Rangadó a Sport TV-n: Bostonban mászna ki a gödörből a Rockets

Összecsap a liga jelenlegi második és harmadik legjobb csapata - idegenben nyerne a Philly - Bucks-Wolves derbi - kötelező előtt a Spurs.

 

Orlando Magic - Detroit Pistons 01:00

Nincs egyszerű helyzetben a Detroit, ugyanis bár papíron természetesen kötelező lenne a győzelem a vendégek számára, Reggie Jackson másfél-két hónapra kidőlt, ami egyrészt a játékon is nagyon meg fog látszani, másrészt fejben is okozhat némi zavart náluk. Nagy kérdés, hogy Ish Smith hogyan száll be a helyére, mennyire tudja összefogni és irányítani az együttest, főleg úgy, hogy Avery Bradley is hiányzik, az biztos, hogy nagy teher lesz Tobias Harris és Andre Drummond vállán támadásban. Pedig nagy szükségük lenne a sikerre a keleti középmezőnyben, a zsinórban kilenc vereségnél tartó Magic otthonában fájó lenne egy vereség, de előbb-utóbb Frank Vogel csapatának is nyernie kell, lehet, hogy most jött el erre az idő - Fournier már játszik, Vucsevics, Ross és Gordon még nem, igaz, utóbbi lehet, hogy végül mégis pályára tud lépni. Érdekes meccs lesz, játékerőben még Jackson nélkül is jobb a Pistons, de nincs egyszerű helyzetben. 

Boston Celtics - Houston Rockets 02:00 (TV: Sport1 - ÉLŐ)

Természetesen ez lesz a játéknap rangadója, hiszen a mérlegeket tekintve a liga harmadik legjobb csapata fogadja a másodikat, de egyik sincs ideális állapotban. A Boston ugyan nyert előző este, de éppen ezért back-to-backet vív, és az azt megelőző négy meccséből hármat is elveszített, míg a Rockets most van a legmélyebben eddig - zsinórban három vereség után, Chris Paul és Clint Capela nélkül lép pályára a vendégcsapat. Nagy kérdés, hogy a védekezésüket össze tudják-e szedni Hardenék, mert most ez az, ami nincs rendben, és ha a Celtics úgy harap hátul, mint ahogy tette azt Charlotte-ban, akkor ez akár döntő is lehet - Jaylen Brown náluk is sérült, Marcus Morris viszont a tervek szerint most pályára léphet. Érdekes lehet az Irving-Harden csata és természetesen az is, hogy Horforddal mihez kezd a kényszerből biztosan többször is alacsony szerkezetben játszó Rockets, lehetetlen megjósolni, hogy mi történik majd. 

Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 02:00

A Wolves előző este hosszabbításban gyűrte le a Denvert, így annak ellenére nehéz meccsre számíthat, hogy egyébként a liga egyik legjobb formában lévő csapata - hat győzelem után, de rendkívül fáradtan, ráadásul lehet, hogy Jeff Teague nélkül utazik Milwaukee-ba a társaság. Az irányító egy könnyebb sérülést szedett össze a Nuggets ellen, és jelen állás szerint meglepő lenne, ha a back-to-back második felén rögtön játszhatna, nélküle pedig azért elég nehéz dolga lesz a gárdának, nagyon sok múlik megint Jimmy Butler játékán. A Bucksnak ki kellene ezt használni, de két "nem szép" vereségen van túl az együttes, Charlotte-ban és a Bulls elleni hazai meccsen is pocsékul védekeztek Bledsoe-ék, márpedig ha ezen nem tudnak jelentősen javítani, akkor a Wolves is szétszedi őket, még Teague nélkül, fáradtan is megvannak ehhez a fegyvereik a vendégeknek. Kulcsfontosságú lesz, hogy Middleton és Antetokounmpo mihez kezd majd Butlerrel, illetve hogy a túloldalon éppen Antetokounmpót ki és hogyan tudja majd limitálni, de a körülmények a Milwaukee, az aktuális forma pedig a Minnesota mellett szól. 

San Antonio Spurs - New York Knicks 02:30

Gyűlnek a felhők a Knicksnél, sorozatban három vereség után, ráadásul egy back-to-back második felén utazik a társaság San Antonióba, ahol előzetesen gyakorlatilag esélytelennek tűnik - nem csak hogy rossz formában van, gyengébb játékerőt képvisel és fáradt az együttes, de az idegenbeli 2-11-es mérleg összehasonlítva a Spurs 16-2-es hazai mutatójával is elég jelentős különbséget eredményez. A hazaiak legutóbb játszottak először teljes kerettel, és most is hasonló a helyzet, frissen, pihenten mehetnek neki ennek a meccsnek, tovább építhetik Leonard önbizalmát, és esetleg zárkózhatnak a Houston felé - hatalmas meglepetés lenne, ha nem tudnák hozni ezt a találkozót. 

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 04:30

Komoly vereségszériát zárt le karácsonykor a Sixers, azóta eltelt két pihenőnap, úgyhogy fáradtnak sem mondható a gárda, a hírek szerint Embiid és Redick is bevethető lesz, Covingtonnak viszont fáj a térde, ő lehet, hogy nem lesz ott a pályán. A Blazers alaposan kipihenhette magát, mert utoljára 23-án játszott meccset és nyert Los Angelesben, de hazai környezetben bőven van mit bizonyítani: a gárda csak 7-10-re áll otthon, ami egyre égetőbb probléma, ahogy haladunk előre a szezonban. Náluk Damian Lillard játéka kérdéses, a hírek szerint csak limitált edzésmunkát tudott végezni, és nélküle azért lehetnek gondjaik, kulcsfontosságú lesz, hogy hozni tudják-e a ligaelit védekezésüket - ha igen, akkor jó esélyeik lesznek, de ha nem, akkor tűzerőben biztos, hogy felülmúlja őket a Philly. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus