utóbbi két meccsen 30,5 pontot átlagol 76,5%-kal mezőnyből – az ő extrájára ma is nagy szükségük lesz a vendégeknek. Lillardra egyébként abszolút nincs embere Spoelstrának, az irányító amúgy is jó formában van (39-et dobott a Lakersnek), a Heat periméter-védekezése pedig nem okozhat neki gondot. Ugyanakkor Batum és Matthews is lassíthatja Wade-et, márpedig az ő extrája nélkül nem lesz esélye a Miaminak – hiába játszik jól Granger, vagy legutóbb éppen Whiteside, mélyebb és minőségibb a Portland, főleg a védekezést tekintve.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus