Rangadó Torontóban: visszavághat a tavalyi playoffért a Bucks

Komoly csatára van kilátás a Raptors és a Milwaukee között - ismét pályán a Bulls és a Minnesota is - nézzük, hogy mit érdemes tudnunk!

 

Brooklyn Nets - Orlando Magic 01:30

A Nets back-to-backet játszik, előző este szoros csatában kapott ki Bostonban, meglátjuk, hogy mennyit vett ki belőle ez a találkozó, illetve az, hogy mindez egy brutális idegenbeli túra vége - a kirándulás ötödik állomása után hazarepülni és back-to-backet vívni nem túl szívderítő feladat. A Magic javulóban van, a Detroit legyőzése után volt egy jó félidejük a Heat ellen is, de ott végül vereséget szenvedtek, mindenesetre legalább támadásban belendültek Fournier és Gordon visszatérésével, meglátjuk, hogy idegenben mit tudnak most ebből megmutatni. Isaac, Ross és Vucsevics még mindig sérült náluk, de az biztos, hogy ők a frissebbek, ráadásul a reménytelenség után most játszottak egy-két jobb meccset, lehet, hogy ez feldobja őket.

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:30

A tavalyi playoff-párharc óta először találkoznak egymással a felek és most is remek csatára számíthatunk tőlük, hiszen mindegyikük jó formában van. A Raptors a két idegenbeli vereség után javítani tudott és a hazai pályán 13-1-re áll, amely miatt mindenképpen esélyesnek számít, míg a Milwaukee back-to-back megnyert két rangadót, amivel egyértelműen bizonyított. Komoly sérült egyik oldalon sincs, a Torontónál visszatérhet az egy meccsre eltiltott Serge Ibaka is, így érdekes lesz látni, hogy mire mennek majd egymással, a tavalyi rájátszásban inkább a Bucks diktált addig, amíg Casey nem váltott alacsonyabb szerkezetre, ráadásul azóta Eric Bledsoe-val tovább erősödtek. Kérdés, hogy most mi történik majd a festékben, de alapvetően egyik fél sem a védekezéséről híres idén, pedig a playoff-párharcban inkább az érvényesült. 

Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 02:00

Itt a Bulls vív back-to-backet, a hazaiak a szoros washingtoni vereség másnapján lépnek pályára, de így sem lehetnek sokkal rosszabb állapotban, mint az eléggé szenvedő Portland - ugyan a Philly ellen megoldották Damian Lillard pótlását, de Atlantában már csak 89 pontot dobtak és viszonylag sima vereséget szenvedtek. Kérdés, hogy képesek lesznek-e most túllendülni ezen, de sokat segítene rajtuk, ha Lillard pályára léphetne, ez viszont egyelőre nem biztos, a bemelegítésnél fogják eldönteni, hogy vállalja-e a játékot. Alapvetően jobb csapatnak számít az elmúlt hetekben a Chicago, támadásban komoly potenciál van a gárdában, de a back-to-back számíthat, főleg ha Lillard valóban visszatér. 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 02:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, mégsem lehet egy lapon említeni a két együttes állapotát, ugyanis amíg a Wolvesnál 25-30 perceket töltöttek pályán a kezdők a Pacers legyőzése során, addig az amúgy is tartalékos Lakers dupla hosszabbításban kapott ki a Houstontól. Az ilyen találkozók másnapja nem nagyon szokott győzelmet jelenteni, főleg idegenben egy jobb csapattal szemben, így óriási bravúr lenne, ha a Los Angeles meg tudná fogni kiváló formában lévő ellenfelét - Ball és Lopez biztosan, Caldwell-Pope lehet, hogy nem lesz ott a pályán, míg a Minnynél "csak" Teague nem bevethető. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linket találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus