Rangadót játszik a Boston és a Golden State is

Tíz meccset rendeznek hajnalban, nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük!

 

Charlotte Hornets - San Antonio Spurs 01:00

A Hornets back-to-backet játszik, három győzelem után előző este nagy csatában, egy ponttal kapott ki Clevelandben, most viszont otthon játszik, ahol 7-2-es mérleget mondhat magáénak - a fáradtság ellenére nem lesz esélytelen az együttes. A Spurs pedig idegenben 3-5-öt hozott csak eddig, legutóbb New Orleansban kapott ki 17 ponttal és vendégként a száz egységet is ritkán éri el mostanában, van min javítani. A kérdés most is az, hogy mennyit tudnak javulni Gasolék támadásban, Aldridge-től mindenképpen több kell, de legutóbb főleg a hátvédsor csődölt be - Leonard és Parker hiánya azért érezhető a helyzetkreálást tekintve.

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 01:00

Már zsinórban hét vereségnél tart a Magic, vállalhatatlan védekezést mutatnak be Gordonék, előző este a Boston rendezte le őket egy szűk félidő alatt, és Philadelphiában sem lesz könnyű dolguk, főleg a back-to-back fáradtságával súlyosbítva. Igaz, a hazaiaknál nem lesz ott Ben Simmons, aki eddig elképesztő szezont fut, az azért kérdés, hogy nélküle hogy fog kinézni a játék, de ott lesz Embiid, ott lesz Saric, előtérbe kerülhet McConnell és Redick, meglátjuk, hogy mit sikerül ebből kihozni. Ők alapvetően jó passzban vannak, az előző tíz meccsükből csak háromszor kaptak ki, ebből kétszer a GSW-től, hazai pályán most nekik áll a zászló. 

Washington Wizards - Portland Trail Blazers 01:00

Itt a Portland játszik back-to-backet, a vendégek fontos győzelmet jegyeztek előző este Brooklynban, bár eléggé meg kellett érte szenvedniük, és öt este alatt már a negyedik idegenbeli meccsükre készülnek - nincsenek ideális állapotban fizikálisan. A Wizards elég ingadozó teljesítményt nyújt mostanában, a Bucks szép legyőzése mellett az utóbbi négy meccsből háromszor is kikapott, volt, hogy a védekezés, volt hogy a támadójáték omlott össze, kérdés, hogy most otthon mennyire sikerül stabilnak maradniuk. Mindenképpen döntő lesz a hátvédpárok csatája és az, hogy a csapatvédekezést ki tudja jobban összerakni erre a meccsre, mert mindkét fél akkor volt eddig eredményes, amikor ez jól működött, a "dobjuk túl az ellenfelet" stílusban egyikük sem igazán jó.

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 01:30

Itt mindkét együttes back-to-backet vív, méghozzá ellentétes előjelekkel, a Hawks jól játszva győzte le a New Yorkot, míg a Toronto sok hibát elkövetve maradt alul. Összességében természetesen nem kérdés, hogy a Raptors a jobb csapat, sokkal több fegyvere van, kiegyensúlyozottabb, de az tagadhatatlan, hogy az előző két találkozón nem működött a védekezés, idegenben pedig csak 5-6-ra állnak, ráadásul CJ Miles sem valószínű, hogy játszik - sőt, Valanciunas egyre kevesebb lehetőséget kap, ez is szülhet feszültséget. Nagyon kellene már a győzelem a vendégeknek, hogy ott maradjanak a keleti elitben, de ha úgy fog harapni az Atlanta, mint a Knicks ellen, akkor lesznek gondjaik. 

Indiana Pacers - Boston Celtics 02:00

Ez mindenképpen rangadó lesz, hiszen a ligaelső utazik a kiváló formában lévő Pacershez, amely sorozatban öt győzelemnél jár, és imponáló játékkal hozza a sikereit. Vannak viszont kisebb-nagyobb sérülések a csapatoknál, a hazaiaknál Victor Oladipo nem teljesen egészséges, és kérdéses a játéka, a vendégeknél pedig Jaylen Brown valószínűleg nem lép pályára személyes indokok miatt. Mindketten óriási érvágást jelentenének csapataik számára, de egyébként is nehéz megjósolni, hogy mi fog történni, mert ugyan persze jobb csapat a Boston, de amilyen meggyőző és kiegyensúlyozott az Indiana mostanában, okozhatnak meglepetést Collisonék. Mindkét gárda meglepően gyorsan állt össze már itt a szezon elején, és bár nyilván több tehetséggel és jobb védekezéssel bír jelenleg a Celtics, az Indianának is megvannak a maga fegyverei. 

Houston Rockets - New York Knicks 02:00

Itt egyértelmű favorit a Rockets, egyrészt azért, mert elképesztő játékot mutatnak most már jó ideje James Hardenék, másrészt mert ők a pihentebbek (a Knicks back-to-backet játszik), harmadrészt pedig azért, mert ők lesznek otthon - a New York előző este ismét megmutatta, hogy idegenben komoly gondjai vannak. Houstonban most egyébként sem sok csapat lépne pályára komoly győzelmi esélyekkel, a Rockets támadásban második, védekezésben pedig kilencedik jelen pillanatban, ráadásul bár Eric Gordon és Ryan Anderson sem 100%-os, legutóbb nélkülük is oktattak. Óriási változás kellene akaratban, védekezésben a fáradtabb Knickstől, hogy bombameglepetést okozzon.

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 02:30

Itt nehéz mit írni, a Thundert egyszerűen nem lehet belőni - folyamatosan leadják az előnyeiket, a második félidőket sorozatosan elrontják, a szoros végjátékokat nem tudják megnyerni, még mindig óriási homály, hogy kinek mikor mi a dolga, egyedül a védekezésük van nagyjából rendben. Papíron kötelező lenne számukra a győzelem a nyugati utolsó helyekért küzdő Dallas ellen, igaz, a texasiak azért meg-megvillantak mostanában, megverték a Milwaukee-t, majd idegenben a Memphist is, közte pedig óriási csatában, hosszabbításban kaptak ki a Bostontól, nincsenek rossz formában, főleg ami a védekezést illeti. Ez pedig azt jelenti, hogy túl sok hiba nem fog beleférni Westbrookéknak, akik ráadásul back-to-backet játszanak, és akik idegenben mindössze 2-7-re állnak...

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 02:30

Ez is komoly rangadó lesz, mivel a Pelicans nagyon egyben van az utóbbi időben: az előző három meccsét tükörsimán, erőlködés nélkül hozta, és idegenben is 6-4-re áll eddig. Persze otthon a Warriors mindig esélyes, mindkét fél back-to-backet játszik, és egyiknek se kellett megszakadnia előző este, szóval ez se igazán számít, az viszont számíthat, hogy Kevin Durant és Draymond Green játszik-e a bajnoknál - Steve Kerr szerint Durant játékára kevés az esély, Green viszont valószínűleg ott lesz a parketten. New Orleansban játszottak már egy viszonylag szoros meccset a felek, a Pelicans pedig azóta csak jobb lett, és ismét érdekes lesz látni, hogy a két magasember hogyan fog majd működni a Warriors small-balljával szemben. 

Utah Jazz - Milwaukee Bucks 03:00

Finoman szólva sem túl kiszámítható mostanában a Jazz, Rubióék előbb megverték negyven ponttal az Orlandót, majd kikaptak 21-gyel a Sixerstől, legutóbb pedig harminccal győzték le a Chicagót. Elég nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk most tőlük, de mindentől függetlenül a Bucksnak nyernie kell: két vereség után hosszabbításban izzadták ki a sikert Phoenixben Middletonék, mindenképpen javulniuk kell. Ők azért jobban együtt vannak papíron, mint a sérülésektől sújtott Jazz, bár azt tegyük hozzá, hogy jelenleg támadásban és védekezésben is a mezőny közepén vannak, igazán jó csapatnak sem lehet őket nevezni, csak olyannak, amelyben játszik egy MVP-kaliber...

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 04:00

A sort egy kaliforniai alsóházi derbi zárja ezen a játéknapon, a támadásban erősen limitált, de otthon azért néha meglepetésre képes Kings fogadja a kilenc vereség után legutóbb végre győzelmet arató Clipperst. A vendégek jelentik a nagyobb kérdőjelet, mert bennük jelenleg több a potenciál, támadásban mindenképpen, de nem tudhatjuk, hogy mit hoz ki belőlük a legutóbbi siker - feloldja-e bennük a görcsöt, megnyugtatja őket, vagy nem hoz jelentősebb változást. A rengeteg újonccal és fiatallal játszó Sacramento is elég ingadozó, de otthon azért van tartása, Cauley-Stein és Randolph alaposan megnezítheti a Jordan-Griffin páros dolgát, és ha nem pörög fel igazán a LAC, akkor bármi elképzelhető.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus