Rangadó Bostonban és San Antonióban is

A Milwaukee-t fogadja a Celtics - a Pistons látogat a Spurshöz - folytatná szériáját a Cavs - New Orleansban lép pályára a Warriors.

 

Charlotte Hornets - Orlando Magic 01:00

A Magic back-to-backet játszik, előző este New Yorkban tudott nyerni, most viszont idegenben kellene bizonyítani a zsinórban négy vereségből érkező Charlotte ellen. A hazaiak erősen megérzik Kemba Walker hiányát, de a vállsérüléssel bajlódó irányító játékára most ismét van esély, hétvégén már teljes edzésmunkát végzett, és ha pályára léphet, akkor nagyot dobhat csapata esélyein. A nagyobb kérdések emiatt náluk adódnak, a Magic az utóbbi meccseken ismét megtalálta a ritmust támadásban, és bár fáradtabb lesz a gárda, de azt azért nagyjából lehet tudni, hogy tőlük mire számíthatunk. 

Indiana Pacers - New York Knicks 01:00

Nehéz szériában van a Pacers, ugyan az utóbbi négy meccsből hármat is elvesztett a gárda, de ezek a Boston, a Houston és a Toronto ellen születtek, amik beleférhetnek - most viszont mindenképpen nyerniük kell már. A Knicks fáradtabb, előző este Porzingis és Hardaway Jr. sem tudott játszani, ráadásul idegenben eddig 1-6-ot hozott, a két említett pedig most sem lesz ott a parketten, el sem utaztak a csapattal. Az Indiana jelenleg jobb passzban van, Victor Oladipo élete szezonját futja, és ha oda tud figyelni az együttes a védekezésére, akkor egyértelműen favoritnak számít otthon - érdekesség azért, hogy a Knicks az utóbbi öt meccsből négyet megnyert ebben a párharcban. 

Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 01:00

Ez kötelező meccs a Phillynek, hiszen a gárdának idén már jóval komolyabb céljai vannak, mint a Phoenixnek, a Detroit ellen megnyert rangadó után pedig hazai pályán nem hibázhat - igaz, a Sunsban is van potenciál, de nem véletlenül áll csak 8-16-ra. Érdekes csata lesz a fiatal playmakerek között, Ben Simmons és Devin Booker is alapjaiban határozza meg csapata játékát, de főleg a vendégek dobógépe nem a védekezéséről híres, meglátjuk, hogy mire mennek majd Simmonsszal, vagy akár csapatszinten Joel Embiiddel. Azt bizonyította már a Sixers, hogy rengeteg fegyvere van támadásban, néha már védekezésben is elég jól néznek ki, ez pedig hiánycikk a vendégeknél, akiknél ráadásul Alex Len és Alan Williams is hiányozni fog. 

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 01:30

A felek két napja találkoztak Brooklynban, akkor 12 ponttal nyert a Hawks, ezek után hazai pályán szintén Schröderék felé billen a mérleg nyelve előzetesen, de a kiegyensúlyozottság egyik csapatnak sem nagy erőssége. Sérültek most is vannak mindkét oldalon, de a nagy kérdés, hogy a vendégek képesek-e kicsit módosítani a játékukon és kevésbé a triplahajigálásra koncentrálni, mert a Hawks komplettebb jelen pillanatban, jobban védekezik, és több lábon áll elöl is - legutóbb 17/42 hármas sem volt elég Dinwiddie-éknek, pedig idegenben nehéz lesz ezt túldobniuk. 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 01:30

Ez izgalmas rangadónak ígérkezik, mindkét csapat viszonylag jó formában van, a ligaelsőnél ez egyértelmű, de a vendégek is megnyertek az előző öt meccsükből négyet, idegenben is hoztak egy fontos sikert Portlandben, így joggal bizakodhatnak most is. Ráadásul ők már nyertek idén ebben a csarnokban, még a szezon elején 108-100-ra, azóta a Celtics visszaadta már a kölcsönt Milwaukee-ban, de az a meccs is szorosan alakult, most is hasonlóra számíthatunk. Érdekes lesz, hogy a sok atléta mire megy egymással, a Tatum-Brown kettősnek komoly feladatat lesz a Middleton-Antetokounmpo páros ellen, de az Irving-Bledsoe csata is jónak ígérkezik. A kulcs mindenképpen a Bucks védekezése lesz, ezen a téren nagy a különbség a Boston javára, de sok apró érdekességre lehet érdemes figyelni. 

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 02:00

Zsinórban tizenegy győzelemnél jár a Cleveland, igaz, a Memphis ellen azért voltak gondok, de most újabb kötelező előtt áll a társaság - a sorsolás most viszonylag könnyűnek tűnik, nyújthatják tovább a szériát LeBron Jamesék. A Bullsnál épp ellentétes az előjel, a ligautolsó 3-18-cal áll, és sorozatban nyolcszor kapott ki, igaz, ebből az előző négy szoros volt, az utóbbi kettő pedig egyetlen ponton múlt. Ezen az estén a vendégek mindenképpen toronymagas esélyesek, bár Tyronn Lue szerint az utóbbi időben eléggé szenvedtek a magas szerkezetek ellen, kérdés, hogy Markkanenék fölénybe tudnak-e kerülni fizikálisan. 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 02:00

A Grizzlies legutóbb begyűjtötte sorozatban tizenegyedik vereségét is annak ellenére, hogy magához képest egészen extra támadójátékot produkált, és az a nagy kérdés, hogy valóban rátaláltak-e valamire elöl, vagy csak "kicsúszott" meccs volt az a Cavs ellen. A Minnesota back-to-backet játszik, és eléggé megszenvedett a Clippers ellen, az utóbbi időben azért egy-két kivételtől eltekintve nem nagyon volt meggyőző a gárda, védekezésben rengeteget hibáznak Wigginsék, továbbra sem tudnak tartósan megfelelő intenzitással játszani. Ez most nem biztos, hogy bele fog férni, ha a legutóbbi tűz meglesz Marc Gasolékban, a center egyébként is alaposan megnehezítheti Towns dolgát a palánk alatt, és ha Evans vezetésével felszívja magát a periméter, akkor megtörheti a jeget a hazai alakulat. 

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 02:00

A Warriors back-to-backet játszik, ráadásul Curry, Pachulia és Iguodala is kisebb sérüléssel bajlódik, és a gárda már a negyedik állomásához érkezik hosszú idegenbeli túráján - túlzás lenne azt állítani, hogy ideális állapotban van a bajnok. Nincs viszont abban a Pelicans sem, Anthony Davis nem játszhat, nélküle pedig azért ez egy másik csapat, bár tegyük hozzá, hogy legutóbb Portlandben nagyon jól néztek ki Rondóék - azzal a játékkal most sem lennének elveszettek. Nagyon sok múlhat azon, hogy Cousins mire lesz képes a palánk alatt, a fizikai fölénye egyértelmű, idén eddig 25 pontot, 10,5 lepattanót és 4,5 gólpasszt hozott a Warriors elleni két meccsen, amelyeket elvesztett csapata. A fő kérdés persze a GSW intenzitása lesz, ha tompák lesznek Duranték a fáradtság és a kisebb sérülések miatt, akkor belefuthatnak egy pofonba a Davis nélküli Pelicans ellen is, ha felpörögnek, akkor viszont nem sok csapat tudja lelassítani őket ebben a ligában. 

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 02:30

Két gyengébb meccs után nagyon simán lejátszotta a Clipperst a Dallas, így magabiztosan mehet bele ebbe a találkozóba, főleg hazai pályán, ahol magukhoz képest is meggyőzőbbek, mint vendégként. A Denver feladata jelenleg elsősorban a túlélés, de Millsap, Jokics és Chandler nélkül is nyertek kettőt, tartják helyüket a nyugati középmezőny elején, megmutatták, hog nagyon mély a keretük, de kérdés, hogy idegenben is képesek-e valamit alkotni - eddig nem sokat mutattak még vendégként, mindössze 3-7-re állnak. Ha Harrisék tűzereje most is meglesz, akkor biztos, hogy meglesz az esélyük a győzelemre, de egyébként komoly gondjaik lehetnek - a Mavset bizony komolyan kell venni, Rick Carlisle ismét csapatot épít...

San Antonio Spurs - Detroit Pistons 02:30

A Spurs back-to-backet játszik, de Gregg Popovich finoman szólva is pihentetett előző este a Thunder ellen, gyakorlatilag a tartalékok és az ő tartalékjaik kaptak ki Westbrookéktól. Most valószínűleg azért a legtöbb sérült visszatérhet Kyle Andersonon kívül, otthon pedig egyébként is nagyon masszív a San Antonio, így borzasztó kemény meccsre készülhet a Pistons. A vendégek két idegenbeli vereség után érkeznek, úgy fest, hogy kissé megtorpantak, elsősorban a védekezésük esett szét, pontosabban a védőlepattanózásuk - Stan Van Gundy szerint ezen ment el a Philly elleni meccsük, és ezen kell elsősorban javítaniuk. Kérdés, hogy Drummond mire megy Aldridge-ék ellen a palánk alatt, és hogy Reggie Jacksont limitálni tudják-e Murrayék. 

Utah Jazz - Washington Wizards 03:00

Mindkét csapatnak meggyűlik a baja a kulcsemberek sérülésével, a hazaiaknál Hood, Johnson és Gobert, a vendégeknél pedig Wall hiányzik, mégis jól kezelik a helyzetet - a hazaiaknál ráadásul a francia center ma visszatérhet. A Jazz sorozatban öt győzelemnél jár, és a liga egyik legjobb formában lévő együttese, az újonc Donovan Mitchell ez idő alatt 21,8 pontot átlagol, legutóbb 41-et szórt, és vezetésével kiválóan működik a támadójáték, míg a Wizardsnál többen is elő tudtak lépni, még csak Bradley Beal extrájára sincs szükségük. Nehéz jósolni, hogy melyik fél milyen napot fog ki, hogy a Jazz képes-e megtartani az utóbbi időben látott formáját, és hogy a fővárosi védekezés éppen melyik arcát mutatja majd. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus