Porzingis Nowitzki ellen, Miamiban a Washington

Dirk az "új Dirk" ellen - a Heathez látogat a tartalékos Wizards - kötelező előtt a Spurs és a Raptors - nagy rohanás New Orleansban?

 

Charlotte Hornets – Detroit Pistons 01:00

A szezon eddigi részében a Pistons főleg Drummond lepattanóiról, egy viszonylag jó védekezésről és a kissé lassú támadójátékról szólt – az utóbbi találkozókon azonban Reggie Jackson vezérletével elöl is sikerült javulnia a gárdának. A sorozatban négy győzelem is elsősorban ennek köszönhető, a hátvédek javuló hatékonysága miatt pedig valószínűleg Charlotte-ban is jó meccset játszik majd a Detroit, hiszen Kemba Walkerék sem mennek a szomszédba triplákért, illetve erős periméter-játékért. A Hornets egyébként védekezésben is nagyon egyben van, két napja nyertek Chicagóban, és Al Jefferson nélkül hátul egyre stabilabbak – a center ma sem léphet pályára, ugyanakkor a Pistons back-to-backje egyértelműen mellettük szól.

Philadelphia 76ers – San Antonio Spurs 01:00

A Philly-nél ma ismét pályára léphet kétmeccses eltiltása után Jahlil Okafor, ráadásul legutóbb már Tony Wroten is játszott, igaz, egyelőre perclimiten van a hátvéd. A hazaiak támadópotenciálja mindenképpen növekszik ezekkel a lépésekkel, ugyanakkor a San Antonio ennél jóval komolyabb ellenfeleket is teljesen le tudott venni a pályáról, ráadásul amikor kellett, támadásban is tudott váltani, így természetesen Leonardék toronymagas esélyesek ezen a találkozón. Ugyan Gregg Popovich együttese idegenben szedte össze mindegyik vereségét idén, jelenleg csak a GSW számít náluk jobb csapatnak, így meglepődnénk, ha komoly csatára tudná őket késztetni a Sixers.

Miami Heat – Washington Wizards 01:30

A Heat két napja remek védekezéssel verte meg a Clevelandet, amivel jelenleg vezetik Keletet, és saját közönségük előtt mindenképpen esélyesnek számítanak – a konferencia legjobb védekezése Luol Deng kiválását sem érezte meg. A kiscsatár ma sem lép majd pályára, de a nagyobb kérdőjelek a hiányzókkal kapcsolatban a vendégeknél vannak, hiszen John Wall tegnap térdsérülést szenvedett, és bár játszani szeretne ma este, mérget azért nem vennénk rá, hogy pályára is lép majd az irányító. Nélküle nagyon nehéz helyzetben lenne a Wizards, hiszen a magasembereik is sérültek, Gortat, Nené, Humphries és Gooden játéka is erősen kérdéses, márpedig a palánk alatt a Bosh-Whiteside duónak így nagy területe lesz. A fővárosiak ezzel együtt ugyan támadásban összeálltak az utóbbi meccseken (Wall és Beal is sebességet váltott), de továbbra is száz pont felett kapnak átlagban – ráadásul a back-to-back sem mellettük szól.

New York Knicks – Dallas Mavericks 01:30

A mérkőzés legnagyobb párharca kétségkívül Dirk Nowitki és Kristaps Porzingis párharca lesz, hiszen azon túl, hogy csapatuk finoman szólva meghatározó játékosai mindketten, az újoncot nagyon sokan hasonlítják a német legendához. A Knicks otthon nagyon jól védekezett mostanság, a Mavsnél viszont Deron Williams és Wesley Matthews révén a támadójáték dominál inkább, itt érdekes párosítás lesz az Afflalo-Matthews csata, hiszen ők tavaly még csapattársak voltak Portlandben. A hazaiaknál Carmelo Anthony térde nem teljesen egészséges, a vendégeknél pedig Chandler Parsons játéka bizonytalan, de a kiscsatár valószínűleg pályára léphet majd a back-to-back második felén.

Toronto Raptors – Los Angeles Lakers 01:30

A Toronto Lowry parádés estéje ellenére elbukott a Golden State ellen, most viszont kötelező győzelem előtt áll a gárda – a Lakers továbbra is rendkívül gyenge, Kobe Bryant pedig tegnap gyomorfájdalmak miatt nem is tudta végigjátszani a meccset. A hangulat a csapaton belül egyre feszültebb, sem elöl, sem hátul nem megy a játék, bár a fiatalok szerepe azért nőtt az utóbbi időben, és ha Kobe nem játszik ma, valószínűleg még inkább előtérbe kerülnek – ahogy a korábbi Raptors-játékos Lou Williams is. Összességében nem egy szint jelenleg a két gárda, a Raptors Valanciunas nélkül is sokkal jobb állapotban van, ráadásul a vendégek back-to-backből érkeznek.

Chicago Bulls – Phoenix Suns 02:00

A Phoenix egy hatmeccses idegenbeli sorozatot zár le Chicagóban, méghozzá egy nappal azután, hogy Jeff Green buzzer alley-oopjával kikaptak Memphisben – sorozatban negyedik vereségüket szenvedték már el. Tyson Chandler továbbra sem bevethető, és a fáradtság főleg az utolsó percekben ütközik ki a csapaton, mert minden meccsüket csak pár ponttal veszítik el – könnyű estére ezúttal sem számíthatnak. A Chicago a Charlotte elleni vereséggel lecsúszott a keleti első helyről, de egy győzelemmel most ismét a Cleveland elé kerülhetnek Butlerék, ehhez azonban javulniuk kell támadásban – hiába vannak meg a fegyvereik, elöl egyelőre sehogy sem akar összeállni a gépezet. Visszatért Mirotic és Hinrich is, mindketten bevethetőek ezúttal, saját közönségük előtt pedig mindenképpen ők számítanak esélyesnek.

Milwaukee Bucks – Portland Trail Blazers 02:00

A Milwaukee érdekes módon jelenleg a liga leglassabban játszó csapata, ám ezzel együtt az egyik legtöbb pontot szerzi ellopott labdából – ennek megfelelően OJ Mayo kezdett legutóbb irányítóként, Carter-Williams sehogy sem tud visszakerülni a kezdőcsapatba. A kérdés az, hogy melyikük jobb választás védekezésben Damian Lillard ellen, hiszen a Blazerst egyértelműen hátvédposzton kell megfogni, a Lillard-McCollum páros vezérletével a csapat továbbra is ott kopogtat a rájátszást érő helyek ajtaján. Kérdés, hogy ki tudja ráerőltetni akaratát a másikra, és hogy ki vét kevesebb hibát, a Bucks nem valószínű, hogy sokkal túl tudja lépni a 100 pontot, de ha a védekezésük úgy fog zárni, ahogy mostanság rendszeresen, a labdaeladásokra igencsak hajlamos vendégcsapat komoly gondban lehet.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 02:00

A Minnesota elkezdett süllyedni, Wigginsék sorozatban három vereségnél járnak, de érdekesség, hogy ezek után is csak 2,5 meccsel vannak lemaradva a Clipperstől – ez a vendégek gyengélkedését is jól mutatja. Bő egy héttel ezelőtt Griffinék megverték már a Wolvest, de most valószínűleg ismét hiányozni fog Chris Paul és JJ Redick, nélkülük pedig semmiképp sem egyszerű az életük még akkor sem, ha legutóbb Crawford és Wesley Johnson megoldotta a kérdést. A Minny főleg hazai pályán gyengélkedik, így számukra akár ez most hátrány is lehet, de legalább az előző meccsen „kitört” korábbi gyenge formájából Karl-Anthony Towns, és rá most is óriási szükségük lesz Jordan és Griffin ellen.

New Orleans Pelicans – Boston Celtics 02:00

A Boston legutóbb nagyon megizzasztotta a San Antoniót, a New Orleans pedig megverte a Clevelandet, ráadásul azóta két nap szünetük volt Anthony Daviséknek – ez és a hazai pálya adhat okot a bizakodásra a részükről. Védekezésben továbbra is elég harmatos a Pelicans, de támadásban Tyreke Evans visszatérése óta azért kezd összeállni a gépezet, Davis nagy formában van, és bár Sullingerék javultak hátul a palánk alatt, nem igazán látni, hogy a magasembert ki fogja majd megállítani. Mindkét csapat szeret rohanni, így valószínűleg most is sok gyors indítást, sok triplát és sok pontot láthatunk majd, a bostoni hátvédek hatékonyságán sok múlhat majd.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus